Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αλλα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Υπουργείο Παιδείας – Κατέθεσαν πλαστά μηχανογραφικά χρησιμοποιώντας κωδικούς άλλων – Ανησυχία για την έκταση του φαινομένου

Υπουργείο Παιδείας – Κατέθεσαν πλαστά μηχανογραφικά χρησιμοποιώντας κωδικούς άλλων – Ανησυχία για την έκταση του φαινομένου

Δημοσιεύτηκε: 4:21 μμ Ιούλιος 6th, 2012  


alfavita.gr
Φιάσκο του υπουργείου Παιδείας με τους κωδικούς κατάθεσης των μηχανογραφικών – Ανάστατοι πολλοί μαθητές από τις πλαστογραφίες των δελτίων τους

– Η υπόθεση ανακαλύφθηκε μετά από καταγγελία δύο 18χρονων μαθητών
– Οι περισσότεροι μαθητές έβαζαν κωδικούς είτε το κινητό τους είτε την ημερομηνία γέννησης
– Δύο πατεράδες μαθητών κατηγορούνται ήδη για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή

Πλαστά μηχανογραφικά υποψηφίων στις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις εντόπισε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Επειτα από έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι δύο άνδρες 50 και 55 ετών χρησιμοποίησαν τους κωδικούς δύο νεαρών υποψηφίων στις εφετινές εξετάσεις για να υποβάλουν στην θέση τους τα μηχανογραφικά τους.Για την υπόθεση αυτή υπεβλήθη, προ ημερών, έγκληση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από δύο 18χρονους ημεδαπούς, τελειόφοιτους Λυκείου, που διαμένουν στην Αθήνα. Ειδικότερα, οι δύο 18χρονοι κατήγγειλαν ότι δεν μπορούσαν να υποβάλλουν μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου, γιατί άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία τους, είχαν ήδη υποβάλλει πλαστά μηχανογραφικά δελτία, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα να «κλειδωθούν».

Αλλά ας δούμε τα πράγματα με μια σειρά:
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των αστυνομικών Αρχών, έπειτα από ψηφιακή έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα «ίχνη» των ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέσω των οποίων υποβλήθηκαν οι πλαστές δηλώσεις των μηχανογραφικών δελτίων
Ετσι, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών ηλικίας 50 και 55 ετών, για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή. Για την υπόθεση αυτή υπεβλήθη, προ ημερών, μήνυση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από δύο 18χρονους νεαρούς τελειόφοιτους Λυκείου, που διαμένουν στην Αθήνα.
Οι δύο νεαροί κατήγγειλαν ότι δεν μπορούσαν να υποβάλλουν μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, γιατί άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία τους, είχαν ήδη υποβάλει στη θέση τους πλαστά μηχανογραφικά δελτία, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα να «κλειδωθούν».
Ακολούθησε σχετική αλληλογραφία με το υπουργείο Παιδείας και στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν, κατόπιν ψηφιακής ανάλυσης, ως κάτοχοι των ηλεκτρονικών αποτυπωμάτων οι δύο εμπλεκόμενοι ημεδαποί, οι οποίοι διαμένουν στην Αθήνα.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών της υποκλοπής και της ηλεκτρονικής απάτης θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...