Home / Γαλλικά / Νέα από τις σχολές / ΑΠΘ – Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας – Κινητικότητα φοιτητών (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και υποψηφίων διδακτόρων) στο πλαίσιο του προγράμματος Δια Βίου Μάθηση (LLP/ERASMUS) για Πρακτική Άσκηση ακαδημαϊκού έτους 2012-13

ΑΠΘ – Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας – Κινητικότητα φοιτητών (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και υποψηφίων διδακτόρων) στο πλαίσιο του προγράμματος Δια Βίου Μάθηση (LLP/ERASMUS) για Πρακτική Άσκηση ακαδημαϊκού έτους 2012-13

Δημοσιεύτηκε: 7:48 μμ Ιούνιος 19th, 2012  


Θα θέλαμε, με αφορμή την έναρξη της περιόδου υποβολής αιτήσεων των φοιτητών που ενδιαφέρονται να μετακινηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος Δια Βίου Μάθηση LLP/ERASMUS για Πρακτική Άσκηση, να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος που θα ισχύσουν για την ακαδημαϊκή χρονιά 2012-2013 και σας αφορούν, και να παρακαλέσουμε για τις δικές σας ενέργειες. 

1. Μετά το τέλος της περιόδου υποβολής των αιτήσεων (15 Ιουνίου έως 16 Ιουλίου 2012) θα σας προωθήσουμε τα ονόματα των φοιτητών του Τμήματος/Σχολής σας που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να μετακινηθούν, και, παρακαλούμε, να μας στείλετε, για καθένα από αυτούς, με βάση τα αρχεία σας, την Αναλυτική Βαθμολογία η οποία θα περιλαμβάνει τα παρακάτω:

  • Το έτος εγγραφής
  • Το επίπεδο σπουδών του φοιτητή (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, διδακτορικό)
  • Το εξάμηνο φοίτησης
  • Τον συνολικό αριθμό πιστωτικών μονάδων (ECTS) που έχει συγκεντρώσει ο φοιτητής από τα μαθήματα στα οποία έχει εξεταστεί με επιτυχία μέχρι τη στιγμή υποβολής της αίτησης
  • Τον μέσο όρο βαθμολογίας των μαθημάτων στα οποία έχει εξεταστεί με επιτυχία ο φοιτητής μέχρι τη στιγμή υποβολής της αίτησης
  • Τα μαθήματα με αύξοντα αριθμό

 

2. Τα στοιχεία θα πρέπει, λόγω πιεστικών προθεσμιών, να σταλούν στο ΤΕΕΠ, έως τις 18 Ιουλίου 2012. 

3. Το ΤΕΕΠ θα σας ενημερώσει με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τους φοιτητές που θα έχουν επιλεγεί να μετακινηθούν, επισυνάπτοντας τις σχετικές Συμφωνίες Πρακτικής Άσκησης (Training Agreement)  και τα Πιστοποιητικά Αναγνώρισης Πρακτικής Άσκησης. Παρακαλούμε, να ενημερώσετε σχετικά τον ατομικό φάκελο των φοιτητών, προκειμένου να είναι δυνατή στη συνέχεια η ακαδημαϊκή αναγνώριση της περιόδου της Πρακτικής Άσκησης. 

4. Μετά την επιστροφή τους, οι φοιτητές θα  σας καταθέσουν τη Βεβαίωση Πρακτικής Άσκησης (Certificate of Attendance) που θα λάβουν από τον Φορέα Υποδοχής (η οποία θα περιλαμβάνει την αναλυτική αξιολόγησή τους), προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία αναγνώρισης της Πρακτικής Άσκησης και, εφόσον αυτό είναι δυνατόν, η μεταφορά/συσσώρευση των πιστωτικών μονάδων (ECTS) που αντιστοιχούν σε αυτή. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα πρέπει να συμπληρωθεί, για κάθε φοιτητή, το Πιστοποιητικό Αναγνώρισης Πρακτικής Άσκησης και να μας σταλεί υπογεγραμμένο από τον/την Πρόεδρο, τον/την Συντονιστή/τρια ECTS και τον/την Γραμματέα του Τμήματος/Σχολής σας. 

5. Επισημαίνουμε ότι ακόμη και αν η περίοδος Πρακτικής Άσκησης δεν είναι δυνατόν να ενταχθεί πλήρως στο πρόγραμμα σπουδών του φοιτητή, θα πρέπει, οπωσδήποτε να αναφέρεται στο Παράρτημα Διπλώματος.

6. Εάν υπάρξουν περιπτώσεις φοιτητών που με την επιστροφή τους από το πρόγραμμα δεν σας καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά για την ακαδημαϊκή αναγνώριση της Πρακτικής Άσκησης, θα σας παρακαλούσαμε να επικοινωνήσετε το ταχύτερο δυνατόν μαζί τους.

Για περισσότερες πληροφορίες που σχετίζονται με την όλη διαδικασία μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του ΤΕΕΠ (https://www.eurep.auth.gr/index.php?lang= el&rm=2&mn=74). Για άλλες διευκρινίσεις, παρατηρήσεις και κάθε υποστήριξη που ενδεχομένως χρειάζεστε, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα μας στα τηλέφωνα:

 
Θεριοδάκη Ι. 995306,
Λιόλιος Ν. 995169,
Ζυγούρη Θ. 995438 και
Τριανταφυλλίδου Χ. 991336.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία, και ελπίζουμε στην κατανόησή σας για τις πιεστικές προθεσμίες. Οφείλονται στην προσπάθειά μας να δώσουμε σε όσο γίνεται περισσότερους φοιτητές μας τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρονται από το Πρόγραμμα. 

Η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως μιλάει για το πανεπιστημιακό άσυλο: «Θα ισχύει ό,τι και σε κάθε δημόσιο χώρο»

Η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε ότι η αλλαγή στην ώρα προσέλευσης των ...