Σάββατο, 04/12/2021, 18:52


Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αλλα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Πλώρη για Κύπρο βάζουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί

Πλώρη για Κύπρο βάζουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί

Δημοσιεύτηκε: 7:04 μμ Απρίλιος 2nd, 2012  


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Πέτρος Κατσάκος

Αναζητώντας διέξοδο

 

Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι αιτήσεις των αδιόριστων καθηγητών και δασκάλων που ζητούν εργασιακό διέξοδο στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κύπρου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας 9.000 Ελλαδίτες εκπαιδευτικοί έχουν εγγραφεί στους κυπριακούς καταλόγους υποψηφίων για διορισμό.

Ειδικότερα, το 2011, συνολικά 1.663 Ελλαδίτες δάσκαλοι και καθηγητές απέστειλαν σχετική αίτηση στην ΕΕΥ και σύμφωνα με τον Βασίλη Χατζηλουκά, υπεύθυνο της αρμόδιας υπηρεσίας του κυπριακού υπουργείου Παιδείας όσοι από τους ενδιαφερόμενους πληρούν τα κριτήρια θα περιληφθούν στους αναθεωρημένους πίνακες διοριστέων.Να σημειωθεί ότι κατά την περσινή χρονιά οι αιτήσεις των Ελλαδιτών ήταν περισσότερες και συγκεκριμένα είχαν φτάσει τις 2.139, αριθμός ρεκόρ για τα εκπαιδευτικά δεδομένα της Κύπρου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  "SOS" από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο προς εκπαιδευτικούς
 
Ο εκπρόσωπος της ΕΕΥ, μιλώντας στο protothema.gr εξηγεί «ότι το 2011 ο αριθμός των αιτήσεων ήταν μειωμένος σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος» και ανέφερε ότι αυτό μπορεί να οφείλεται σε δυο κυρίως λόγους. «Το πρώτο ενδεχόμενο είναι, όσοι Ελλαδίτες ενδιαφέρονταν να εγγραφούν στους καταλόγους να το έχουν ήδη πράξει. Μια δεύτερη εξήγηση είναι πως, ίσως να έχουν αντιληφθεί ότι οι πιθανότητες τους για διορισμό είναι ανύπαρκτες -τουλάχιστον με βάση το υφιστάμενο σύστημα λόγω ακριβώς των χιλιάδων υποψηφίων που περιμένουν τη σειρά τους στον κατάλογο».
 
Όσον αφορά στο συνολικό αριθμό των εκπαιδευτικών από την Ελλάδα που ενδιαφέρονται να εργαστούν στα δημόσια σχολεία της Κύπρου, φτάνουν σχεδόν τις 9.000 αφού στους πίνακες του περασμένου Φεβρουαρίου ανέρχονταν σε 7.128 και εκκρεμούν οι αιτήσεις άλλων 1.670.
 
Οι εγγραφέντες είναι στην πλειοψηφία τους καθηγητές και δημοφιλέστερη ειδικότητα είναι εκείνη των Φιλολόγων όπου ξεπερνούν τους 2.300. Βάσει των περσινών στοιχείων, οι Ελλαδίτες αποτελούσαν το 24% των υποψηφίων στους πίνακες της Μέσης Εκπαίδευσης και το 11% στους αντίστοιχους της πρωτοβάθμιας.
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόσληψη 146 εκπαιδευτικών κλάδων/ειδικοτήτων Β/θμιας Γενικής Εκπαίδευσης

Από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι προσλαμβάνονται 146 εκπαιδευτικοί, κλάδων ...