Home / Γαλλικά / Άλλα άρθρα / Συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ – Μετατάξεις – Μεταθέσεις.

Συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ – Μετατάξεις – Μεταθέσεις.

Δημοσιεύτηκε: 12:49 μμ Ιούνιος 11th, 2012  


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΥΣΔΕ:ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ-ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ. ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Β. ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ      Αθήνα. 08-06-2012
ΑΝ. ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΔΕ
Τηλέφωνο: 6944410176
e-mail: nikiforos@sch.gr
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 1

Συναδέλφισσες/ Συνάδελφοι,
1. Την Πέμπτη 7-6-2012 συνεδρίασε το ΚΥΣΔΕ και ασχολήθηκε με αμοιβαίες  μεταθέσεις, ανακλήσεις μεταθέσεων  και ενστάσεις για τις μεταθέσεις.

2. Σε σχέση με τις αμοιβαίες μεταθέσεις κατέθεσα για τα πρακτικά την παρακάτω δήλωση:
«Θεωρώ ότι η πλειοψηφία του Συμβουλίου ερμηνεύει λανθασμένα τη φράση «χαρακτηριζόμενοι ως υπεράριθμοι» της παρ. 4 του άρθρου 10 του Π.Δ. 50/97, που προστέθηκε με το ΠΔ 100/97. Η συγκεκριμένη φράση χρησιμοποιείται αποκλειστικά στο άρθρο 14 του ΠΔ 50/96, όπου όμως ρυθμίζονται θέματα εκπαιδευτικών που είναι υπεράριθμοι στο σχολείο τους. Άλλωστε, σε καμιά από τις διαδικασίες μεταθέσεων ή τοποθετήσεων δε θεωρούνται υπεράριθμοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη διάθεση των ΠΥΣΔΕ. Επιπλέον, η αμοιβαία μετάθεση εκπαιδευτικών που καλύπτουν όλες τις άλλες προϋποθέσεις αλλά βρίσκονται- με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης- στη διάθεση των ΠΥΣΔΕ όπου έχουν μετατεθεί ή τοποθετηθεί οργανικά, σε καμιά περίπτωση δε θα λειτουργήσει σε βάρος των άλλων συναδέλφων ή της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αντιθέτως θα φέρει κάποιους εργαζόμενους στον τόπο των συμφερόντων τους, που  είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη σημερινή οικονομική συγκυρία».  
3. Για τις μετατάξεις από την Δ/βάθμια στην Π/βάθμια Εκπαίδευση των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ18.41, ΠΕ19-20 και ΠΕ32 αναμένεται υπουργική απόφαση, με την οποία θα καθορίζεται και η διαδικασία της μετάταξης.
4. Η επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ έχει προγραμματιστεί για τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη 13 Ιουνίου. Στη συνεδρίαση αυτή αναμένεται να  ολοκληρωθεί η εξέταση των ενστάσεων και να συζητηθούν θέματα μετατάξεων.  Ωστόσο δεν έχει καθοριστεί μέχρι σήμερα η ημερήσια διάταξη.

Mε συναδελφικούς χαιρετισμούς
Δημήτρης Β. Νικηφόρος

pasykaga.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...