Home / Γερμανικά / Goethe Institut / Η κρίση ωθεί τους Έλληνες να μάθουν γερμανικά

Η κρίση ωθεί τους Έλληνες να μάθουν γερμανικά

Δημοσιεύτηκε: 6:49 πμ Ιούνιος 10th, 2012  


Όλο και περισσότεροι νέοι μαθαίνουν γερμανικά προκειμένου να μεταναστεύσουν στη Γερμανία

Πρωτοφανή αύξηση των μαθημάτων της γερμανικής γλώσσας στις χώρες της νότιας Ευρώπης, οι οποίες δοκιμάζονται από την κρίση, καταγράφει το Ινστιτούτο Γκαίτε. Την ίδια ώρα αυξάνεται εντυπωσιακά το ποσοστό μετακίνησης νέων Ευρωπαίων, και κυρίως Ελλήνων και Ισπανών στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Γκαίτε το περασμένο έτος οι σπουδαστές γερμανικών αυξήθηκαν κατά 30% στην Ιταλία και πάνω από 50% στην Ελλάδα. Το διάστημα 2010-2011, καταγράφηκε επίσης μία αύξηση της τάξης του 14% στον αριθμό των Ιταλών που φοιτούν στο Γκαίτε, και 10% στων Ελλήνων.

Στην Ισπανία, καταγράφηκε αντίστοιχη άνοδος άνω του 35%. Συγκεκριμένα στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, που καταγράφουν υψηλά ποσοστά ανεργίας, πραγματοποιούνται ειδικά μαθήματα που βοηθούν τους νέους να κάνουν καλές επιλογές στη γερμανική αγορά εργασίας.

Όσο για τους μετανάστες που αναζητούν καλύτερες προοπτικές στη Γερμανία, ο αριθμός τους έχει φθάσει στα υψηλότερα επίπεδά του από το 1996 την τελευταία χρονιά, και προέρχονται κυρίως από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Συγκεκριμένα, η χώρα υποδέχθηκε 958.000 αφίξεις το περασμένο έτος, 20% περισσότερες συγκριτικά με  το 2010.

Ο αριθμός των Ελλήνων μεταναστών προς τη Γερμανία αυξήθηκε κατά 90% το περασμένο έτος, σε σχέση με το 2010, ενώ ο αριθμός των νεοαφιχθέντων από την Ισπανία αυξήθηκε κατά 52% σε έναν χρόνο.

www.newsnow.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός του Goethe-Institut

Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός του Goethe-Institut Είτε είναι μια φράση της Hannah Arendt, ένας ...