Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αλλα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Πρωτιά και σημαντικές διακρίσεις στα ευρωπαϊκά βραβεία eTwinning

Πρωτιά και σημαντικές διακρίσεις στα ευρωπαϊκά βραβεία eTwinning

Δημοσιεύτηκε: 6:02 μμ Απρίλιος 9th, 2012  


esos.gr

Το eTwinning είναι μια ευρωπαϊκή δράση, μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Το eTwinning  ξεκίνησε το 2005 ως η κύρια δράση του Προγράμματος eLearning, ενώ τώρα αποτελεί μέρος του Προγράμματος για τη Διά Βίου Μάθηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.   Η δράση συντονίζεται από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΚΥΥ) η οποία είναι μέρος του European Schoolnet (EUN) ενός δικτύου 31 Υπουργείων Παιδείας της Ευρώπης και από τις αντίστοιχες Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης (ΕΥΥ) των χωρών που συμμετέχουν στη δράση. Στη δράση eTwinning είναι εγγεγραμμένα 3211 ελληνικά σχολεία και 3952 Έλληνες εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν υλοποιήσει 2848 συνεργασίες. Κάθε χρόνο τουλάχιστον μια ελληνική συνεργασία βραβεύεται με Ευρωπαϊκό Βραβείο eTwinning .

Στο έκτο του έτος, το eTwinning εξακολουθεί να αναπτύσσεται όλο και πιο δυνατά. Τώρα, περιλαμβάνοντας περισσότερους από 150.000 εγγεγραμμένους εκπαιδευτικούς από ολόκληρη την Ευρώπη, η δράση έχει επιβεβαιώσει το πολύ σημαντικό της ρόλο στη διαμόρφωση ενός ευρωπαϊκού χώρου για την εκπαίδευση. Χωρίς χρεώσεις και διοικητικά καθήκοντα, το eTwinning προσφέρει στα σχολεία, σε όλες τις γωνιές της Ευρώπης, την ευκαιρία να εργαστούν από κοινού, πάνω σε έργα που ωφελούν άμεσα τη μαθησιακή ανάπτυξη των μαθητών και των γνώσεών τους για την Ευρώπη. Η δράση παροτρύνει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από τις χώρες της Ευρώπης να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να δημιουργήσουν δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μέσω της υλοποίησης κοινών συνεργατικών προγραμμάτων, με τη βοήθεια των ΤΠΕ.

Στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριο του eTwinning, το οποίο  έλαβε χώρα στο Βερολίνο (29-31 Μαρτίου 2012), μεταξύ άλλων, βραβεύτηκαν τα καλύτερα έργα eTwinning σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 500 εκπαιδευτικοί από ολόκληρη την ήπειρο, για να συζητήσουν τρόπους ανάδειξης και ενίσχυσης των σχολικών ομάδων (eTwinning school teams).

Πρώτο και  «Καλύτερο Έργο eTwinning  2011» αναδείχθηκε το έργο «A Taste of Maths (ATOM)», στο οποίο υπήρξε και ελληνική συμμετοχή και συγκεκριμένα της κα. Ελένης Καραβανίδου και της κα. Έφη Λουπάκη με τους μαθητές τους από το 1ο ΓΕΛ Ελευσίνας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η χρονιά που πέρασε αποδείχθηκε  ιδιαίτερα εποικοδομητική και επιτυχής για τους Έλληνες eTwinners, μιας και διακρίθηκαν πέντε σχολεία και επτά εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, σε πέντε από τις έξι κατηγορίες ευρωπαϊκών βραβείων.

Συγκεκριμένα διακρίθηκαν οι:
•    Ελένη Καραβανίδου – 1ο ΓΕΛ Ελευσίνας, με το  1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο στην κατηγορία μαθητών 12-15 ετών και το έργο «A Taste of Maths (ATOM)» και Καλύτερο Έργο eTwinning  2011
•    Ελένη Κωστοπούλου – 5ο  ΓΕΛ Βέροιας, με το Ειδικό Ευρωπαϊκό Βραβείο «Marie Curie» και το έργο «SOHO: Sunspots Online – Helios Observatory»
•    Μιλτιάδης Λεοντάκης – 5ο  ΓΕΛ Βέροιας, με το Ειδικό Ευρωπαϊκό Βραβείο «Marie Curie» και το έργο «SOHO: Sunspots Online – Helios Observatory»
•    Άννα Καρύδη-Πηρουνάκη – Νηπιαγωγείο Καπαρελίου, με το  2ο  Ευρωπαϊκό Βραβείο στην κατηγορία μαθητών 4-11 ετών  και το έργο «Act in Art»
•    Ράνια Μπεκίρη – 32ο   ΔΣ Πάτρας, με το 2ο  Ευρωπαϊκό Βραβείο στην κατηγορία μαθητών 12-15 ετών και το έργο «ICT You and ME»
•    Άννα Κυριακίδου – 4ο  ΓΕΛ Βέροιας, με το Ειδικό Ευρωπαϊκό Βραβείο «Γαλλικής» και το έργο «Journalistes en herbe»
•    Έφη Λουπάκη – 1ο  ΓΕΛ Ελευσίνας, με το 1ο  Ευρωπαϊκό Βραβείο  στην κατηγορία 12-15 και το έργο «A Taste of Maths (ATOM)» και  Καλύτερο Έργο eTwinning  2011

Πρόσθετα, θα πρέπει να αναφερθούμε στο γεγονός ότι υπήρξαν και άλλες ιδιαίτερα αξιόλογες συμμετοχές ελληνικών σχολείων και εκπαιδευτικών με έργα, τα οποία διακρίθηκαν στα Ευρωπαϊκά Βραβεία eTwinning φτάνοντας μέχρι τον τελικό γύρο αξιολόγησης των βραβείων.

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης (ΕΥΥ) για το eTwinning.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...