Home / Γαλλικά / Γαλλικό Ινστιτούτο / Ο γάλλος ποιητής και εκδότης Φρανσίς Κομπ στην Αθήνα

Ο γάλλος ποιητής και εκδότης Φρανσίς Κομπ στην Αθήνα

Δημοσιεύτηκε: 1:17 μμ Απρίλιος 12th, 2012  


Θα συναντηθεί με το ελληνικό κοινό σε εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Τον γάλλο ποιητή Φρανσίς Κομπ, ιδρυτή του ανεξάρτητου εκδοτικού οίκου Le Temps des CeRISES, θα παρουσιάσουν στην Αθήνα ο Κύκλος Ποιητών και η Ένωση Γάλλων του Εξωτερικού Ελλάδας (L’Association des Français de l’Étranger), την Τρίτη 24 Απριλίου, στις 8.00 μ.μ., στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31), αίθουσα Vivier.

Γεννημένος το 1953 στο Μαρβεζόλ της Λοζέρ, ο Φρανσίς Κομπ μεγάλωσε στο Παρίσι, όπου σπούδασε πολιτικές επιστήμες και ανατολικές γλώσσες. Έχει εκδώσει δεκαπέντε ποιητικές συλλογές, ανθολογίες, πεζά κείμενα και ποιητικές μεταφράσεις (Μαγιακόφσκι, Χάινε, Μπρεχτ κ.ά.). Eίναι διευθυντής της Biennale Internationale des poètes en Val de Marne και ήταν υπεύθυνος επί σειρά ετών για τα ποιήματα που ήταν αναρτημένα στο μετρό του Παρισιού. To 1993, ηγήθηκε μιας πρωτοβουλίας 33 συγγραφέων οι οποίοι ίδρυσαν τον εκδοτικό οίκο Le Temps des CeRISES, με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα την Παρισινή Κομμούνα και τη λαϊκή ποίηση. Ως δημοσιογράφος είχε συνομιλήσει συχνά με τον Γιάννη Ρίτσο.

Στην εκδήλωση τον γάλλο ποιητή θα υποδεχθούν οι έλληνες ομόλογοί του Τίτος Πατρίκιος, Αναστάσης Βιστωνίτης, Γιώργος Μπλάνας, Γιώργος Χουλιάρας, Μιχαήλ Μήτρας, Κωστής Τριανταφύλλου, Ιωάννα Μπούκοβα, Χαρά Σαρλικώτη, Δημήτρης Άλλος και άλλοι, με ποιήματά τους στα ελληνικά και στα γαλλικά.

 
To Βήμα

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση για μεταπτυχιακά επιστρέφει στην Ελλάδα

Η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση για μεταπτυχιακά επιστρέφει στην Ελλάδα Η QS – ...