Μετά τα Αγγλικά, Ιταλικά, Γερμανικά και Ισπανικά το Google Play Books “μιλάει” και Γαλλικά

Δημοσιεύτηκε:

3:24 μμ Ιούλιος 28th, 2012

Μετά τη Μ. Βρετανία (Σεπτέμβριος 2011), την Ιταλία (Μάιος 2012), και έναν ακριβώς μήνα μετά τη Γερμανία και την Ισπανία (Ιούνιος 2012) η ψηφιακή πλατφόρμα της Google ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 18 Ιουλίου και στη Γαλλία.

Χρειάστηκαν μερικά χρόνια επίπονων διαπραγματεύσεων μεταξύ της Google και των Γάλλων εκδοτών για να φτάσουν σε μια συμφωνία, που επιστεγάστηκε με τη συμφωνία-πλαίσιο που υπογράφτηκε με την Ένωση των Γάλλων Εκδοτών (SNE). Με την έναρξη της λειτουργίας του, το Google Play Books διαθέτει περισσότερους από 100.000 γαλλόφωνους τίτλους. Ο Philippe Colombet, γενικός διευθυντής της Google στη Γαλλία, ανέφερε ότι «όλοι οι τίτλοι μπορούν να αναγνωστούν σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έξυπνα κινητά τηλέφωνα ή tablets».

Με μια ειδική εφαρμογή (iOS) που μπορεί να φορτωθεί εύκολα μέσω του AppStore, μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στη βάση δεδομένων, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσει τα ηλεκτρονικά βιβλία, οι δε μορφή τους είναι κυρίως ePub ή PDF. Για να αποκτήσει κάποιος χρήστης ένα e-book χρειάζεται να πιστώσει το ηλεκτρονικό πορτοφόλι της Google, το Google Wallet.

Όσον αφορά τον ΦΠΑ, η Google δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, καθώς ο συντελεστής ΦΠΑ στην Ιρλανδία (έδρα της Google στην Ευρώπη), που είναι 23%, θα διαφοροποιηθεί στην περίπτωση της Γαλλίας, όπου από την 1η Ιανουαρίου 2012 εφαρμόζεται ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ, 7%, και στα ηλεκτρονικά βιβλία (και προσεχώς 5,5%). Επίσης, ο Philippe Colombet τόνισε ότι «οι προτεινόμενες τιμές στο Google Play θα σέβονται το γαλλικό νόμο για την ενιαία τιμή του ηλεκτρονικού βιβλίου».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Μετατάξεις και ενστάσεις για μεταθέσεις θα εξεταστούν από το ΚΥΣΠΕ στις 29/5

ΠΗΓΗ: techit.gr

πηγή: tvkosmos.gr/feedproxy.google.com

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λευκάδας για τις ηλεκτρονικές εγγραφές

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λευκάδας για τις ηλεκτρονικές εγγραφές Την περίοδο αυτή διενεργούνται ...

Μοιράσου!