Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / IKY Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Ευρωπαίκο Σήμα Γλωσσών

IKY Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Ευρωπαίκο Σήμα Γλωσσών

Δημοσιεύτηκε: 3:49 μμ Ιούλιος 12th, 2012  


esos.gr


Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως Εθνική Μονάδα για το Πρόγραμμα Δια βίου Μάθηση, προβαίνει σε ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων που αφορούν στη δράση Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών (European Language Label).

Η πρόσκληση αφορά σε καινοτόμα προγράμματα διδασκαλίας και εκμάθησης ξένων γλωσσών που υλοποιήθηκαν στην Ελλάδα κατά την περίοδο 1/9/2011 έως 30/6/2012 και θα ολοκληρωθεί με την απονομή του Ευρωπαϊκού Σήματος Γλωσσών για το έτος 2012.
To Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών (European Language Label) αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της πολυγλωσσίας που αποσκοπεί στην ανάδειξη καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και εκμάθησης γλωσσών με απώτερο στόχο τη συνολική αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στον τομέα των γλωσσών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Απονέμεται σε φορείς που επιτυγχάνουν να αναπτύξουν εργαλεία και να εφαρμόσουν μεθόδους διδασκαλίας που μπορούν να αποτελέσουν καλές πρακτικές και να υιοθετηθούν σε γλωσσικά περιβάλλοντα διαφορετικά από αυτά που αναπτύχθηκαν. Η τιμητική διάκριση θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 1.000 ευρώ.
Το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και κατάρτισης, ανεξάρτητα από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται και με επίκεντρο την προώθηση της καινοτομίας στη διδασκαλία γλωσσών. Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα αξιολογηθούν ως προς το περιεχόμενό τους, τον βαθμό ανταπόκρισής τους σε συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και την συνάφειά τους προς τις τεθείσες Ευρωπαϊκές ή τις Εθνικές Προτεραιότητες για το έτος 2012. Η αξιολόγηση θα διενεργηθεί από Επιτροπή που θα συσταθεί ειδικά για το σκοπό αυτό και θα αποτελείται από ειδικούς στη διδασκαλία ξένων γλωσσών.
Για το έτος 2011 το «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών» απονεμήθηκε στους παρακάτω φορείς:
 Παν/μιο Αθηνών/Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας για το πρόγραμμα με τίτλο «Πρόγραμμα Εκμάθησης Αγγλικής στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία».
 4ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αγιάσματος Πηγών Καβάλας για το πρόγραμμα που υλοποίησαν από κοινού με τίτλο
«Μαθαίνω Γερμανικά: Δημιουργώ, συνεργάζομαι, επικοινωνώ».
 Ελληνοαμερικανική Ένωση για το πρόγραμμα με τίτλο «Greek on the go» iPhone application
 3ο Γυμνάσιο Ελευσίνας για το πρόγραμμα με τίτλο «Masterchef-Ein Blick in die deutsche Kuche».

 

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται έως τις 23 Ιουλίου 2012 στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Τμήμα Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης, Mακρή 1 & Διον. Αρεοπαγίτου, 11742 Αθήνα. Η ηλεκτρονική μορφή της αίτησης και η Εθνική Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων που περιλαμβάνει τις θεματικές προτεραιότητες για το 2012 βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Ι.Κ.Υ.

https://www.iky.gr/IKY/content/gr/socrates/ellabel.html

Πληροφορίες: Α. Καρακατσάνη, τηλ. 210 37 26 331, fax: 210 32 21 863, e-mailakarakatsani@iky.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...