Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Μαθητές / Στις αρχές της άλλης εβδομάδας (την Δευτέρα) οι βαθμοί των υποψηφίων ΑΕΙ και ΤΕΙ

Στις αρχές της άλλης εβδομάδας (την Δευτέρα) οι βαθμοί των υποψηφίων ΑΕΙ και ΤΕΙ

Δημοσιεύτηκε: 5:55 πμ Ιούνιος 20th, 2012  


esos.gr
Η διανομή των αποκομμάτων και των καταστάσεων από τις Δ/νσεις Δ.Ε. προς τα Λύκεια θα γίνει τη Δευτέρα το πρωί. Στη συνέχεια και μετά τους σχετικούς ελέγχους στα Λύκεια, οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια περί τις 13.00 μ.μ. της Δευτέρας.
Αυτό προβλέπει εγκύκλιος της υπουργού Παιδείας Φρ. Κιάου.
Ειδικότερα η εγκύκλιος της υπουγού παιδείας, αναφέρει τα εξής προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης:

Εν όψει της ολοκλήρωσης της βαθμολόγησης των γραπτών δοκιμίων των μαθημάτων που εξετάστηκαν πανελλήνια και για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών που θα ακολουθήσουν σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:
1. Ολόκληρη η διαδικασία της καταχώρισης των βαθμολογιών και των σχετικών ελέγχων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι και η
προετοιμασία των δεμάτων μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, ώστε το Σάββατο το πρωί να αρχίσει σε όλα τα Β.Κ. η διακίνηση.
2. Η διακίνηση των αποκομμάτων και των καταστάσεων από τα Β.Κ. προς τις Δ/νσεις Δ.Ε. θα γίνει το Σάββατο 23-6-2012 (πλην κάποιων εξαιρέσεων παρακάτω) και θα ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα 25-6-2012 το πρωί. Η διακίνηση φέτος θα γίνει αποκλειστικά και μόνο με ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ. Εκπρόσωποι-σύνδεσμοι θα χρησιμοποιηθούν μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μόνο κατόπιν συνεννόησης με τη Δ/νσή μας.
3. Η διανομή των αποκομμάτων και των καταστάσεων από τις Δ/νσεις Δ.Ε. προς τα Λύκεια θα γίνει τη Δευτέρα το πρωί. Στη συνέχεια και μετά τους σχετικούς ελέγχουςστα Λύκεια, οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια περί τις 13.00 μ.μ. της Δευτέρας.
ΧΡΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ
– Όλα τα Β.Κ. θα παραδώσουν τα δέματα στο ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ το Σάββατο το πρωί (ώρες παραλαβής 08.00 ως 14.30) ώστε να μεταφερθούν στις Δ/νσεις Δ.Ε. τη Δευτέρα το πρωί (ώρες παράδοσης 08.00 ως 12.00).
– Όσα Β.Κ. βαθμολόγησαν γραπτά της Αττικής θα παραδώσουν τα δέματα στο ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ επίσης το Σάββατο το πρωί (ώρες παραλαβής 08.00 ως 13.00) ώστε να μεταφερθούν στο Γαλάτσι Αττικής.
– Εξαίρεση αποτελούν τα 2 Β.Κ. της Κρήτης που θα παραδώσουν τα δέματα για τηνΑττική την Παρασκευή το μεσημέρι ώστε να μεταφερθούν στο Γαλάτσι Αττικής.
Ανάλογα, τα δέματα για άλλες Δ/νσεις πλην Αττικής θα τα παραδώσουν επίσης την Παρασκευή το μεσημέρι.
ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ
Τα δέματα των Δ/νσεων Δ.Ε. Κυκλάδων και Ιωαννίνων θα διακινηθούν με εκπρόσωπο των Δ/νσεων, κατόπιν συνεννόησης των προέδρων των ΕΕΔΔΕ και των προέδρων των Β.Κ., με τρόπο που να διασφαλίζεται ότι τα δέματα θα έχουν φτάσει με ασφάλεια στις αντίστοιχες Δ/νσεις το αργότερο τη Δευτέρα το πρωί ως τις 11.00 π.μ.
ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ
Τα δέματα θα περιέχουν τα αποκόμματα και τις καταστάσεις «ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΤΥΠ5ΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ» (χωρίς δεύτερο αντίγραφο για τη Δ/νση Δ.Ε.), η οποία δεν θα αναρτηθεί στα Λύκεια, θα είναι πακεταρισμένα ανά Λύκειο και σε τελική συσκευασία ανά Δ/νση Δ.Ε. Τα τελικά δέματα δεν πρέπει να είναι βαρύτερα από 25 κιλά το καθένα, ώστε να μην θεωρούνται υπέρβαρα για τυχόν μεταφορά με αεροπλάνο.
Σε κάθε τελική συσκευασία θα αναγράφεται η ακριβής ταχυδρομική διεύθυνση προορισμού, δηλαδή ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε……………., οδός……..αριθμός…..ΤΚ………. Γι αυτό το λόγο επισυνάπτουμε κατάλογο με όλες τις Δ/νσεις Δ.Ε. και σχετικά τηλέφωνα και οι πρόεδροι των Β.Κ. πρέπει να έρθουν σε επαφή με τις αντίστοιχες Δ/νσεις Δ.Ε. προορισμού για να εξακριβώσουν την ταχυδρομική διεύθυνση.
Όλα τα δέματα θα παραλαμβάνονται με voucher (Σ.Υ.Δ.Ε.Τ.Α.), πλην των πακέτων προς το Γαλάτσι Αττικής που θα παραληφθούν με πρωτόκολλα παράδοσης-παραλαβής.Η ακριβής ταχυδρομική διεύθυνση για το Γαλάτσι Αττικής είναι : 3ο & 4ο Γυμνάσιο Γαλατσίου Δρυόπιδος 7, Γαλάτσι – 11147.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ
Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ.Ε. στους οποίους κοινοποιούμε το έγγραφο αυτό, σε συνέχεια προηγούμενων εγκυκλίων μας, παρακαλούνται να παραδώσουν τα αποκόμματα και τις καταστάσεις στους Διευθυντές των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ(ΟΜΑΔΑ Β΄) περιοχής ευθύνης τους τη Δευτέρα 25-6-2012 το πρωί, αμέσως μόλις παραλάβουν τα δέματα. Την ίδια ώρα θα παραδώσουν τα αντίστοιχα δέματα που έχουν ήδη παραλάβει από τα Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα.
Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους, δηλαδή πριν τη
Δευτέρα το μεσημέρι.
Oι Διευθυντές των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ(ΟΜΑΔΑ Β΄), με μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, αμέσως μετά την παραλαβή των καταστάσεων και των
αποκομμάτων, πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των καταστάσεων και των αποκομμάτων ως προς τους δύο ή τρεις βαθμολογητές και τον τελικό βαθμό. Σε περίπτωση διαφοράς, πρέπει άμεσα να επικοινωνήσουν με τη Δ/νση Λειτουργικής Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΔΒΜΘ (τηλ. 2103442709, 2103443063) για τη σχετική διόρθωση. Στη συνέχεια, θα κάνουν login στην ιστοσελίδα https://exams.minedu.gov.gr ως σχολική μονάδα και θα «κατεβάσουν» τα ηλεκτρονικά αρχεία σε συμπιεσμένη μορφή (zip) μέσω συνδέσμου που θα βρίσκεται πάνω από τη λίστα υποψηφίων και θα τροφοδοτήσουν τη βάση του σχολείου ΝΕΣΤ5Ρ σύμφωνα με τις οδηγίες της εταιρείας ΕΠΑΦΟΣ. Κατόπιν εκτυπώνουν τους βαθμούς των υποψηφίων μέσω της
εφαρμογής ΝΕΣΤ5Ρ και η εκτύπωση αυτή αναρτάται στις σχολικές μονάδες.
Στη συνέχεια οι Διευθυντές των Λυκείων, σύμφωνα με το άρθρο 23 του ΠΔ 60/2006 μπορούν να συγκαλέσουν το σύλλογο διδασκόντων προκειμένου να εκδοθούν άμεσα τα αποτελέσματα απόλυσης.
ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΕΒΑΙ5ΣΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ
Οι βεβαιώσεις πρόσβασης στους αποφοίτους της Γ΄ Ημερήσιων Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄), της Δ΄ Εσπερινών Λυκείων και εσπερινών ΕΠΑΛ(ΟΜΑΔΑ Β΄) καθώς και σε όσους κατόχους απολυτηρίου επανεξετάστηκαν φέτος στα μαθήματα της τελευταίας τάξης του Λυκείου δε θα χορηγηθούν, πριν παραληφθούν από τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ(ΟΜΑΔΑ Β΄) οι μηχανογραφικές καταστάσεις (οι οποίες θα είναι διαφορετικές για τα ΓΕΛ και διαφορετικές για τα ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑ Β΄) από τη Δ/νση Λειτουργικής Ανάπτυξης και Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΔΒΜΘ, στις οποίες θα αναγράφονται αναλυτικά όλα τα βαθμολογικά δεδομένα (προφορικοί βαθμοί τετραμήνων, μέσος όρος προφορικών, προσαρμογή προφορικού βαθμού, γραπτοί βαθμοί, βαθμοί πρόσβασης μαθημάτων και γενικός βαθμός πρόσβασης).
Οι καταστάσεις αυτές προγραμματίζεται να αποσταλούν μέχρι τις 27 Ιουνίου και οι σχετικές βεβαιώσεις θα χορηγηθούν αμέσως μόλις γίνει ο σχετικός έλεγχος των καταστάσεων αυτών με τα αντίστοιχα στοιχεία που διατηρούνται στα Λύκεια, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα παραλάβετε μαζί με τις καταστάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι για τους υποψηφίους Εσπερινού Λυκείου, που έλαβαν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, η Βεβαίωση Πρόσβασης χορηγείται εφόσον προσκομίσουν βεβαίωση του οικείου σχολείου από την οποία να προκύπτει ότι φοίτησαν και τις δύο τελευταίες τάξεις στο Εσπερινό Λύκειο, εκτός αν υπάγονται σε εξαιρέσεις (φοίτηση μόνο στην τελευταία τάξη) οπότε εκτός της βεβαίωσης φοίτησης υποβάλλεται κατά περίπτωση και:
ι. Ληξιαρχική πράξη θανάτου του ενός τουλάχιστον των γονέων ή
ιι. Απόφαση πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας υγειονομικής επιτροπής από την οποία να προκύπτει η άνω του 67% αναπηρία του ενός τουλάχιστον των γονέων ή του γονέα που έχει την επιμέλειά τους ή
ιιι. Βεβαίωση οικείου Λυκείου από την οποία να προκύπτει ότι ενεγράφησαν στην τελευταία τάξη του Εσπερινού Λυκείου μετά τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους ή ιv. Βεβαίωση οικείου φορέα ότι κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στην τελευταία τάξη του Εσπερινού Λυκείου ακολουθούσαν πρόγραμμα απεξάρτησης το οποίο λειτουργούσε τις προμεσημβρινές ώρες της ημέρας.
Επίσης για τους μαθητές ξένου σχολείου, που λειτουργεί στην Ελλάδα, οι οποίοι έλαβαν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις αφού κατέθεσαν το απολυτήριο του ξένου σχολείου πριν την έναρξη των εξετάσεων, η Βεβαίωση Πρόσβασης χορηγείται εφόσον προσκομίσουν βεβαίωση της οικείας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της Χώρας της οποίας το πρόγραμμα σπουδών ακολουθεί το συγκεκριμένο Σχολείο, από την οποία να προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος τίτλος δίδει τη δυνατότητα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια της Χώρας αυτής. Ειδικά οι μαθητές της Ιταλικής Σχολής Αθήνας, της Ελληνογερμανικής Σχολής Αθήνας, της Ελληνογερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και της Ελληνογαλλικής Σχολής Αγίας Παρασκευής οφείλουν, επιπλέον, να καταθέσουν αντίγραφο του απολυτηρίου τους.
ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι τα αποκόμματα και οι καταστάσεις των επαναληπτικών, εξετάσεων θα αποσταλούν από τα δύο Βαθμολογικά Κέντρα με ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ επίσης το Σάββατο το πρωί, ώστε να παραληφθούν από τις αντίστοιχες Δ/νσεις Δ.Ε. τη Δευτέρα 25-6- 2012 ή την Τρίτη 26-6-2012. Εξυπακούεται ότι και για τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων θα ακολουθηθεί η ανωτέρω διαδικασία και μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου θα
αναρτηθούν οι βαθμολογίες.
Όλα τα δέματα των επαναληπτικών εξετάσεων θα παραλαμβάνονται με voucher (Σ.Υ.Δ.Ε.Τ.Α.) και θα αναγράφουν την ταχυδρομική διεύθυνση της Δ/νσης Δ.Ε. προορισμού.
Εννοείται ότι η αποστολή των δεμάτων των επαναληπτικών είναι ξεχωριστή από την αποστολή των δεμάτων των κανονικών εξετάσεων.

…………………………………………………..
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των υποψηφίων που διεκδικούν μιας θέση στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.
Την ίδια ώρα, η βαθμολόγηση της πλειονότητας των γραπτών, δείχνει πως Φυσική και μαθηματικά οδηγούν σε πτώση τις βάσεις εισαγωγής για Πολυτεχνεία, ιατρικές και φυσικομαθηματικές σχολές.Αντιθέτως ανοδικά θα κινηθούν οι βάσεις των νομικών και κοινωνικών επιστήμων
Καθημερινή
………………………………………………………
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών – Που θα δουν τη βαθμολογία τους οι υποψήφιοι

Από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων γνωστοποιείται ότι εντός των ημερών ολοκληρώνεται η βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 25-6-2012 μετά τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα Λύκεια της χώρας. Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ-Β΄ θα μπορούν, μετά τις 13:00 μ.μ. της Δευτέρας, να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα https://results.minedu.gov.gr/ πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Ολοκληρώνονται σύντομα, από την μηχανογραφική υπηρεσία του ΥΠΔΒΜΘ, οι διαδικασίες επεξεργασίας των προφορικών και των γραπτών βαθμών για τον υπολογισμό του γενικού βαθμού πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όλων όσων έλαβαν μέρος στις φετινές εξετάσεις και οι σχετικές καταστάσεις θα αποσταλούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να προωθηθούν στα Γενικά Λύκεια αρμοδιότητάς τους, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ. Επίσης αναμένεται να εκδοθούν τα αποτελέσματα απόλυσης σε όλα τα Γενικά Λύκεια. Οι αντίστοιχες καταστάσεις στα ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄, αναμένεται να αποσταλούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ.

Εντός των επόμενων ημερών, επίσης, θα δοθούν στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία των γραπτών επιδόσεων για τους υποψηφίους, που πήραν μέρος στις εξετάσεις.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων συνεχίζονται κανονικά και η βαθμολόγηση των γραπτών έχει προγραμματιστεί να τελειώσει το ταχύτερο δυνατό.

Τέλος, υπενθυμίζεται για άλλη μία φορά ότι όλοι οι υποψήφιοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ-Β΄ και ΕΠΑΛ-Α΄ πρέπει να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο μέχρι τις 5-7-2012 μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.minedu.gov.gr/, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) που δημιούργησαν φέτος στο Λύκειό τους και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Δε θα λειτουργήσει το 50% των διευρυμένων ολοήμερων σχολείων

Ολοκληρώθηκε προχθές Δευτέρα η διαδικασία δηλώσεων των γονέων για συμμετοχή των παιδιών ...