Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Μαθητές / Διαμαρτυρία για τα ειδικά μαθήματα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2012, του Κώστα Παπαγιάννη

Διαμαρτυρία για τα ειδικά μαθήματα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2012, του Κώστα Παπαγιάννη

Δημοσιεύτηκε: 6:12 πμ Ιούνιος 21st, 2012  


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2012 ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Ως γνωστό το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών μαθημάτων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2012 με απόφαση έχει τροποποιηθεί, λόγω εκλογών της 17/6/2012.
Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις -σύμφωνα με το τροποποιητικό πρόγραμμα- στο μάθημα των Γαλλικών θα διεξαχθεί στις 21/6/2012 το πρωί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ταυτόχρονα.
Θα ήθελα να ενημερώσω τους αρμόδιους ότι:
1. Οι ενδοσχολικές απολυτήριες εξετάσεις τελειώνουν στις 21/6/2012. Πως θα δώσουν ταυτόχρονα και τις δυο εξετάσεις; Είναι αδύνατον. Άρα αποκλείονται οι περισσότεροι μαθητές να δώσουν το ειδικό μάθημα.

2. Οι λόγοι της κατανομής των υποψηφίων στα Εξεταστικά Κέντρα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) παραμένουν οι ίδιοι εδώ και 50 χρόνια!!!! Αν είναι δυνατόν. Έχουν λάβει υπόψη τους ότι η λειτουργούσα ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ συντομεύει την απόσταση για Θεσσαλονίκη; Αυτό όμως δεν το γνωρίζουν οι αρμόδιοι και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες για αλλαγή του τρόπου κατανομής, η κατάσταση παραμένει η ίδια. Και αυτό γιατί δεν είναι δυνατόν οι υποψήφιοι μαθητές στη ΓΑΛΛΙΚΗ γλώσσα που διαμένουν π.χ. στην Ηγουμενίτσα να τους έχουν κατανέμει στην ΑΘΗΝΑ. Ενώ μπορούσαν κάλλιστα να πάνε στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ που απέχει 3 ώρες και αυθημερόν πηγαινοέρχονται. Ενώ στην ΑΘΗΝΑ θα χρειαστεί 2 ημέρες τουλάχιστον συν τα έξοδα και η κούραση (μετάβασης και επιστροφής).

Ελπίζουμε να διορθωθούν τα 2 παραπάνω θέματα μια για πάντα.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ –  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (6972213977)

Σημείωση xenesglosses.eu

Να σημειώσουμε ότι ειδικά για τα Γαλλικά διενεργούνται παράλληλα και οι εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας του IFA. Για όσους έδιναν και πανελλαδικές έγινε εξέταση μία ημέρα νωρίτερα αλλά τι να πρωτοδιαβάσουν…


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Δε θα λειτουργήσει το 50% των διευρυμένων ολοήμερων σχολείων

Ολοκληρώθηκε προχθές Δευτέρα η διαδικασία δηλώσεων των γονέων για συμμετοχή των παιδιών ...