Home / Αγγλικά / Δημόσια Εκπαίδευση / Το νέο μισθολόγιο για τους αναπληρωτές

Το νέο μισθολόγιο για τους αναπληρωτές

Δημοσιεύτηκε: 9:17 πμ Απρίλιος 7th, 2012  


ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ Γ. ΜΠΑΛΑΓΚΑ

Διευκρινίσεις για το νέο μισθολόγιο των αναπληρωτών, τη μισθολογική τους εξέλιξη αλλά και τα επιδόματα που δικαιούνται δίνει μέσω του «ΕΘΝΟΥΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ» ο ειδικός συνεργάτης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Γιάννης Μπαλάγκας.

Το νέο μισθολόγιο για τους αναπληρωτές

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάγκα, βάσει του νέου μισθολογίου, οι αναπληρωτές δεν κατατάσσονται βαθμολογικά αλλά μόνο μισθολογικά, καθώς όπως εξηγεί προσλαμβάνονται με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

– Σχετικά με τα επιδόματα, δικαιούνται -όσοι βεβαίως πληρούν τις προϋποθέσεις- τα επιδόματα απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών, τα επιδόματα εορτών και αδείας κ.ά. που αναφέρονται παρακάτω.

Προϋπηρεσία
Με την υπ’ αριθμ. οικ. 2/13917/0022 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Διοικητικής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Οικονομικών που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 414 τΒ΄/23-2-2012, αναγνωρίζεται στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για τη μισθολογική τους εξέλιξη χρόνος προϋπηρεσίας μέχρι επτά (7) έτη, σύμφωνα με τον Ν.4024/2011, και μάλιστα η απόφαση έχει εφαρμογή αναδρομικά από 1-11-2011 με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου.

Έτσι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί λαμβάνουν τον βασικό μισθό που αντιστοιχεί στον εισαγωγικό βαθμό της κατηγορίας τους και εξελίσσονται στα ΜΚ των Βαθμών που αντιστοιχούν σε χρόνο προϋπηρεσίας μέχρι επτά (7) έτη. Δεν κατατάσσονται βαθμολογικά αλλά μόνο μισθολογικά επειδή προσλαμβάνονται με σύμβαση ορισμένου χρόνου, κατά την άποψη της αρμόδιας 22ης Διεύθυνσης του Γ.Λ.Κ.

Το νέο μισθολόγιο για τους αναπληρωτές

– Πέραν του βασικού μισθού που δικαιούνται σύμφωνα με την παρ. 1 και 2 της ανωτέρω Απόφασης, δικαιούνται τα επιδόματα και τις παροχές που προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 15, 16, 17 και 20, του Ν. 4024/2011, δηλ. τα επιδόματα απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών, τα Επιδόματα Εορτών και Αδείας, της οικογενειακής παροχής και το Κίνητρο Επίτευξης Στόχων, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησής τους.

Δεν περιλαμβάνεται όμως το επίδομα Θέσης Ευθύνης του άρθρου 18 του ανωτέρω νόμου για όσους ασκούν καθήκοντα προϊσταμένων σε 1/θ, 2/θ και 3/θ Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, που μέχρι την ψήφιση του ανωτέρω νόμου καταβαλλόταν στις περιπτώσεις που δεν υπήρχε εκπαιδευτικός με οργανική θέση σε αυτά τα σχολεία. Έτσι ένας αναπληρωτής που μπορεί να υπηρετεί ως προϊστάμενος 1/θ, 2/θ και 3/θ Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου, στερείται του Επιδόματος Θέσης Ευθύνης, σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, για όσο χρόνο ασκεί αυτά τα καθήκοντα, κάτι που πράγματι δημιουργεί αδικία σε αυτά τα άτομα που υπηρετούν σε τέτοιου είδους σχολεία.

– Επίσης δεν προσμετράται πλασματικός χρόνος έξι (6) και δύο (2) ετών αντίστοιχα για τους έχοντες αναγνωρισμένο και συναφές διδακτορικό δίπλωμα ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, όπως γίνεται στους μονίμους υπαλλήλους.

– Ερωτήματα σχετικά με τη χορήγηση του επιδόματος θέσης Ευθύνης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Π.Ε., καθώς και για την αναγνώριση των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων έχουν υποβληθεί από το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και αναμένεται απάντηση εντός των επόμενων ημερών.

ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΤΡΙΓΚΑ

Έθνος Παιδεία


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...