Home / Γαλλικά / Γαλλικό Ινστιτούτο / Προώθηση Γαλλικής γλώσσας στο Δημοτικό

Προώθηση Γαλλικής γλώσσας στο Δημοτικό

Δημοσιεύτηκε: 7:22 μμ Μάιος 3rd, 2012  


Κυρίες, Κύριοι,

Με μεγάλη ευχαρίστηση ενημερωθήκαμε ότι το Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αναλαμβάνει μια προσπάθεια προώθησης για την επιλογή της δεύτερης ξένης γλώσσας στην τετάρτη τάξη των Δημοτικών Σχολείων.
Επιτρέπει λοιπόν με την άδεια των σχολικών Συμβούλων καθώς και των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, την διεξαγωγή διαφόρων δραστηριοτήτων  στα σχολεία, προκειμένου να βοηθήσει τους μαθητές και τους γονείς τους να επιλέξουν μια δεύτερη ξένη γλώσσα μεταξύ της γαλλικής και της γερμανικής.

Οπως πάντα η Γαλλική Πρεσβεία επιθυμεί να συμμετάσχει ενεργά στο έργο σας για την προώθηση της γαλλοφωνίας στην Ελλάδα.
Για το λόγο αυτό ετοιμάσαμε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο (στα ελληνικά) που απευθύνεται στους γονείς προκειμένου να τους παροτρύνει να επιλέξουν τα γαλλικά για τα παιδιά τους.
Μπορείτε να το λάβετε από την ιστοσελίδα μας.
www.ifa.gr

Θα βρείτε επίσης σ’ αυτήν τη σελίδα το βίντεο το οποίο επικαλείται την μαρτυρία διαφόρων προσωπικοτήτων και Ελλήνων επαγγελματιών σχετικά με την απόφασή τους να επιλέξουν τα γαλλικά.
Σας προτείνουμε φυσικά να οργανώσετε ενημερωτικές συναντήσεις με τη βοήθεια αυτού του υποστηρικτικού υλικού.

Οι Σύλλογοι καθηγητών (APFκαι PASIKAGA) ενώνουν τις προσπάθειές τους μαζί μας έτσι ώστε  οι δραστηριότητες αυτές να έχουν παιδαγωγικό χαρακτήρα : να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν γαλλικά μέσα από ένα μάθημα εισαγωγής, χαρούμενο και συναρπαστικό.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους για να λάβετε αυτό το υλικό.

Η Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Συνεργασίας παραμένει πάντα στη διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική πληροφορία.

Με εκτίμηση.

*********************************************************

Mesdames, Messieurs,

Nous avons appris avec plaisir que le ministère de lʼéducation nationale de la formation et des cultes entreprend une campagne de promotion pour le choix de la seconde langue étrangère dans les classes de 4e des écoles primaires.
Il autorise donc, sous couvert des conseillères scolaires et des directeurs d’établissements des animations dans les écoles pour aider les enfants et leurs parents à choisir une deuxième langue étrangère entre l’allemand et le français.

Comme toujours, l’Ambassade de France souhaite participer activement a vos cotés à cette action de promotion de la francophonie en Grèce.
Nous avons conçu un argumentaire (en grec) à l’attention des parents afin de les inciter à choisir le français pour leurs enfants.
Vous pouvez le télécharger à partir de notre site, dans la rubrique langue française.
www.ifa.gr

Vous retrouverez également sur cette page de notre site la vidéo faisant appel au témoignage de personnalités et professionnels grecs ayant fait le choix du français.
Nous vous incitons bien entendu à entreprendre des séances dʼinformation et de promotion a l’aide de ces supports.

Les associations dʼenseignants de français (APF et PASIKAGA)  joignent leurs efforts aux nôtres pour que ces animations soient également pédagogiques  : donner aux enfants l’envie d’apprendre le français grâce à une leçon d’initiation ludique et stimulante. Vous pouvez les contacter pour recevoir ces supports d’animation.

Les service de coopération éducative reste bien entendu à votre disposition pour tout renseignement complémentaire.

Meilleures salutations.

www.ifa.gr

www.pasykaga.gr

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

2/5/2012

Αθήνα, 3-5-2012
                                                                                              
Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσής μας σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η ενημερωτική εγκύκλιος  (Φ.52/278/49184/Γ1/2-5-2012) που αφορά στη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας για τον έγκαιρο προγραμματισμό της  στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2012-13.

Σύμφωνα με αυτή:
•     Οι Δ/ντες των 6/θεσίων και άνω  δημοτικών σχολείων καθώς και των σχολείων με ΕΑΕΠ οφείλουν να φροντίσουν για την ενημέρωση των μαθητών και των γονέων-κηδεμόνων των μαθητών που θα φοιτήσουν το σχολικό έτος 2012-13 στις Ε΄και Στ΄τάξεις του δημοτικού σχολείου.

•     Η ενημέρωση των μαθητών των Δ΄& Ε΄τάξεων, οι οποίοι θα φοιτήσουν το επόμενο σχολικό έτος στις Ε΄και Στ΄τάξεις μπορεί να γίνεται από τους Σχολικούς Συμβούλους  Π.Ε. και τους Σχολικούς Συμβούλους ΠΕ 05 & Πε 07 σε συνεργασία με τους Δ/ντες των σχολικών μονάδων. Επίσης , είναι δυνατόν να προσκαλούνται στην ενημέρωση, με ευθύνη των παραπάνω, και άλλοι ομιλητές που προτείνονται από τους αρμόδιους Σχολικούς Συμβούλους με σκοπό την παροχή πληροφοριών για το γαλλόφωνο και γερμανόφωνο πολιτισμό, καθώς και για μια πρώτη γνωριμία με τον πολιτισμό.  Η ενημέρωση μπορεί να γίνεται και εντός ωραρίου μετά από τη σύμφωνη γνώμη των Σχολικών Συμβούλων και του Δ/ντη του Σχολείου με την προϋπόθεση να μην παρακωλύεται το ωρολόγιο πρόγραμμα και η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

•     Για την οργάνωση της διδασκαλίας της 2ης Ξένης Γλώσσας θα εφαρμοστεί ο θεσμός της παράλληλης διδασκαλίας σύμφωνα με την ανωτέρω εγκύκλιο.

•       Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών που θα φοιτήσουν το σχολικό έτος 2012-13 στην Ε΄τάξη του Δημοτικού Σχολείου οφείλουν να συμπληρώσουν, μετά την ενημέρωσή τους από το Διευθυντή του σχολείου , δήλωση με τη γλώσσα προτίμησης του παιδιού και να την καταθέσουν στο Δ/ντη μέχρι τις 31-5-2012.

•     Μόνο για το σχολικό έτος 2012-13 οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών που θα φοιτήσουν το σχολικό έτος 2012-13 στην ΣΤ΄τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα συμπληρώσουν δήλωση σχετική με τη γλώσσα προτίμησης του παιδιού τους και θα την καταθέσουν στο Δ/ντη μέχρι τις 31-5-2012.                                                                            

 

Με εκτίμηση
                             
                                                                

Για το Δ.Σ. του Π.Α.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.

 Η Πρόεδρος                                            Η Γραμματέας
                                                                                

Ε. Κουτσουδάκη                                      Α. Καλουπάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ / ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Β’ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2012-13

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοίνωση του Συλλόγου A.P.L.F. – D.U. σχετικά με τις νέες οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. για τη διαδικασία σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα δημοτικά σχολεία

Ανακοίνωση  του Συλλόγου A.P.L.F. –  D.U. σχετικά με τις νέες οδηγίες  του ...