Home / Featured / Σε κίνδυνο 7.000 θέσεις εκπαιδευτικών. ΠΕ05, ΠΕ11, ΠΕ18, ΠΕ20 κινδυνεύουν περισσότερο

Σε κίνδυνο 7.000 θέσεις εκπαιδευτικών. ΠΕ05, ΠΕ11, ΠΕ18, ΠΕ20 κινδυνεύουν περισσότερο

Δημοσιεύτηκε: 3:57 μμ Ιούλιος 24th, 2012  


Του Θ. Ρέλλου

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται μέρα με τη μέρα και που η κάθε ελληνική οικογένεια δίνει μάχη για να επιβιώσει, ένας ακόμη και μάλιστα ιδιαίτερα ευαίσθητος τομέας, φαίνεται πως πλήττεται ανεπανόρθωτα.

Ο λόγος για την παιδεία, η οποία όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να υφίσταται διαδοχικές υποβαθμίσεις, καθώς τα σενάρια για απολύσεις εκπαιδευτικών γίνονται ολοένα και πιο ρεαλιστικά.Έτσι, συναγερμός έχει σημάνει στους καθηγητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τα συνδικαλιστικά όργανα να κάνουν λόγο για πλήρη απαξίωση στον χώρο της παιδείας. Όπως μάλιστα αναφέρουν κύκλοι της ΟΛΜΕ,το σχέδιο που εζετάζει η κυβέρνηση για την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για απολύσεις καθηγητών, οι οποίες μπορεί να φτάσουν ακόμα και τις 7.000.

Ποιες κατηγορίες όμως είναι αυτές που ενδέχεται να πληρώσουν την τακτική της λιτότητας; Σύμφωνα με στελέχη της ΟΛΜΕ. οι κατηγορίες των εκπαιδευτικών που βρίσκονται στο «στόχαστρο» του υπουργείου Παιδείας, είναι κυρίως αυτές που έχουν τις λιγότερες ώρες διδασκαλίας στα σχολεία.

Ποιοι θίγονται από τις περικοπές Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Νίκο Παπαχρήστο, ο οποίος μίλησε στη «Νίκη» σχετικά με το θέμα, οι κατηγορίες των εκπαιδευτικών που είναι πιθανό να βρεθούν στη δίνη της λιτότητας, είναι οι εξής:

1. Οι Π.Ε. 11 γυμναστές.
2. Οι Π.Ε. 05 καθηγητές Γαλλικής Φιλολογίας.
3. Οι Π.Ε. 20 καθηγηιές Πληροφορικής.
4. Οι Π.Ε. 18 καθηγηιές Τεχνικών Μαθημάτων.

Νίκη

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 18/2/2012

Προγραφές χιλιάδων εκπαιδευτικών: Ποιες ειδικότητες “περισσεύουν” για το Υπουργείο Παιδείας


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...