Home / Αγγλικά / Πανελλαδικές / Η διαδικασία για το μηχανογραφικό

Η διαδικασία για το μηχανογραφικό

Δημοσιεύτηκε: 6:04 πμ Μάιος 4th, 2012  


Ολοι οι υποψήφιοι Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ καλούνται να μεταβούν από τις 8 έως τις 18 Μαΐου στο σχολείο τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό που θα τους επιτρέψει να καταθέσουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο

Kωδικό ασφαλείας (password) πρέπει ν΄ αποκτήσουν όλοι οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ προκειμένου να μπορέσουν να καταθέσουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Με τον κωδικό που θα αποκτήσουν οι υποψήφιοι θα μπορέσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση exams.minedu.gov.gr να επεξεργαστούν και τελικά να υποβάλουν τον Ιούνιο το μηχανογραφικό τους δελτίο

Με τον κωδικό που θα αποκτήσουν οι υποψήφιοι θα μπορέσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση exams.minedu.gov.gr να επεξεργαστούν και τελικά να υποβάλουν τον Ιούνιο το μηχανογραφικό τους δελτίο

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, όλοι οι υποψήφιοι είτε των Γενικών Λυκείων (90% και 10%) είτε των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδες Α΄ και Β΄) πρέπει από την Τρίτη 8-5-2012 ως και την Παρασκευή 18-5-2012 να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι.

Με αυτό τον κωδικό θα μπορούν σε επόμενη φάση, αφού μπουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.minedu.gov.gr , να επεξεργαστούν και αργότερα τον Ιούνιο να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Η διαδικασία είναι απλή και φιλική προς τον χρήστη, ενώ τα δικαιολογητικά για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) είναι ελάχιστα. Αναλυτικά:

  • Οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄για το 90% και οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ-Α΄, για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους το δελτίο εξεταζομένου ή την αστυνομική τους ταυτότητα.
  • Οι υποψήφιοι ημερήσιων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄, για το 10% για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειο την πρωτότυπη Βεβαίωση Πρόσβασης και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Οσον αφορά στους υποψήφιους των ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια) την ίδια περίοδο (8-5-2012 ως 18-5-2012) θα προσκομίσουν στο Λύκειό τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά (μαζί με το πρότυπο ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ σχετικής αίτησης) και, μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών, θα χαρακτηρίζονται από τον διευθυντή ως ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια). Για τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία, οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν είτε από το Λύκειό τους είτε από την ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.minedu.gov.gr, όπου αναρτώνται όλα τα σχετικά έγγραφα, εγκύκλιοι, υποδείγματα αίτησης και υπεύθυνων δηλώσεων κ.λπ.

Οι υποψήφιοι τόσο για τη δημιουργία προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) όσο και για την υποβολή και έλεγχο των δικαιολογητικών για υπαγωγή σε κάποια ειδική περίπτωση απευθύνονται στο Λύκειο ως εξής:

  • Οσοι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012 των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, θα απευθυνθούν στο αντίστοιχο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ.
  • Οσοι απόφοιτοι – κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης 2010 ή 2011 από ημερήσιο ΓΕΛ ή ημερήσιο ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄) υποβάλλουν μηχανογραφικό δελτίο για το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση, θα απευθυνθούν σε οποιοδήποτε ημερήσιο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, κατά προτίμηση στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ή εκείνο της αποφοίτησής τους.

ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Απόκτηση κωδικού ασφαλείας (password) & Υπαγωγή υποψηφίων Γενικού & Επαγγελματικού Λυκείου στις ειδικές περιπτώσεις


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Προσόντα, προϋποθέσεις, κατηγορίες υποψηφίων και διαδικασία για την εισαγωγή στις Σχολές Πυροσβεστικής

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το νέο Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο ορίζει ...