Home / Featured / Μειώσεις στις αποδοχές των καθηγητών Φροντιστηρίων πάνω από 45% προτείνει η ΟΕΦΕ

Μειώσεις στις αποδοχές των καθηγητών Φροντιστηρίων πάνω από 45% προτείνει η ΟΕΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 11:36 πμ Ιούλιος 27th, 2012  


esos.gr

Μειώσεις ημερομισθίου, αδειών και επιδομάτων στους καθηγητές των Φροντιστηρίων που συνολικά φτάνουν ή και υπερβαίνουν σε κάποιες περιπτώσεις το 45%, πρότεινε η Ομοσπονδία Φροντιστηρίων Ελλάδος στη διαπραγμάτευση για τη σύναψη νέας με την ΟΙΕΛΕ.

Κι όλα αυτά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΕΛΕ, σε έναν τομέα που όχι μόνο δεν έχει υποστεί κάμψη λόγω κρίσης, αλλά αντιθέτως παρουσιάζει αύξηση του μαθητικού πληθυσμού! Επιπλέον, η ΟΕΦΕ, σημειώνει η ΟΙΕΛΕ, προτείνει κατάργηση της αποζημίωσης για τους απολυόμενους καθηγητές!

Όπως είναι ευνόητο, υπογραμμίζει στην ανακοίνωση η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών , «οι προτάσεις της ΟΕΦΕ απορρίπτονται ως απαράδεκτες και είναι δείγμα του εργασιακού Μεσαίωνα που επιχειρεί να επιβάλει το εργοδοτικό σωματείο, ώστε να επιτευχθεί η προκλητική αναδιανομή πλούτου που εξαντλεί οικονομικά τους εκπαιδευτικούς και προσφέρει εύκολο πλούτο στους φροντιστηριούχους σε καιρό βαρύτατης κρίσης.

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ κάλεσε την ΟΕΦΕ να αποσύρει τις προτάσεις της, να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών και να προσέλθει στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων με πνεύμα συνεργασίας και ορθολογισμού».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΙΕΛΕ

Η ΟΕΦΕ προσήλθε στις διαπραγματεύσεις με μια στυγνή και άκρως προκλητική πρόταση. Αν και είναι κλάδος της ιδιωτικής οικονομίας που δεν έχει υποστεί τις συνέπειες της κρίσης (έχει αυξηθεί ο μαθητικός πληθυσμός στα φροντιστήρια), η ΟΕΦΕ πρότεινε μείωση ωρομισθίου, επιδομάτων και αδειών που συνολικά φθάνει και υπερβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις το 45% (!). Την ίδια ώρα σε έναν βαρύτατα πληττόμενο κλάδο της ιδιωτικής οικονομίας, το εμπόριο, η νέα ΣΣΕ που υπογράφηκε ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους προβλέπει μειώσεις 6%.
Όπως είναι ευνόητο, οι προτάσεις της ΟΕΦΕ κρίθηκαν απαράδεκτες από την πλευρά των εργαζομένων. Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ κάλεσε την ΟΕΦΕ να αποσύρει τις προτάσεις της και να επανέλθει στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων με πνεύμα συνεργασίας και ορθολογισμού.
Δείτε 

το σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΟΙΕΛΕ

https://www.oiele.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ: Εγγραφο του υπουργείου Εργασίας για τις αποδοχές των καθηγητών

Ερωτήματα για τον καθορισμό διδάκτρων στα Κ.Ξ.Γ. – Διερεύνηση για καρτέλ στα Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών

Οι τιμοκατάλογοι διδάκτρων των Κ.Ξ.Γ. στο Παρατηρητήριο Τιμών προς ενημέρωση των καταναλωτών

Γνωμοδότηση Νομικού συμβουλίου του Κράτους για την πώληση βοηθητικού εποπτικού εκπαιδευτικού υλικού από τα φροντιστήρια


 

Ένα σχόλιο

  1. ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...