Home / Featured / Συνήγορος του Παιδιού – 5η συνάντηση έφηβων συμβούλων, οι αποφάσεις

Συνήγορος του Παιδιού – 5η συνάντηση έφηβων συμβούλων, οι αποφάσεις

Δημοσιεύτηκε: 6:58 πμ Ιούλιος 30th, 2012  


Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και να μάθουν να σέβονται και να υποστηρίζουν τα δικαιώματα των άλλων, ιδιαίτερα στην εποχή της κρίσης, υποστήριξαν οι έφηβοι σύμβουλοι του Συνηγόρου του Παιδιού στην 5η συνάντησή τους, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 2 και 3 Ιουλίου 2012.

Η Ομάδα Εφήβων Συμβούλων συζήτησε για την εκπαίδευση στα δικαιώματα του παιδιού, για τα παιδιά που εργάζονται στο δρόμο και για το διαδίκτυο. Συμμετείχε επίσης σε δημιουργικά εργαστήρια, βιωματικά παιχνίδια και θεατρικό δρώμενο. Συγκεκριμένα:

  • Συζητήθηκε το πώς θα μπορούσαν να διοργανωθούν εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία με στόχο τη διάδοση, την κατανόηση και την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού. Οι έφηβοι σύμβουλοι τόνισαν ότι η εκπαίδευση στα δικαιώματα πρέπει να γίνεται τακτικά, σε όλες τις τάξεις του σχολείου, με συμμετοχικές και ευχάριστες μεθόδους και διοργάνωση συζητήσεων. Επεσήμαναν ότι είναι απαραίτητο να επιλεγούν και να επιμορφωθούν  εκπαιδευτικοί που θα αναλάβουν αυτή την αποστολή και ότι στο σχολείο θα πρέπει να διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς  και μαθητές ώστε να διευκολύνεται η εμπέδωση των δικαιωμάτων.
  • Οι έφηβοι σχεδίασαν δύο μηνύματα που θα διακινηθούν μέσω διαδικτύου με στόχο την ενημέρωση των παιδιών για το “Ρωτάω τον Συνήγορο” και για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.
  • Έγινε παρουσίαση στους εφήβους του «Κινητού Σχολείου – Mobile School» για τα παιδιά που εργάζονται στο δρόμο ή ζουν σε καταυλισμούς, από την  κοινωνική οργάνωση ΑΡΣΙΣ, και οργανώθηκε ειδική θεατρική παράσταση  από την ομάδα «Σύνορα» του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην  Εκπαίδευση, που συνοδεύτηκε από συζήτηση με τους νεαρούς ηθοποιούς  σχετικά με τη μετανάστευση.

Τη συνάντηση υποστήριξαν το Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης και η ΑΡΣΙΣ – Κέντρο Υποστήριξης Νέων Θεσσαλονίκης, όπου διεξήχθησαν οι εργασίες, η  Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και το ξενοδοχείο Metropolitan, και η Aegean Airlines.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

– φυλλάδιο για παιδιά δημοτικού:

Πηγή www.kidsweb.gr

https://www.0-18.gr/gia-paidia/keimena-1/5i-synantisi-omadas-efibon-symboylon


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...