Home / Featured / Ειδίκευση για 120 πτυχιούχους από την ΑΣΠΑΙΤΕ έως 24/8/2012

Ειδίκευση για 120 πτυχιούχους από την ΑΣΠΑΙΤΕ έως 24/8/2012

Δημοσιεύτηκε: 9:01 πμ Αύγουστος 13th, 2012  


ΑΣΠΑΙΤΕ: Ειδίκευση για 120 πτυχιούχους

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα

Στην επιλογή 120 υποψηφίων, οι οποίοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, προχωρά η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Οσοι επιλεγούν θα φοιτήσουν στο πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό

Οσοι επιλεγούν θα φοιτήσουν στο πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, ενώ από το σύνολο των εισακτέων, το 20% θα επιλεγεί κατά προτεραιότητα από πτυχιούχους όλων των τμημάτων της ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ ή των τμημάτων Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών της ΑΣΠΑΙΤΕ. Το υπόλοιπο 80% των εισακτέων εισάγεται από:

  • Πτυχιούχους όλων των Παιδαγωγικών Τμημάτων, Τμημάτων Επιστημών της Αγωγής (& Προσχολικής), Τμημάτων Ψυχολογίας, Κοινωνικής Εργασίας, Κοινωνιολογίας, Κοινωνικής Ανθρωπολογίας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης,
  • Πτυχιούχους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης οποιασδήποτε ειδικότητας (ΑΕΙ/ΤΕΙ), εφόσον είναι επιπρόσθετα κάτοχοι και (α) πτυχίου ΠΑ.ΤΕ.Σ. της ΣΕΛΕΤΕ ή του Πιστοποιητικού του ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ ή (β) Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, και
  • Πτυχιούχους όλων των Σχολών Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) ή ισότιμων Σχολών του εξωτερικού, εφόσον η ειδικότητα του πτυχίου τους δίνει το δικαίωμα διδασκαλίας στην Εκπαίδευση.

Οι θέσεις σε καθεμία από τις πόλεις, στην οποία διεξάγεται το Πρόγραμμα, είναι 40, ενώ σύμφωνα με την προκήρυξη ο ελάχιστος αριθμός εγγραφέντων σπουδαστών για τη λειτουργία ενός τμήματος δεν μπορεί να είναι χαμηλότερος των 30.

Δικαιολογητικά

Για τη συμμετοχή στη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής στο ΠΕΣΥΠ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

(α) Αίτηση συμμετοχής, η οποία διατίθεται από την ΑΣΠΑΙΤΕ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και μέσω της ιστοσελίδας της ΑΣΠΑΙΤΕ στη διεύθυνση: www.aspete.gr,

(β) Υπεύθυνη Δήλωση, με την οποία ο υποψήφιος:

  • Βεβαιώνει (α) τη γνώση του περιεχομένου του Κανονισμού Αξιολόγησης Υποψηφίων (ΚΑΥ) για εισαγωγή στο ΠΕΣΥΠ, όπως ισχύει για το ακαδημαϊκό έτος 2012-13, (β) την ακρίβεια και γνησιότητα των υποβληθέντων στοιχείων /δικαιολογητικών του, (γ) ότι τα ελληνόγλωσσα έγγραφα που κατατίθενται είναι γνήσια φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων εγγράφων που έχει στην κατοχή του ο υποψήφιος και
  • Δίνει το δικαίωμα στις υπηρεσίες της ΑΣΠΑΙΤΕ να επαληθεύσουν αρμοδίως την ακρίβεια και γνησιότητα των υποβαλλόμενων αυτών δικαιολογητικών.

Η παραπάνω υπεύθυνη δήλωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, καθώς άνευ αυτής αποκλείεται από τη διαδικασία αξιολόγησης.

Ας σημειωθεί ότι στην Υπεύθυνη Δήλωση πρέπει να βεβαιώνεται το γνήσιο της υπογραφής του υποψήφιου από αρμόδια αρχή.

(γ) Απόδειξη Τραπεζικής Κατάθεσης 50 ευρώ για τη διαδικασία επιλογής.

(δ) Βασικό τίτλο σπουδών, στον οποίο αναγράφεται ο ακριβής βαθμός του πτυχίου.

(ε) Πτυχίο ή Τίτλο που να τεκμηριώνει το δικαίωμα συμμετοχής του υποψηφίου, όπως αυτό ορίζεται στον παρόντα Κανονισμό.

(στ) Πτυχίο Ανώτατης εκπαίδευσης, πέραν του βασικού, όπου αναγράφεται ο ακριβής βαθμός του πτυχίου.

(ζ) Τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών (Μεταπτυχιακά, Διδακτορικά Διπλώματα).

(η) Πιστοποιητικά γνώσης Ξένων Γλωσσών.

(θ) Βεβαιώσεις πείρας στην εφαρμογή του θεσμού ΣΥ.Π. στην εκπαίδευση

(ι) Βεβαιώσεις διδακτικής πείρας.

Αιτήσεις

Οσοι επιθυμούν την εισαγωγή τους στο Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) θα πρέπει, έως και τις 24 Αυγούστου, να υποβάλουν αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή των ΕΛΤΑ ή ιδιωτικών ταχυδρομείων – με την ένδειξη Επιλογή υποψηφίων ΠΕΣΥΠ – στη διεύθυνση της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Αθήνα: Νέο Ηράκλειο Αττικής, Σταθμός ΗΣΑΠ «Ειρήνη», Τ.Κ 141 21.

εθνος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...