Home / Γερμανικά / German Hellenic Business Association : Τα Γερμανικά σαν δεύτερη ξένη γλώσσα από το Δημοτικό αλλά και πάλι στο Λύκειο

German Hellenic Business Association : Τα Γερμανικά σαν δεύτερη ξένη γλώσσα από το Δημοτικό αλλά και πάλι στο Λύκειο

Δημοσιεύτηκε: 8:55 πμ Απρίλιος 7th, 2012  


Μεταξύ Γερμανικών και Γαλλικών θα μπορούν να επιλέγουν σαν δεύτερη ξένη γλώσσα από το νέο σχολικό έτος οι μαθητές των δημοτικών, ακόμα και στο ίδιο σχολείο. Επίσης τα γερμανικά θα  επιστρέψουν ως γλώσσα επιλογής από την Α’ Λυκείου. Σχετική χάρτα συνεργασίας υπογράφηκε από την υφυπουργό καθηγήτρια Εύη Χριστοφιλοπούλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ινστιτούτου Δρα. Μπρούνο Γκρος.

Με αφορμή την υπογραφή της παραπάνω χάρτας συνεργασίας ο Αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) Φαίδων Κοτσαμπόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Γερμανο-Ελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (DHW) ως φορέας του γερμανο-ελληνικού επιχειρηματικού γίγνεσθαι στην Γερμανία χαιρετίζει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης. Σε καιρούς κρίσης αλλά και της παγκοσμιοποίησης η πολυγλωσσία αναδεικνύεται πολίτιμο εφόδιο των νέων για την ανάπτυξη της διαπολιτισμικότητάς τους και την καλλίτερη ενσωμάτωσή τους στις αγορές εργασίας ανά τον κόσμο. Η επίτευξη αυτού του σκοπού ήταν πάντοτε στις προτεραιότητες του DHW. Η εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας στα δημοτικά σχολεία δεν θα καλλιτερεύσει μόνον τις γλωσσικές γνώσεις των μαθητών αλλά θα τους φέρει και πιο κοντά στον γερμανικό πολιτισμό. Είμαστε σίγουροι ότι με αυτήν την συμφωνία θα επιρρεασθούν λίαν θετικά τόσο οι σχέσεις μεταξύ των δύο λαών όσο και η παραδοσιακή γερμανοελληνική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.»

eu.greekreporter.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Έκθεση Γερμανικών Πανεπιστημίων-Διαδικτυακά

Έκθεση Γερμανικών Πανεπιστημίων-Διαδικτυακά Στις 25 και 26 Μαρτίου 2020 θα πραγματοποιηθεί μία ...