Home / Ρώσικα / Άλλα άρθρα / ΑΠΘ – Μεγάλη η ζήτηση για τα μαθήματα Ρωσικής γλώσσας

ΑΠΘ – Μεγάλη η ζήτηση για τα μαθήματα Ρωσικής γλώσσας

Δημοσιεύτηκε: 3:40 πμ Ιούνιος 15th, 2012  


Πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή λήξης των μαθημάτων της ρωσικής γλώσσας στην Αίθουσα Συγκλήτου του ΑΠΘ.

Τα διπλώματα παρακολούθησης παρέδωσαν, στους 32 σπουδαστές, ο Πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος, ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητής Γιάννης Παντής, ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, Aleksey Popov και η Πρόεδρος του Κέντρου Ξένων Γλωσσών του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Αγγελική Κοιλιάρη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι φοιτητές απήγγειλαν ποιήματα Ρώσων ποιητών, διάβασαν αποσπάσματα και δικές τους μεταφράσεις από έργα του Αντόν Τσέχωφ, τραγούδησαν ρωσικά παραδοσιακά τραγούδια, σε πολύ ζεστό και ευχάριστο κλίμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας ξεκίνησε, πιλοτικά, τον Απρίλιο του 2010, με πρωτοβουλία του Κέντρου Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών και με τη στήριξη του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ. Την οργάνωση και τη διδασκαλία των μαθημάτων ανέλαβε ο Δρ. της ρωσικής γλώσσας, Δημήτρης Φωτιάδης.

Αρχικά, έγιναν 250 αιτήσεις από φοιτητές του ΑΠΘ. Στη συνέχεια, την ακαδημαϊκή χρονιά 2010-2011 υπέβαλαν αίτηση 550 φοιτητές και την ακαδημαϊκή χρονιά 2011-2012, ο αριθμός αιτήσεων έφτασε στις 700.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας έχουν εκδηλώσει οι φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής και ακολουθούν η Φιλοσοφική και η Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

briefingnews.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Σύγχρονες Διδακτικές Τεχνικές για τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας στην Α’ βάθμια Εκπαίδευση

Σύγχρονες Διδακτικές Τεχνικές για τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας στην Α’ βάθμια ...