Home / Featured / Αυστηρό χρονοδιάγραμμα για τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών. Έως τις 10 Ιουλίου η διορία παραίτησης. Όλα τα δικαιολογητικά.

Αυστηρό χρονοδιάγραμμα για τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών. Έως τις 10 Ιουλίου η διορία παραίτησης. Όλα τα δικαιολογητικά.

Δημοσιεύτηκε: 8:47 πμ Μάιος 7th, 2012  


Αυστηρό χρονοδιάγραμμα για τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών

Εως τις 10 Ιουλίου η διορία για την παραίτηση

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου πρέπει οι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν την πρώτη παραίτηση, εφόσον επιθυμούν να βγουν στη σύνταξη. Το χρονοδιάγραμμα για την υποβολή της σχετικής αίτησης είναι πλέον αυστηρότερο και αν δεν υπάρξει ανάκληση της παραίτησης μέχρι τις 10 Αυγούστου, ανοίγει η πόρτα εξόδου.

 

«Κλειδί» για τη συνταξιοδότηση των εκπαιδευτικών αποτελεί το έτος πρόσληψης, καθώς τα όρια ηλικίας διαφοροποιούνται ανάλογα με το αν η ασφάλιση έγινε πριν ή μετά το 1983.

Επιπλέον, καθοριστικός παράγοντας είναι και το έτος συμπλήρωσης της 25ετίας, καθώς όσοι θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010 δεν επηρεάζονται από τις πρόσφατες αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως ειδικές ρυθμίσεις ισχύουν για τους γονείς ανήλικων τέκνων αλλά και για τους τρίτεκνους. Πάντως και για τους συγκεκριμένους ασφαλισμένους το όριο ηλικίας είναι σε άμεση συνάρτηση με το έτος θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Έθνος Παιδεία

ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε όσους εκπαιδευτικούς υπηρετούν στο σχολείο η στην Υπηρεσία σας και προτίθενται να συνταξιοδοτηθούν από 01-07-2012.               
 
         ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
                                                                                                                                                 
1.ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (πρόσφατο, όπου να αναγράφεται ο γάμος παιδιών-αν υπάρχει) και οποιαδήποτε αλλαγή στον έγγαμο βίο σας(π.χ διαζύγιο η θάνατος με την προϋπόθεση να επισυναφθεί η αντίστοιχη απόφαση-πράξη)
2.ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Α (για τους άνδρες)                                                           
3.ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΔΙΠΛΗΣ ΟΨΗΣ
4.ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ 1ης ΣΕΛΙΔΑΣ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑΣ(όπου αναγράφεται το Ι.Β.Α.Ν με πρώτο όνομα του συνταξιούχου)
5.Α.Φ.Μ(εκκαθαριστικό Εφορίας)
6.ΑΜΚΑ(να υπάρχει σε κάποιο έγγραφο)                               
7.ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΕΚΝΩΝ(είτε πρόκειται για φοίτηση σε σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, είτε για Τριτοβάθμια Εκπ/ση η ΙΕΚ)
8.ΤΑΧΥΔΡ.Δ/ΝΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ-ΤΗΛΕΦΩΝΟ                                                                                                                              
9.YΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ( ότι δεν κατέχετε άλλη θέση στο Δημόσιο η θέση σε ν.π.δ.δ, ότι δεν λαμβάνετε άλλη σύνταξη από το Δημόσιο).  
10.ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ(προς ΤΠΔΥ για αποδέσμευση τυχόν δανείου από το  ΕΦΑΠΑΞ)
11.ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (προς ΔΔΕ σε περίπτωση που επιλέξετε να πάρετε     τρίμηνες αποδοχές).Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι οι κρατήσεις για τα ταμεία ΜΤΠΥ και ΤΠΔΥ θα λήξουν με την  ημερομηνία λήξης των τριμήνων αποδοχών και όχι με την ημερομηνία συνταξιοδότησής σας.
 
Οι τρίμηνες αποδοχές συμπεριλαμβάνουν τον βασικό μισθό και την οικογενειακή παροχή.
   
Αν επιλέξετε τρίμηνες αποδοχές τότε η τελευταία ημέρα πληρωμής θα είναι η τελευταία ημέρα του τριμήνου που αρχίζει αμέσως μετά την τελευταία ημέρα εργασίας.
   
Στην ίδια δήλωση επίσης θα χρειαστεί να δηλώσετε  την επιθυμία σας(από αποδοχές ενέργειας η  από σύνταξη) σχετικά με τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επίδομα αδείας. Αν ο εργαζόμενος επιλέξει ενεργές αποδοχές θα λάβει το κλάσμα του δώρου μέχρι την τελευταία ημέρα πληρωμής. Αν ο εργαζόμενος επιλέξει σύνταξη θα λάβει πλήρες δώρο (όχι κλάσμα) εφόσον  είναι άνω των 60 ετών.(Δώρο Πάσχα από 16-12-2011 έως 15-04-2012.Επίδομα αδείας από 01-07-2011 έως 30-06-2012 και Δώρο Χριστουγέννων από 16-04-2012 έως 15-12-2012).Τα δώρα και το επίδομα αδείας λαμβάνονται μόνο από μία πηγή(ενεργές αποδοχές η σύνταξη).Η ηλικία (για το όριο των 60 ετών) υπολογίζεται από την 1η του μήνα του αντίστοιχου δώρου/επιδόματος.(Ν.3847/2010,Αρ.Φύλλου 67/11-05-2010).                                                                                                                                    
12.ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ( που διαγράφετε ό,τι δεν σας ταιριάζει σύμφωνα με το πρότυπο που σας δίνουμε)
13.ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (θα σας δοθούν απ την  Υπηρεσία μας να τις υπογράψτε. Είναι τέσσερις σε αριθμό- μία για ΓΛΚ και από μία στα τρία ταμεία).                                                                                                                             
Σημείωση :Τα δικαιολογητικά με αριθμό 9,10,11,12,13 θα τα παραλάβετε απ την Υπηρεσία μας. Σας επισυνάπτεται μία αίτηση για απονομή.                                                                                       
    
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
 
1.Αν υπάρχει προϋπηρεσία μέχρι το 1978 να ζητηθεί απ τα σχολεία το μισθολογικό μητρώο, όπου αναγράφονται οι κρατήσεις υπέρ του Μετοχικού η του Προνοίας η και των δύο ταμείων.
2.Ο χρόνος ασφάλισης στον ιδιωτικό τομέα για τους διορισμένους μέχρι 31-12-1982  προσμετράται στη λοιπή συντάξιμη υπηρεσία του υπαλλήλου ,εφόσον εξαγοραστεί με το σύστημα της διαδοχικής ασφάλισης. Η αναγνώριση γίνεται με πράξη του ΓΛΚ και απαιτούνται κάποια δικαιολογητικά. Μπορεί να γίνει είτε κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του υπαλλήλου είτε μετά την έξοδό του από την υπηρεσία ,ύστερα από αίτησή του..                                                            
 Οι διορισθέντες μετά την 1-1-1983 δεν εξαγοράζουν το χρόνο ασφάλισης στον ιδιωτικό τομέα, αλλά το Δημόσιο που είναι ο απονέμων φορέας της σύνταξης θα υπολογίσει τόσο τη σύνταξη που αντιστοιχεί στα χρόνια ασφάλισης του δικού του τομέα, όσο και τη σύνταξη του συμμετέχοντα φορέα (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κ.λ.π).Είναι απαραίτητο να προσκομισθεί στην Υπηρεσία μας  πιστοποιητικό 1405/83 από το ΙΚΑ, όπου να αναγράφεται  όλη η προϋπηρεσία.               
3.Αν έχει ληφθεί δάνειο απ το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων χρειάζεται μια υπεύθυνη δήλωση προς το ΤΠΔΥ για την αποδέσμευση του ΕΦΑΠΑΞ. Για το διάστημα  που δεν θα πληρώνεστε, είναι καλό να το ρυθμίσετε με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων(τμήμα του υπάρχει στο Δημόσιο Ταμείο) .
Αν όμως ο ενδιαφερόμενος αποφασίσει για την παρακράτηση  της δόσης δανείου του να γίνει από την σύνταξή του χρειάζεται να αποστείλει με δική του ευθύνη στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων:
 
1.Αίτηση
2.Αντίγραφο επικυρωμένο πράξης σύνταξης απ το ΓΛΚ
3.Βεβαίωση της υπηρεσίας του(παρακράτηση της δόσης του δανείου μέχρι…….)
4.Γραμμάτια είσπραξης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων(κράτηση δόσεων)
5.Υπεύθυνη Δήλωση(όπου αναφέρει:Επιθυμώ η παρακράτηση της δόσης δανείου μου που έχω λάβει από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με αριθμ…………. να γίνεται από τη σύνταξή μου).     
Όποιος έχει διατελέσει Διευθυντής  η Υποδιευθυντής σε σχολείο, προκειμένου να πάρει το ανάλογο επίδομα θέσης που δικαιούται, χρειάζεται να μας προσκομίσει βεβαίωση απ το σχολείο του με το ακριβές διάστημα της θητείας του ως Διευθυντής η Υποδιευθυντής (από……έως) καθώς επίσης και την πράξη ανάληψης των συγκεκριμένων καθηκόντων του.(το διάστημα να αφορά μία θητεία του, αρκεί να είναι πάνω από δύο(02) μήνες.
 
Η Υπηρεσία μας απ τον ατομικό φάκελο του επισυνάπτει την απόφαση του ΠΥΣΔΕ για τη συγκεκριμένη θέση ευθύνης, η οποία απόφαση είναι απαραίτητη για τη λήψη του επιδόματος..
Αν ληφθεί η κύρια σύνταξη απ το ΓΛΚ, τότε χρειάζεται αντικατάσταση βιβλιαρίου υγείας.
Για το διάστημα που δεν έχετε πάρει την κύρια σύνταξη, απευθύνεστε στον ΟΠΑΔ για περισσότερες πληροφορίες(τηλ.:22510 48310) .
   
6.Μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών στο ΓΛΚ θα μας ζητήσετε (από 15 μέρες και μετά…….) τον αριθμό πρωτοκόλλου με τον οποίο θα απευθύνεστε στο ΓΛΚ για  οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την πορεία της σύνταξής σας.
Για την πορεία της σύνταξής σας θα απευθύνεστε στην κ.Φυρίγου 2103329191 η 2103329242.                                                                                                    
ΓΛΚ 2103329229,2103329188,2103329126.   
ΜΤΠΥ(τμήμα μερισμάτων)2131500137 – για αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης 2131500087.
ΤΠΔΥ(ΕΦΑΠΑΞ) 2103270500
ΤΕΑΔΥ(επικουρικό)2103732042,2103732050. 
 7.Σε περίπτωση που υπάρχει γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής(για αναπηρία 67% και άνω) είτε του ενδιαφερόμενου είτε συζύγου είναι καλό να προσκομιστεί προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία της συνταξιοδότησής σας.                   
             
          
ΤΥΠΟΣ   ΚΑΙ     ΧΡΟΝΟΣ   ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 
 
Για τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών που υποβάλλονται από τη λήξη του διδακτικού έτους  μέχρι και τις 10 Ιουλίου ,ισχύουν οι διατάξεις της παρ.6 εδάφιο β του άρθρου 329 του Ν.4072/2012(ΦΕΚ 85/11-4-2012)
Σας επισυνάπτουμε πρότυπα αιτήσεων.(1η και 2η αίτηση)
 
Από 01-07-2012 έως 10-07-2012                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

1ος τρόπος υποβολής:Υποβάλλεται η πρώτη αίτηση παραίτησης  και η δεύτερη πρέπει να υποβληθεί κατά το χρονικό διάστημα από 15 έως και 30 ημερολογιακές μέρες από την ημερομηνία της πρώτης .                                                                     
Αν η συμπλήρωση του χρονικού διαστήματος των 30 ημερών συμπίπτει με αργία, η δεύτερη αίτηση που υποβάλλεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα, γίνεται κανονικά δεκτή. Απ την ημέρα υποβολής της δεύτερης αίτησης λύεται αυτοδίκαια η υπαλληλική σχέση.
Έτσι υπάρχει η δυνατότητα ο εκπαιδευτικός  να υποβάλει την πρώτη αίτηση παραίτησης στις 10 Ιουλίου και από 24 Ιουλίου μέχρι 09 Αυγούστου τη δεύτερη.
 2ος τρόπος υποβολής: με την παρέλευση άπρακτου μήνα: Αν ο εκπαιδευτικός δεν αναιρέσει-εντός  μήνα που δικαιούται την πρώτη αίτηση που έχει υποβάλλει- δεν υποβάλλει δεύτερη αίτηση και με την παρέλευση ενός μήνα λύεται αυτοδίκαια η υπαλληλική του σχέση. π.χ  αν η πρώτη αίτηση υποβληθεί στις 10/07/2012 θα φύγει από την Υπηρεσία στις 09/08/2012.
Κρίνεται σκόπιμο οι εκπαιδευτικοί να αναγράφουν στην αίτηση παραίτησής τους, χωρίς να είναι δεσμευτικό, αν επιθυμούν να αποχωρήσουν με δεύτερη αίτηση η μετά  την παρέλευση ενός μήνα..
 
Τονίζεται  ότι η δήλωση αυτή δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα    
 
Για τη λύση της υπαλληλικής σχέσης εκδίδεται διαπιστωτική πράξη και περίληψή της δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.                                                                                                                                                                  
                                           
ΑΠΟΛΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ                                                                                                                         
 
Ο υπάλληλος απολύεται αυτοδίκαια από την Υπηρεσία όταν συμπληρώνει 35ετή πραγματική υπηρεσία  και το 60ο έτος της ηλικίας(παρ.1 του άρθρου 4 του Ν.3687/2008) και του Ν.3528/2007 στο τέλος του διδακτικού έτους.
Σε περίπτωση που οι προϋποθέσεις απόλυσης λόγω ορίου ηλικίας και τριακοπενταετούς(35) υπηρεσίας πληρούνται μετά τη λήξη του διδακτικού έτους και μέχρι τη λήξη του αντίστοιχου σχολικού έτους (31 Αυγούστου), η αυτοδίκαιη απόλυση συντελείται την ημερομηνία αυτή.
 
Π.χ Εκπαιδευτικός γεννηθείς το έτος 1951 και διορισμένος στις 31-8-1977,απολύεται αυτοδίκαια στις 31-8-2012.
Ως ημέρα γέννησης θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης.
Δε λαμβάνεται υπόψη για την υποχρεωτική έξοδο του υπαλλήλου ,αν και αναγνωρίζεται ως συντάξιμος, ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας και ο χρόνος απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα που αναγνωρίστηκε με το σύστημα της διαδοχικής ασφάλισης.
Αν η 35ετία και το 60ο έτος συμπληρώνονται κατά την διάρκεια του διδ/κού έτους, οι εκπ/κοί παραμένουν μέχρι τη λήξη του διδ/κού έτους.
Επίσης έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν στην υπηρεσία τους με αίτησή τους(που θα υποβληθεί πριν τη λήξη του διδ/κού έτους),αρκεί να μην υπερβαίνουν το 67ο έτος της ηλικίας τους.(26516/20-12-2010 εγκύκλιο του Υπ.Εσωτερικών)
 
Για  κάθε έτος που παραμένει ο υπάλληλος στην υπηρεσία πέραν του 35ου και μέχρι του 40ου, αυξάνεται η σύνταξή του κατά 1/50 και μέχρι 5/50.
 
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ  ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ                                                                                                           
1.Αίτηση παραίτησης  του ενδιαφερόμενου (μέσω Δ/νσης) στο ΚΥΣΔΕ  μετά την 10η  Ιουλίου μέχρι τη λήξη του ερχόμενου διδακτικού έτους
2.Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής η Δημόσιου Νοσοκομείου(η και οποιαδήποτε δικαιολογητικά αποδεικνύουν το όποιο πρόβλημα υγείας).
Επίσης ο ενδιαφερόμενος  μπορεί με υπεύθυνη δήλωσή του να αναφέρει σοβαρούς οικογενειακούς λόγους που τον δυσκολεύουν να εργαστεί.
3.Πιστοποιητικό Υπηρεσιακών μεταβολών
4.Αντίγραφο  Ποινικού μητρώου.                                                                                                                                         
5.Μετά την κοινοποίηση της απόφασης του ΚΥΣΔΕ στον ενδιαφερόμενο λύεται αμέσως η σχέση με την υπηρεσία. Αν όμως δεν κοινοποιηθεί άμεσα  στον ενδιαφερόμενο, τότε μετά την  παρέλευση 20ημέρου από την δημοσίευση της απόφασης του ΚΥΣΔΕ στο ΦΕΚ λύεται η σχέση του ενδιαφερόμενου από την Υπηρεσία.
6.Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την λύση υπαλληλικής σχέσης μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα :2103443436 – 2103443428,  fax: 2103442339
Πληρ.: Αναστασία Σκούρτσου:τηλ.  22510 48264ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ : 



– ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ 2


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...