Home / Γερμανικά / Ιδιωτική εκπαίδευση / Μαθητές της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης,πραγματοποίησαν στην Κολωνία την πρακτική τους εξάσκηση

Μαθητές της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης,πραγματοποίησαν στην Κολωνία την πρακτική τους εξάσκηση

Δημοσιεύτηκε: 9:31 πμ Ιούλιος 24th, 2012  


Μαθητές της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης,πραγματοποίησαν στην Κολωνία την πρακτική τους εξάσκηση

Την πρακτική τους εξάσκηση, κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, πραγματοποίησαν στην Κολωνία μαθητές της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, χάρη στην μεσολάβηση του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW).Ειδικότερα, ο σύνδεσμος ανέλαβε την εξεύρεση των θέσεων πρακτικής εξάσκησης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Γερμανο-Ελληνική Συνέλευση. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, το DHW «ελπίζει ότι αυτή η εκδήλωση θα φέρει νέα πνοή στην πολύχρονη, αλλά κάπως αδρανοποιημένη αδελφοποίηση, μεταξύ των πόλεων της Κολωνίας και της Θεσσαλονίκης». Σημειώνεται, ότι η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης προσφέρει κάθε χρόνο στους μαθητές της τη δυνατότητα απασχόλησης, σε θέσεις πρακτικής εξάσκησης, σε όλη τη Γερμανία. Ο DHW και η πόλη της Κολωνίας, ανέλαβαν αυτή τη φιλοξενία μαθητών από τη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας το ενδιαφέρον τους για στενότερη συνεργασία με τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης και την θεσμοθέτηση του προγράμματος.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών, που παρείχαν θέσεις πρακτικής εξάσκησης, συνεχάρησαν τους μαθητές από την Θεσσαλονίκη για τον χαρακτήρα τους, τις καλές γλωσσικές τους ικανότητες, την ευελιξία και την εξαιρετική τους κατάρτιση.

Η πόλη της Κολωνίας κάλεσε την πρώτη ομάδα των μαθητών, για ανταλλαγή απόψεων και πρώτων εμπειριών στο Δημαρχείο. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Υφυπουργός Περιβάλλοντος της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, βουλευτής Κολωνίας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Ursula Heinen-Esser, ο αντιπρόεδρος του DHW, Φαίδων Kοτσαμπόπουλος και η Χριστίνα Αλεξόγλου-Πατέλκου, από το πρόγραμμα εκπαίδευσης του DHW.

Καλωσορίζοντας τους επισκέπτες από την Θεσσαλονίκη, η υφυπουργός, Ursula Heinen-Esser, τόνισε τη σημασία αυτών των ανταλλαγών νέων, σε περιόδους οικονομικής κρίσης και «κρίσης στις σχέσεις των λαών», όπως είπε, δηλώνοντας ότι το αρμόδιο υπουργείο είναι έτοιμο να υποδεχθεί μελλοντικά και άλλους μαθητές. Ταυτόχρονα, επισήμανε τις άοκνες προσπάθειες της καγκελαρίου, Άγγελας Μέρκελ, και ιδίως του εντεταλμένου για την Γερμανο-Ελληνική Συνέλευση, υφυπουργού Εργασίας, Hans-Joachim Fuchtel, για την καλλύτερη προώθηση και εντατικοποίηση των γερμανο-ελληνικών σχέσεων και αδελφοποιήσεων, σε επίπεδο δήμων και περιφερειών, αλλά και οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του DHW, Φαίδων Κοτσαμπόπουλος, ευχήθηκε η αδελφοποίηση μεταξύ Κολωνίας και Θεσσαλονίκης να εξελιχθεί σύντομα όχι μόνο σε επίπεδο σχολείων, αλλά και πολιτισμού, επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζεται η αδελφοποίηση, μεταξύ ενός Λυκείου στην Κολωνία και της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Τον προσεχή Δεκέμβριο θα επισκεφθεί την Κολωνία μία τάξη μαθητών από την Θεσσαλονίκη. Κατά την παραμονή τους στη Γερμανία, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα ευρύ φάσμα πανεπιστημίων, στην μητροπολιτική Κολωνία (περιοχή Άαχεν, Βόννη, Ντίσελντορφ, κ.ά.), και να ενημερωθούν, ενόψει των μελλοντικών τους σπουδών.

sofiatimes


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διεθνής διαγωνισμός γερμανικής γλώσσας για μαθητές, έτους 2017

Σχετ. 1: Α.Π.Φ : 4246.43/ ΑΣ 125/8596/22.2.2017 διβιβ. της Δ/νσης Ε1/ΥΠ.ΕΞ.   ...