Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Μαθαίνοντας την Ευρώπη – Η γωνία των Παιδιών – Παιχνίδια και κουίζ για την Ευρώπη

Μαθαίνοντας την Ευρώπη – Η γωνία των Παιδιών – Παιχνίδια και κουίζ για την Ευρώπη

Δημοσιεύτηκε: 6:53 πμ Ιούνιος 9th, 2012  


Η Επιτροπή εγκαινιάζει ένα ειδικό δικτυακό τόπο για τα παιδιά και τους νέους: Τη Γωνιά των Παιδιών!

Ακούμε πολλά για την Ευρώπη στα μέσα ενημέρωσης σήμερα. Αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να καταλάβουμε γιατί, και πώς, ορισμένες αποφάσεις λαμβάνονται στην Ευρώπη. Ότι έχουν κάποια επίδραση στην καθημερινή μας ζωή, ωστόσο, είναι σαφές.

Η γνώση και η μάθηση σχετικά με την ΕΕ δεν είναι μόνο κάτι για τους ενήλικες. Είναι επίσης σημαντικό οι νέοι να μάθουν για την ΕΕ σε νεαρή ηλικία , προκειμένου να καταλάβουμε τι είναι και πώς λειτουργεί.Η Επιτροπή έχει γι αυτό δημιουργήσει ένα δικτυακό τόπο για τα παιδιά σχετικά με την ΕΕ: «Η γωνιά των παιδιών». Τα παιδιά σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής έχουν τώρα ηλεκτρονική πρόσβαση σε παιχνίδια, κουίζ και πληροφορίες σχετικά με την ΕΕ και τις διάφορες χώρες που ανήκουν σε αυτήν. Με αυτή τη νέα ιστοσελίδα της, η ΕΕ  για πρώτη φορά, προσφέρει  πληροφορίες στα παιδιά σχετικά με την ΕΕ και τα δικά τους δικαιώματα, με  ένα στυλ που το κατανοούν.

«Η γωνιά των παιδιών» αποτελείται από τα τμήματα:

  • «παιχνίδια και κουίζ», όπου τα παιδιά από 6 μέχρι 16 ετών μπορούν να παίξουν διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια που έχουν δημιουργηθεί  από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλους φορείς.
  • «Η ΕΕ: Τι είναι όλα αυτά;» η οποία διαθέτει ένα διαδραστικό κρατικό χάρτη της Ευρώπης και διασκεδαστικά  γεγονότα σχετικά με την ΕΕ και κάθε χώρα της ΕΕ.
  • «Ελέγξτε τα δικαιώματά σας» με  βίντεο,  παιχνίδια, και πληροφορίες για τα δικαιώματα του παιδιού για τις δύο ηλικιακές ομάδες.

Σε όλες αυτές τις ιστοσελίδες, τα παιδιά μπορούν να παίξουν στη δική τους γλώσσα – και, στην πραγματικότητα, σε οποιαδήποτε από τις 22 γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η γωνιά των παιδιών» συνδέεται  και ενσωματώνεται στην  υπάρχουσα ιστοσελίδα «η  γωνία του εκπαιδευτικού»  που περιέχει το υλικό που οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να εξηγήσουν  γιατί η ΕΕ υπάρχει και πώς λειτουργεί. Περιέχει μια επιλογή από το  καλύτερο  διδακτικό υλικό, τόσο για μαθητές πρωτοβάθμιας όσο και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  που έχουν δημιουργηθεί με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών εμπειρογνωμόνων από όλα τα κράτη μέλη.

Για περισσότερες πληροφορίες

Συνδεσμοι:

https://europa.eu/kids-corner/

Πηγή: https://www.etwinning.gr/

kidsweb.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...