Home / Featured / Οι ξενόγλωσσοι καθηγητές που αποκλείονται από τις αιτήσεις αναπληρωτών

Οι ξενόγλωσσοι καθηγητές που αποκλείονται από τις αιτήσεις αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 7:05 μμ Ιούλιος 15th, 2012  


Οι ξενόγλωσσοι καθηγητές που αποκλείονται από τις αιτήσεις αναπληρωτών

πηγή 

e-aitisi

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πλήρης Οδηγός για την αίτηση αναπληρωτών – Όλη η πληροφόρηση έως σήμερα σε ένα άρθρο

Τι προβλέπεται στις διατάξεις του άρθρου 59 παρ.17 περ α. του Ν.3966/2011 ΦΕΚ118Α:

17. α) Εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης και για το επόμενο σχολικό έτος, εφόσον δεν αναλαμβάνουν για οποιονδήποτε λόγο υπηρεσία εντός πέντε ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και παραιτούνται κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους.
β) Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου δεν εφαρμόζονται για τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται για χρονικό διάστημα μικρότερο των τεσσάρων ημερολογιακών μηνών, τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται με πλήρες ή μειωμένο ωράριο για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων που λειτουργούν σε Ειδικά Καταστήματα Κράτησης Νέων, τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται κατά τη διάρκεια της εκπλήρωσης των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων και αδυνατούν για το λόγο αυτόν να αναλάβουν υπηρεσία, καθώς και για τους εκπαιδευτικούς που υποχρεούνται να παραιτηθούν προκειμένου να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

alfavita.gr

Δεν χωράει αμφιβολία ότι ιδιαίτερα τα τελευταία 2 χρόνια η οικονομική κατάσταση έχει αναγκάσει εκατοντάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς είτε να παραιτούνται από τη θέση τους είτε να μην έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν υπηρεσία καθώς αυτό μπορεί να σημαίνει απομάκρυνση από τον τόπο μόνιμης κατοικίας με ότι αυτό συνεπάγεται.   

Στην alfavita.gr είναι γνωστές δεκάδες περιπτώσεις εκπαιδευτικών που δεν είχαν τη δυνατότητα να καλύψουν τα χρήματα που απαιτούσε η πρόσληψή τους 200, 300 ή 500 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο μόνιμης διαμονής τους. Τι να καλύψει κανείς με 700 ή 800 ευρώ το μήνα όταν μόνο το ενοίκιο και οι ΔΕΚΟ απαιτούν τα μισά;
   
Επίσης γνωρίζουμε πολλούς εκπαιδευτικούς οι οποίοι κλήθηκαν να υπηρετήσουν το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο ή το Γενάρη όταν ήδη είχαν βρει μια άλλη εργασία για να ζουν, την οποία δεν μπορούσαν παντα να αφήσουν.
   
Φαίνεται παράδοξο, αλήθεια, να μην δέχεται πρόσληψη ένας αδιόριστος εκπαιδευτικός, σε αυτές τις συνθήκες της ανεργίας.       
   
Φαίνεται παράδοξο να παραιτείται από μια θέση (φέτος για πρώτη φορά οι παραιτήσεις αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών ξεπάερασαν τις 1500).
   
Ωστόσο έχει σκεφτεί κανείς ότι η πρόσληψη ή ακόμη και ο διορισμός στην εκπαίδευση χρειάζεται πλέον χρηματοδότηση από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό ή την οικογένειά του;
   
Ποιος ωρομίσθιος μπορεί να επιβιώσει εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας με 300 ή 400 ευρώ το μήνα;
   
Πόσοι αναπληρωτές έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν την ίδια τους την πρόσληψη εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας όταν μάλιστα τα μόρια που παίρνουν δεν έχουν πλέον καμιά ισχύ (εάν δεν είναι επιτυχόντες στον ΑΣΕΠ που κανείς πια δεν ξέρει αν και πότε θα γίνει);
   
Μιλάμε για τον απόλυτο μεσαίωνα της ζωής, της εργασίας, της παιδείας!
   
Από αυτή την άποψη είναι πέρα για πέρα άδικο ο νόμος της διαγραφής και υποστηρίζουμε ότι πρέπει να αλλάξει.
Χρήστος Κάτσικας

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...