Home / Αγγλικά / Πανελλαδικές / Οι προθεσμίες για το μηχανογραφικό δελτίο

Οι προθεσμίες για το μηχανογραφικό δελτίο

Δημοσιεύτηκε: 5:53 μμ Ιούνιος 7th, 2012  


Μέχρι τις 22 του μήνα θα μπορούν οι υποψήφιοι να προμηθεύονται το password για την ηλεκτρονική κατάθεση των δελτίων. Τον επόμενο μήνα οι αποσπάσεις και μεταθέσεις εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς

Στο διάστημα από 18 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου και με ηλεκτρονικό τρόπο θα υποβάλουν φέτος οι υποψήφιοι για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ τα μηχανογραφικά τους δελτία, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα ανακοινωθούν και οι βαθμολογικές τους επιδόσεις στις εξετάσεις.

Σε τρεις εβδομάδες αναμένεται να δοθούν οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών στις Πανελλαδικές

Σε τρεις εβδομάδες αναμένεται να δοθούν οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών στις Πανελλαδικές

Οπως είπε χτες η υπουργός Ευφρ. Κιάου -κατά τη διάρκεια ενημέρωσης εκπροσώπων του Τύπου- όσοι υποψήφιοι δεν πήραν τον Μάιο τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) για τα μηχανογραφικά τους δελτία, θα πρέπει να τον προμηθευτούν από τα λύκεια μέχρι τις 22 του μήνα κάτι που ισχύει και για τους υποψήφιους των ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνους, τρίτεκνους, κοινωνικά κριτήρια).

Η υπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα τρέχοντα θέματα της παιδείας τα οποία πρέπει να επιλυθούν άμεσα ώστε τον Σεπτέμβριο σχολεία και πανεπιστήμια να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για αποσπάσεις-μεταθέσεις ώστε μέσα στον Ιούλιο να γίνουν και κάποιοι διορισμοί χωρίς όμως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για αριθμό διορισμών κλπ.

Σχετικά με τα σχολικά βιβλία είπε ότι το 60% των εγχειριδίων του Λυκείου και του Γυμνασίου θα παραδοθούν μέχρι 30 Ιουνίου και των δημοτικών και ΕΠΑΛ μέχρι 10 Αυγούστου.

Οι προθεσμίεs για το μηχανογραφικό δελτίο

Για το πρόβλημα της χρηματοδότησης των ΑΕΙ είπε ότι είναι θέμα της κυβέρνησης και ότι η ίδια έχει κάνει εισήγηση να ξεμπλοκαριστεί η χρηματοδότηση των ιδρυμάτων για τον Ιούλιο, διότι θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, στους φοιτητές για σίτιση και στέγαση και κατ’ επέκταση στην ελληνική κοινωνία η οποία ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και δεν αντέχει άλλες εντάσεις.

Η οριστική λύση, όμως, όπως είπε η κ. Κιάου, θα δοθεί από την επόμενη κυβέρνηση η οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει το διοικητικό «κενό» που θα υπάρξει στα ΑΕΙ τη νέα χρονιά, αφού ο νόμος προβλέπει ότι πρυτανικές αρχές πρέπει να παραιτηθούν στις 31 Αυγούστου για να αναλάβουν οι νέες διοικήσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ
Παραδέχθηκε αρρυθμίες, άφησε αιχμές

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε χθες, επί μακρόν, στο επίμαχο Θέμα Γ4 της Φυσικής και υπογράμμισε ότι το ζήτημα «ανέβηκε» λόγω της προεκλογικής περιόδου. Παραδέχθηκε ότι το θέμα είχε ελλιπή διατύπωση και η επιτροπή των εξετάσεων βιάστηκε να ακυρώσει το θέμα αρχικά, γιατί αιφνιδιάστηκε και από τις «επιθέσεις» της Ενωσης των Φυσικών.

Η κ. Κιάου τόνισε ακόμη ότι όλα τα ζητήματα που αφορούσαν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις είχαν οριστικοποιηθεί από τον προκάτοχό της, αφού εκείνη ανέλαβε τρεις μέρες πριν αρχίσουν οι Πανελλαδικές και τότε είχαν οριστεί και τα μέλη της επιτροπής των εξετάσεων (ΚΕΕ).

Οι δυσκολίες
Η υπουργός σχολίασε και τη δυσκολία των θεμάτων γενικότερα, λέγοντας ότι είναι κρίμα που σε περιόδους κρίσης οι γονείς καλούνται να πληρώσουν για την παροχή πρόσθετων υπηρεσιών εκπαιδευτικής στήριξης των παιδιών τους. Για το θέμα της Φυσικής και τα υψηλά ποσοστά αποτυχίας, όμως, είπε ότι όλα τα τελευταία χρόνια οι βαθμοί κάτω της βάσης κυμαίνονται μεταξύ 70%-80%.

Η υπουργός όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε να μείνει στο υπουργείο και μετά τις εκλογές απάντησε «θα ρωτήσω το μαξιλάρι μου», ενώ σημείωσε κάνοντας χιούμορ ότι ανήκει… στην τρίτη ηλικία.

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ-ΣΟΚ
Η Α. Κιάου εξέφρασε τη λύπη της για την αυτοκτονία μαθήτριας του Λυκείου Αναβρύτων, αποφεύγοντας όμως να αναφερθεί περισσότερο στο θέμα αυτό, καθώς δεν έγιναν γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους συνέβη το τραγικό περιστατικό. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι αποχωρώντας από το υπουργείο θα αφήσει πρόταση για την εισαγωγή παιδοψυχολόγων στα σχολεία.

Η 18χρονη αυτοκτόνησε τη Δευτέρα στη Νέα Ερυθραία λαμβάνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών. Η Αστυνομία αποδίδει την πράξη σε προσωπικούς λόγους. Από το περιβάλλον της μαθήτριας, πάντως, έγινε γνωστό ότι είχε πάει καλά στις Πανελλαδικές.

ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ

Εθνος Παιδεία


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Προσόντα, προϋποθέσεις, κατηγορίες υποψηφίων και διαδικασία για την εισαγωγή στις Σχολές Πυροσβεστικής

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το νέο Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο ορίζει ...