Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αλλα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Σαίξπηρ σε 37 γλώσσες – Παγκόσμιο Φεστιβάλ Σαίξπηρ

Σαίξπηρ σε 37 γλώσσες – Παγκόσμιο Φεστιβάλ Σαίξπηρ

Δημοσιεύτηκε: 4:07 μμ Απρίλιος 23rd, 2012  


Άρχισε σήμερα, Δευτέρα 23 Απριλίου, στο μερικώς υπαίθριο θέατρο Shakespeare’s Globe στη νότια όχθη του Τάμεση στο Λονδίνο το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Σαίξπηρ, με 37 έργα του κορυφαίου δραματουργού σε ισάριθμες ξένες γλώσσες.

Οι εκδηλώσεις με επίκεντρο τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ αποτελούν το βασικό κομμάτι της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του καλοκαιριού. Η 23η Απριλίου σηματοδοτεί τα γενέθλια του ποιητή και θεατρικού συγγραφέα.

Οι παραστάσεις στο γραφικό θέατρο περιλαμβάνουν το Βασιλιά Ληρ στα λευκορώσικα, τον Άμλετ στα λιθουανικά και τον Οθέλλο σε ρυθμό χιπ-χοπ.

Η ελληνική παράσταση, αυτή την Πέμπτη και Παρασκευή είναι ο Περικλής, μία παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, με τους Κώστα Βασαρδάνη, Γιάννη Βογιατζή, Γιώργο Γλάστρα, Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργο Κοτανίδη, Χρήστο Λούλη, Μανώλη Μαυροματάκη, Βασίλη Παπαγεωργίου, Δημήτρη Πιατά, Μαρία Σκουλά, Λυδία Φωτοπούλου και Μηνά Χατζησάββα.

Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο

ΣΚΑΙ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πιθανή η επιβολή ενός lockdown τύπου του περασμένου Μαρτίου

Την απόφασή του να προτείνει στην Επιτροπή εμπειρογνωμόνων να συζητήσει, ακόμα και ...