1ο CUBA FESTIVAL

Δημοσιεύτηκε: 5:48 πμ Μάιος 17th, 2012  


28, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ
στους δρομους της Αθήνας
ORISHAS DE SANTEIRA

&

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ
Προπονητικο Κέντρο Baseball
(πρώην Αμερικανική βάση στο Ελληνικό)
Με IBRAHIM FERRER JR
RAMON SOTTO & LA CUCARACHA
IVAN LOPEZ
YULIEL PEREZ RIVERA

Εκθεσεις, προβολες, παραδοσιακές γευσεις, workshops

Το πολυσυζητημένο, πρώτο CUBA FESTIVAL, γίνεται πραγματικότητα.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με τα Calles De Cuba (Δρόμοι της Κούβας) την Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Ιουνίου σε ανοιχτούς χώρους της Αθήνας (πλατείες, εμπορικά κέντρα κτλ) με μουσικό-χορευτικές παραστάσεις , σεμινάρια κουβανέζικων χορών και DJ Set, και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 30 Ιουνίου στο Προπονητικό Κέντρο του Baseball (πρώην Αμερικάνικη βάση στο Ελληνικό), με συναυλίες –όπου και η συμμετοχή, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, του Ibrahim Ferrer Jr, με αφιέρωμα στον αξέχαστο Ibrahim Ferrer, μεγάλη μορφή των Buena Vista Social Club– με εκθέσεις, προβολές, work shops, παραδοσιακές γεύσεις, και άλλες σημαντικές πολιτιστικές δραστηριότητες που στόχο θα έχουν την προβολή πολιτισμού της Κούβας

Το 1ο Cuba Festival γίνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Κούβας

Σαββατο, 30 Ιουνιου

Πρόγραμμα

IBRAHIM FERRER JR
Αφιέρωμα στον Ibrahim Ferrer και Buena Vista Social Club

Το 1ο Cuba Festival θα είναι ειδικά αφιερωμένο στον θρύλο της Κουβανέζικης μουσικής Ibrahim Ferrer που υπήρξε ο βασικός τραγουδιστής των Buena Vista Social Club έως το 2005 που έφυγε από την ζωή του. Θα έχουμε την χαρά και την τιμή να απολαύσουμε τον γιο του, Ibrahim Ferrer Jr. ο οποίος θα επισκεφτεί για πρώτη φορά την Ελλάδα για να ερμηνεύσει τις αξέχαστες επιτυχίες των Buena Vista Social Club αλλά και της ευρύτερης κουβανέζικης μουσικής  

Ο Ibrahim Ferrer γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1927 στο Σαντιάγο στην ανατολική Κούβα, γνωστό για την παράδοση του στην μουσική και πέθανε στις 6 Αυγούστου 2005 στην Αβάνα, μόλις είχε επιστρέψει στη χώρα του, έπειτα από μία μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία και αμέσως εισήχθη στο νοσοκομείο με γαστρεντερίτιδα. Λίγες ημέρες μετά απεβίωσε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 78 ετών.

Σε ηλικία 14 ετών έγινε μέλος μιας ορχήστρας που έπαιζε σε διάφορες γιορτές της πόλης, Oουσιαστικά από τότε ξεκινάει η μουσική του καριέρα.

Tο 1955 συμμετείχε στο πολύ δημοφιλές άλμπουμ «El Platanar de Bartolo Παρόλα αυτά η πορεία του συνεχίστηκε σε «δεύτερους» ρόλους, ενώ από τη δεκαετία του 70 έως το 1991 έπαιζε με το γκρουπ «Alonso».

Tο 1997 ένας πολύ σημαντικός Κουβανός μουσικός και παραγωγός ο Juan de Marcos του πρότεινε να πάρει μέρος σε έναν δίσκο που ηχογραφούσαν κάποιοι Aαμερικανοί, «στην αρχή δεν ενδιαφέρθηκα», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο Ferrer, «είχα υποφέρει πολύ εξαιτίας της μουσικής Όμως ο Juanν επέμεινε μέχρι που δέχτηκα να ηχογραφήσω ένα θέμα μαζί του». Tελικά ο Ibrahim Ferrer συμμετείχε στα 12 από τα 14 τραγούδια του άλμπουμ που δεν ήταν άλλο από το θρυλικό «Buena Vista Social Club» και όπου συμμετείχαν επίσης, η Omara Portuondo, ο Ruben Gonzales, Combay Segundo κ.ά. Aυτό το άλμπουμ που έδωσε την έμπνευση στον Wim Wenders για το ομώνυμο ντοκιμαντέρ, έβγαλε τον Ibrahim Ferrer από την αφάνεια.

Eρωτευμένος με τη ζεστή φωνή και το ταλέντο του, ο παραγωγός του δίσκου Ry Cooder κυκλοφόρησε το 1999 την πρώτη προσωπική δουλειά του Ibrahim Ferrer με τίτλο «Buena Vista Social Club Presents… Ibrahim Ferrer» που πούλησε 1,5 εκατ. αντίτυπα. Και εν συνεχεία ακολούθησε το «Buenos Hermanos» και το βραβείο Grammy.

RAMÓN SOTO & LA CUCARACHA

RAMÓN SOTO
Εξαιρετικός μουσικός ο οποίος υπήρξε μέλος μερικών εκ πιο σημαντικών και θρυλικών μουσικών συγκροτημάτων της Κούβας όπως οι Orchestra Loyola de Cienfuegos, Orquesta Monumental de La Habana και Conjunto Arsenio Rodriguez. Και έχει συμμετάσχει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ που έχουν διεξαχθεί στην Κούβα όπως το Benny Moré Festival και Festival of Son όπου μοιράστηκε την σκηνή με τους Manolito Simonet y su Trabuco, Polo Montañéz και τους Buena Vista Social Club
LA CUCARACHA
Αποτελείται από μερικούς από τους πιο εξαίρετους κουβανούς μουσικούς της λάτιν μουσικής σκηνής στην Ελλάδα. Μερικοί από αυτούς, ανά τον κόσμο, έχουν συνοδεύσει και έχουν μοιραστεί την σκηνή με μεγάλα ονόματα της διεθνούς λάτιν μουσικής σκηνής, όπως: El Gran Combo de Puerto Rico, Oscar D’ León, Celia Cruz, José Alberto “El Canario”, Sergio Vargas, κ.ά.
Στην Αθήνα, όπου και κατοικούν, υπήρξαν οι ιδρυτές της Latin All Stars Salsa Orchestra, της οποίας την διεύθυνση είχε ο εξαίρετος κουβανός μουσικός Yoel Soto (Chico Freeman, Janet Kapuya group, Yvette Jarvis band) και έχουν συνοδεύσει μ’ αυτήν, κατά την διάρκεια αρκετών χρόνων, καλλιτέχνες διεθνούς φήμης όπως: Alfredo De La Fe, Jimmy Bosch, Orlando Watussi, Luisito Rosario, Larry Harlow, Spanish Harlem Orchestra – Ray De La Paz, κ.α.
Το σχήμα, La Cucaracha, προσφέρει ένα ποικίλο ρεπερτόριο που περιλαμβάνει κομμάτια από το πλούσιο μωσαϊκό της κουβανικής μουσικής και που τα έχουν ερμηνεύσει μεγάλες μορφές της Κούβας καθώς και δικές τους διασκευές γνωστών τραγουδιών της salsa romántica, και συνθέσεις του Υoel Soto, διευθυντή της ορχήστρας.

IVAN LOPEZ

Ο Ivan Lopez θεωρείται ένας από τους καλύτερους Κουβανούς καθηγητές χορού και χορογράφους που ζουν στην Ελλάδα όπου πρόκειται να μας μεταφέρει τις γνώσεις του στην μεγάλη μας γιορτή ως καλλιτεχνικός διευθυντής των Calles De Cuba και των χορευτικών δρώμενων που θα διεξαχθούν στο Cuba Festival

YULIEL PEREZ RIVERA

Εξαιρετικός Κουβανός χορογράφος- χορευτής που ζει και διδάσκει την μαγεία των κουβανέζικων χορών στην Ιταλία και συμμετέχει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης, θα τον απολαύσουμε και στην Ελλάδα το τριήμερο 28-29-30 Ιουνίου

 

28 & 29 ΙΟΥΝΙΟΥ

Τα Calles De Cuba θα πραγματοποιηθούν σε ανοιχτούς χώρους της Αθήνας (πλατείες, εμπορικά κέντρα κτλ) και θα περιλαμβάνουν μουσικό-χορευτικές παραστάσεις σεμινάρια κουβανέζικων χορών, DJ Set κ.α., ανοίγοντας με γιορτινό τρόπο τις εκδηλώσεις του 1ου Cuba Festival.

Στα Calles De Cuba θα παρουσιασθεί η Αφρό-Κουβανέζικη μουσικοχορευτική παράσταση The Music and Dance of The Orishas in Santeria από τη σχολή African Percussions

Εισιτήρια για Σάββατο 30 Ιουνίου

Τιμή εισιτηρίου
Προπώληση: 10 ευρώ,
Ταμείο: 15 ευρώ

Δωρεάν πρόσβαση για παιδιά κάτω των 12 ετών με συνοδεία ενηλίκου

https://www.ticketservices.gr/el/events/?eventid=431


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση για μεταπτυχιακά επιστρέφει στην Ελλάδα

Η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση για μεταπτυχιακά επιστρέφει στην Ελλάδα Η QS – ...