Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Δημιουργήστε ένα διαδικτυακό περιοδικό στην τάξη σας!

Δημιουργήστε ένα διαδικτυακό περιοδικό στην τάξη σας!

Δημοσιεύτηκε: 7:39 μμ Μάιος 31st, 2012  


Δημιουργήστε ένα διαδικτυακό περιοδικό στην τάξη σας! Δώστε την ευκαιρία στους μαθητές σας να γίνουν τα μέλη σε μία δημιουργική δημοσιογραφική ομάδα!

Η εφαρμογή των περιοδικών eTwinning δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς που έχουν λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και που έχουν ξεκινήσει συνεργασίες με άλλες eTwinning ομάδες του εξωτερικού, να δημιουργήσουν περιοδικά και να προβάλλουν τις συνεργασίες τους.

Το λογισμικό αυτό είναι ένα δωρεάν, εύκολο και ευχάριστο εργαλείο δημοσίευσης, που προσφέρει στους καθηγητές και τους μαθητές μία ευκαιρία να εργαστούν ως εκδότες στην τάξη και να δημοσιεύσουν το δικό τους περιοδικό στο διαδίκτυο. Ο καθηγητής είναι ο αρχισυντάκτης ενώ οι μαθητές είναι δημοσιογράφοι. Το διαδικτυακό περιοδικό μπορεί να είναι ένα μεμονωμένο έργο, ή να εκδίδεται καθ?όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Μπορεί να εστιάσει σε ένα θέμα ή μπορεί τα θέματα να αλλάζουν για κάθε τεύχος του περιοδικού.

Εμπνευστείτε από το πακέτο eTwinning έργου: Ηλεκτρονική έκδοση (E-journal) ? Μια γέφυρα για την εκμάθηση ξένων γλωσσών !

Μπορείτε να δημιουργήσετε μία δομή με διάφορους μόνιμους τομείς. Το περιοδικό μπορεί επίσης να εκδοθεί σε πολλές γλώσσες. Η εφαρμογή αυτή είναι μία πολύπλευρη ιδέα για τη δημιουργία περιοδικών στο Διαδίκτυο για διάφορους σκοπούς και πλαίσια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα κοινό συνεργατικό εργαλείο για την υλοποίηση του έργου σας, δημιουργώντας λογαριασμούς συντακτών και για τους εκπαιδευτικούς των άλλων χωρών, μέσα απο το διαχειριστικό περιβάλλον της.

Η εφαρμογή είναι βασισμένη σε μία πλατφόρμα ελεύθερου λογισμικού ανοιχτού κώδικα που ονομάζεται joomla και τροποποιημένη κατάλληλα ώστε να καλύπτει τις προδιαγραφές ενός περιοδικού. Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα επέκτασης της εφαρμογής από τους χρήστες, με την εγκατάσταση επιπλέον προσθέτων. Για την εγκατάσταση και τη χρήση της εφαρμογής των περιοδικών eTwinning δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματισμού.

ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

https://ejournal.eduprojects.net/generationeurope/index.php?output=FrontPage%28%29

kidsweb.gr

https://www.kidsweb.gr/2012/05/e%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ae-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bf%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-etwinning/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...