Home / Featured / Επανέρχεται η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης στο Yπουργείο Παιδείας !

Επανέρχεται η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης στο Yπουργείο Παιδείας !

Δημοσιεύτηκε: 12:02 μμ Ιούλιος 5th, 2012  


Επανέρχεται η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης στο υπουργείο Παιδείας

Νόμιμο κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, με το οποίο ανακαθορίζονται οι αρμοδιότητες στα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας και επανέρχεται η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης στο υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, με το επίμαχο σχέδιο διατάγματος επέρχεται τροποποίηση του πρόσφατου διατάγματος 85/2012. Με το τελευταίο αυτό διάταγμα (85/2012) μεταφέρθηκε στο υπουργείο Εργασίας από το υπουργείο Παιδείας η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης.

Με το νεότερο σχέδιο διατάγματος, που κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο ΣτΕ, μεταφέρεται η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης, «ως σύνολο υπηρεσιών, αρμοδιοτήτων, οργάνων, θέσεων και προσωπικού από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατά τροποποίηση των διατάξεων των άρθρων 3 παράγραφοι 1 και 4 του π.δ. 85/2012».

Το Ε’ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ’ αριθμ. 103/2012 γνωμοδότησή του (πρόεδρος ο σύμβουλος Επικρατείας Ν. Ρόζος και εισηγητής ο πάρεδρος Χρ. Παπανικολάου) άναψε το «πράσινο φως» για την εφαρμογή του νέου τροποποιητικού σχεδίου διατάγματος.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...