Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Τα βαθμολογικά κέντρα διώχνουν τα εκλογικά. Θα μετατεθούν ημερομηνίες διεξαγωγής Πανελλαδικών σε Ειδικά Μαθήματα

Τα βαθμολογικά κέντρα διώχνουν τα εκλογικά. Θα μετατεθούν ημερομηνίες διεξαγωγής Πανελλαδικών σε Ειδικά Μαθήματα

Δημοσιεύτηκε: 3:35 μμ Μάιος 16th, 2012  


esos.gr

Τα Βαθμολογικά Κέντρα –έχουν ήδη ορισθεί από το υπουργείο Παιδείας-όπου από τη Δευτέρα θα φυλάσσονται τα γραπτά των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στις εκλογές, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να μη χρησιμοποιήσει κάποιες σχολικές μονάδες που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση μετατρέπονται Εκλογικά Κέντρα.

Το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να στείλει σχετικό έγγραφο προς το υπουργείο Εσωτερικών , το οποίο θα ενημερώνει ποιες σχολικές μονάδες-βαθμολογικά Κέντρα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθούν  ως Εκλογικά  Κέντρα, στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Χαρακτηριστικά στην Αττική από τα 13 Βαθμολογικά Κέντρα τα 8 είναι Εκλογικά και τα οποία θα πρέπει να καταργηθούν από το υπουργείο Εσωτερικών .Ειδικότερα κατά Διελυθυνση
 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ       ΒΑΘΜΟΛ.  ΚΕΝΤΡΑ    ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ    ΟΧΙ
Α΄ ΑΘΗΝΑΣ                        4                                 3                             1
Β΄ ΑΘΗΝΑΣ                        2                                  1                            1
Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ                        2                                   1                           1
Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ                       2                                  2                             0
ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ                1                                 1                              0
ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ                 0                                  0                              0
ΠΕΙΡΑΙΑ                         2                                     0                             2
ΣΥΝΟΛΟ                       13                                     8                          5 
ON-LINE οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Ένα νέο σύστημα λήψης των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις εγκαινιάζει από φέτος το υπουργείο Παιδείας .
Τα Βαθμολογικά Κέντρα για πρώτη φορά θα είναι σε ON-LINE   σύνδεση με την Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.Μέχρι πέρσι οι βαθμολογίες στέλνονταν με τα αποκόμματα στο υπουργείο.Από την καινοτομία αυτή το υπουργείο πετυχαίνει :-ΠΡΩΤΟΝ: Να διαπιστώνει άμεσα τις διαφορές βαθμών του  Α και Β βαθμογητή και να ξεκινάει αμέσως η αναβαθμολόγηση των γραπτών , όπου απιατείται.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ : Μικραίνει ο χρόνος που απαιτείται για την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Επίσης από το Σεπτέμβριο λειτουργήσει το e- school και  στα Λύκεια, το υπουργείο θα έχει άμεση πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία των πανελλαδικών και δεν θα περιμένει πότε θα τα συγκεντρώσει η αναθέτουσα ιδιωτική εταιρεία για αν τα αποστείλει στο υπουργείο Παιδείας.

ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Η μετάθεση των ημερομηνιών διεξαγωγής των εξετάσεων στα Ειδικά μαθήματα Αγγλικά και Αρμονία , καθώς και των επαναληπτικών εξετάσεων θεωρείται βέβαιη , λόγω της χρήσης των σχολικών κτιρίων για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Τα Εξεταστικά Κέντρα για τα ειδικά μαθήματα (σχέδια, ξένες γλώσσες, μουσικά) πλην των Αγγλικών, θα λειτουργήσουν μόνο στην ΑΘΗΝΑ και ΘΕΣ/ΚΗ ενώ για τα Αγγλικά σε όλες τις Δ/νσεις Δ.Ε..

Το υπουργείο Παιδείας  αναμένεται να εκδώσει σχετική εγκύκλιο προς τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο πρόγραμμα των εξετάσεων λόγω των νέων εκλογών στις 17 Ιουνίου. Κατά το τετραήμερο από την Παρασκευή 15 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, τα σχολεία θα πρέπει να κλείσουν για να μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται τόσο οι επαναληπτικές εξετάσεις για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων όσο και οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να «κλειδώσουν» σε σύσκεψη σήμερα στο υπουργείο Παιδείας, ενώ η λύση που φαίνεται να προκρίνεται ως καταλληλότερη είναι η επανεκκίνηση των εξετάσεων την Τρίτη 19 Ιουνίου.

alfavita.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τα Νέα

Οι εκλογές πέφτουν στις Πανελλαδικές

Ποιες εξετάσεις θα μετατεθούν αν στηθούν κάλπες στις 17 Ιουνίου
Σε επιφυλακή βρίσκεται από χθες το υπουργείο Παιδείας για πιθανές καραμπόλες των νέων εκλογών με τις εξετάσεις των υποψηφίων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα.
Το σενάριο να επιλεγεί για τις νέες εκλογές η 10η Ιουνίου είναι το χειρότερο για τη διαδικασία των εξετάσεων καθώς θα δημιουργήσει δυσεπίλυτα προβλήματα. Αυτό καθώς το Σάββατο 9 Ιουνίου και τη Δευτέρα 11 Ιουνίου εξετάζονται μαθήματα των υποψηφίων ΕΠΑΛ με περισσότερους από 25.000 διαγωνιζόμενους. Στην περίπτωση που αναβληθούν αυτές οι εξετάσεις ενδέχεται να δημιουργηθεί πρόβλημα καθυστέρησης και στις ημερομηνίες κατάθεσης των μηχανογραφικών αλλά ακόμα και στην ανακοίνωση των βάσεων.
Αντίθετα, μικρότερη αναστάτωση, παρότι και πάλι προκαλούνται καραμπόλες, εκτιμάται πως θα επιφέρουν εκλογές στις 17 Ιουνίου. Η ημερομηνία αυτή επηρεάζει ορισμένα από τα Ειδικά Μαθήματα και τις επαναληπτικές εξετάσεις, στις οποίες όμως συμμετέχουν λίγοι υποψήφιοι και δεν προκαλείται πρόβλημα στις λοιπές διαδικασίες.
Στην περίπτωση αυτή πάντως θα πρέπει να μετατεθούν οι εξετάσεις στα Αγγλικά (16/6) και στην Αρμονία (18/6) ενώ θα αναβληθούν και οι επαναληπτικές για τους υποψηφίους οι οποίοι θα απουσιάσουν δικαιολογημένα από τις Πανελλαδικές που έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 15/6 και τη Δευτέρα 18/6.
Στο μεταξύ λήγει αύριο το σχολικό έτος για τα γυμνάσια και τα λύκεια (στα δημοτικά λήγει στις 15/6) προκειμένου τη Δευτέρα να ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Για τα βασικά μαθήματα των Γενικών Λυκείων, οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιουνίου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, ενώ οι εξετάσεις των ΕΠΑΛ θα τελειώσουν στις 11 Ιουνίου.

Σχετικό Άρθρο

Στο δρόμο προς τις κάλπες

Εκλογές στις 17 Ιουνίου με πρωθυπουργό τον πρόεδρο του ΣτΕ Π.Πικραμμένο

in.gr

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος θα είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός μέχρι τις 17 Ιουνίου, οπότε θα γίνουν οι νέες εκλογές, όπως αποφασίστηκε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη ο Π.Πικραμμένος για να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Πικραμμένος θα ορκιστεί στις 8 το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε την παράταση της θητείας του Λουκά Παπαδήμου. Μαζί του συμφώνησαν τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Βενιζέλος.

Ωστόσο, υπήρξε διαφωνία από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να προτείνει για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού τον Γεράσιμο Αρσένη με το αιτιολογικό ότι γνωρίζει τα ζητήματα της οικονομίας και αντανακλά τη νέα πολιτική γεωγραφία, αλλά η πρόταση απερρίφθη από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για «κομματική συναλλαγή» και απευθυνόμενος στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε, σύμφωνα με πληροφορίες: «τρεις μέρες προσπαθούμε να καταλήξουμε σε πολιτικό πρόσωπο και τώρα προτείνεις τον Αρσένη».

Ο κ. Τσίπρας αντέδρασε λέγοντας στον κ. Βενιζέλο ότι «δεν με εντυπωσιάζει η άρνηση, με εντυπωσιάζει η αιτιολόγηση».

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε την αντίδραση και της Κοινωνικής Συμφωνίας, με τον Χάρη Καστανίδη να δηλώνει: «Η πρόταση του κ. Τσίπρα να ορισθεί ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο κ. Γεράσιμος Αρσένης, δεν σημαίνει ότι η Κοινωνική Συμφωνία είναι παράρτημα οποιουδήποτε κόμματος ή ιδιοκτησία οποιουδήποτε στελέχους της».

Από την πλευρά του κ. Παπούλια υπήρξε η πρόταση για παραμονή του κ. Παπαδήμου στην πρωθυπουργία, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία και τελικά επελέγη η λύση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Π. Πικραμμένου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας πρότεινε η υπηρεσιακή κυβέρνηση να «παγώσει» τις διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων και παράλληλα να μην εφαρμοστούν οι νόμοι για μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Η πρώτη πρόταση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, έγινε δεκτή, παρά την διαφωνία των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενώ η δεύτερη απορρίφθηκε από τους κκ. Σαμαρά και Βενιζέλο.

Αποχωρώντας από το Προεδρικό Μέγαρο η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι η κυβέρνηση είναι «αυστηρά υπηρεσιακή», ενώ τόνισε ότι «το πολιτικό παιχνίδι δεν έλειψε ούτε από τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης».

Το ΚΚΕ δεν ρίχνει γέφυρες σε πρόσωπα, συμπλήρωσε.

Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση θα τα αποφασίσει ο ίδιος ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, στην κυβέρνηση θα μετέχουν ως υπουργός Αμυνας ο Φρ. Φράγκος, Οικονομικών ο Τ. Γιαννίτσης, Εξωτερικών ο Ι. Ζέπος, Προστασίας του Πολίτη ο Λ. Οικονόμου, Εργασίας ο Ανδρ. Ρουπακιώτης και Δικαιοσύνης ο Χρ. Γεραρής, ενώ θα αξιοποιηθεί και ο Γ. Σαββαΐδης.

Ο κ. Πικραμμένος θα ορκιστεί στις 8 το βράδυ της Τετάρτης.

*Καθήκοντα προέδρου του ΣτΕ θα ασκεί τώρα ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Κώστας Μενουδάκος. Ο κ.Μενουδάκος είναι πρόεδρος του Ε’ τμήματος του ΣτΕ, επικαλούμενου και Οικολογικού Τμήματος.

Newsroom ΔΟΛ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...