Home / Αγγλικά / Συνδικαλιστικά / Γ, Δ και Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Ολοι στην παράσταση στη Διεύθυνση Δ. Θεσσαλονίκης για τις υπεραριθμίες, διαθέσεις, μετακινήσεις και ξένες γλώσσες

Γ, Δ και Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Ολοι στην παράσταση στη Διεύθυνση Δ. Θεσσαλονίκης για τις υπεραριθμίες, διαθέσεις, μετακινήσεις και ξένες γλώσσες

Δημοσιεύτηκε: 11:15 πμ Ιούνιος 25th, 2012  


Γ΄ Δ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όλοι στην παράσταση των Γ΄ Δ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ την Τετάρτη 27-6-2012
στις 12.30 στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης για να απαιτήσουμε λύσεις στις υπεραριθμίες, στις διαθέσεις, στις μετακινήσεις και στις ξένες γλώσσες
Με βάση τις κοινές αποφάσεις της , Γ΄, Δ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τη διεκδίκηση άμεσων λύσεων στα ζητήματα που αφορούν τις Υπηρεσιακές Μεταβολές, καθώς και στη βάση των προτάσεων που κατατέθηκαν σε συσκέψεις των ΕΛΜΕ για τα προβλήματα των ειδικοτήτων των ξένων γλωσσών αποφασίζουμε τα εξής:
Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να συντονιστούν για την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται με τις ξένες γλώσσες. Την πρόταση που θα διαμορφώσουμε την απευθύνουμε στο Υπουργείο. Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, να επιδιώξει συνάντηση με το υπουργείο. Οι προτάσεις μας θα τεθούν στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ που γίνονται αυτή την περίοδο και στην μετασυνεδριακή συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, η οποία πραγματοποιείται στις 30.6.
– Να συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας προς τις Διοικήσεις Εκπαίδευσης του νομού από τις οποίες απαιτούμε να δώσουν άμεσες λύσεις με βάση τις αρμοδιότητές τους, για τις ξένες γλώσσες στη βάση των αιτημάτων του κλάδου και των συναδέλφων, ο υπολογισμός των κενών να γίνεται με βάση τους 25 μαθητές ανά τμήμα, οι διατιθέμενοι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων στην Α/θμια να πηγαίνουν με το ωράριο που έχουν στην Β/θμια.
– Το Δυτικό ΠΥΣΔΕ να μην προχωρήσει στην τοποθέτηση συναδέλφων που είναι στη διάθεση σε λειτουργικά κενά στις αρχές Ιουλίου, γιατί δεν θα είναι γνωστό το σύνολο των κενών. Το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί ο αριθμός των κενών από συνταξιοδοτήσεις, άδειες, αποσπάσεις, και άλλες αλλαγές και προφανώς θα διαμορφωθεί καλύτερη εικόνα για την επιλογή των κενών από τους συναδέλφους. Οι τοποθετήσεις στα λειτουργικά κενά να γίνουν στις αρχές Σεπτέμβρη, πριν τις τοποθετήσεις των αποσπασμένων.
– Στην παράσταση να καταγγελθεί συνολικά η παρέμβαση της κόκα κόλα μέσα στα σχολεία που αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα εμπορευματικοποίησης του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Να τονισθούν οι ευθύνες του υπουργείου, των διοικήσεων εκπαίδευσης και των Δημοτικών αρχών που επέτρεψαν στην κόκα κόλα να παρέμβει στην εκπαιδευτική διαδικασία. Να ζητηθεί η παρέμβαση της Διεύθυνσης για να σταματήσει την προπαγανδιστική καμπάνια της κόκα κόλα και να μην επιτρέψει στη συγκεκριμένη εταιρία να κάνει τη διαφήμισή της μέσα στα σχολεία .
Η περίοδος που διανύουμε γίνεται ιδιαίτερα ανησυχητική. Το ΔΝΤ και η ΕΕ μαζί με την αστική τάξη της χώρας και την τρικομματική κυβέρνηση τους συνεχίζουν να επιβάλλουν στη χώρα αντιλαϊκές πολιτικές και είναι ήδη δεσμευμένες να εφαρμόσουν και νέα ανελέητα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, της κοινωνίας και του δημόσιου σχολείου. Τα μέτρα αυτά θα προστεθούν στην ήδη επιβαρημένη κατάσταση, την οποία και θα κάνουν πλέον εκρηκτική. Τα στοιχεία που έχουν σχέση με τις υπηρεσιακές μεταβολές επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις μας. Στο Δυτικό ΠΥΣΔΕ Θεσσαλονίκης μετά τις τοποθετήσεις των υπεράριθμων, ακόμα και αν καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά θα συνεχίσουν να υπάρχουν άλλοι 333 υπεράριθμοι για να τοποθετηθούν σε λειτουργικά κενά. Οι υπεράριθμοι κατά ειδικότητα είναι ΠΕ1-13, ΠΕ5-46, ΠΕ7-22, ΠΕ8-10, ΠΕ9-28, ΠΕ10-4, ΠΕ13-17, ΠΕ11-2, ΠΕ16-3, ΠΕ34-1, ΠΕ12&17-43, ΠΕ17-17, ΠΕ18-32, ΠΕ19&20-77, ΤΕ1-14, ΔΕ1-4. Ακόμη υπάρχουν 350 περίπου καθηγητές που είναι φτερά στον άνεμο, στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και χωρίς οργανική θέση. Η κατάσταση αυτή προφανώς διαμορφώνει ένα καθεστώς ανασφάλειας, ομηρίας, περιπλάνησης και εξαθλίωσης στους εκπαιδευτικούς και το οποίο συνολικά αποβαίνει σε βάρος του δημόσιου σχολείου. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να αντιδράσουμε από κοινού και να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε την κατάσταση.
Για τα Δ.Σ.
Γ΄ ΕΛΜΕ Τρανός Τριαντάφυλλος Δ΄ ΕΛΜΕ Ζυμβρακάκη Ελένη Ε΄ ΕΛΜΕ Ζαγανίδης Χρήστος

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ: Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ: Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει! Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία ...