Home / Γαλλικά / Γαλλικό Ινστιτούτο / Εργαστήρια για παιδιά με τίτλο «Ναι, μιλάω γαλλικά»

Εργαστήρια για παιδιά με τίτλο «Ναι, μιλάω γαλλικά»

Δημοσιεύτηκε: 8:15 πμ Απρίλιος 14th, 2012  


 

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους μαθητές γαλλικής γλώσσας να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για τη γαλλική γλώσσα και τον πολιτισμό, μέσα από τη γνωριμία με το χώρο του ραδιοφώνου.

Στη διάρκεια των εργαστηρίων, οι μαθητές θα συμμετέχουν στη διαμόρφωση θεματικών ενοτήτων για την ραδιοφωνική εκπομπή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης «Ραντεβού», τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2012 που είναι αφιερωμένη στην προώθηση της γαλλικής γλώσσας.

Πέμπτη 26 Απριλίου και Πέμπτη 3 Μαϊου : Εργαστήρι «συνέντευξης»

Γιατί να μάθει κανείς τη γαλλική γλώσσα; Τι μπορεί να μας προσφέρει;
Στην τάξη, οι μαθητές θα προετοιμάσουν ερωτήσεις για τη Γαλλοφωνία και, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα ηχογραφήσουν τις απαντήσεις των συμμαθητών τους και θα προσκαλέσουν τους σπουδαστές του ινστιτούτου ή τους αναγνώστες της Βιβλιοθήκης να εκφράσουν τη γνώμη τους πάνω στο θέμα.

Τρίτη 8 και Πέμπτη 10 Μαϊου: Εργαστήρι «ρεπορτάζ»

Οι μαθητές θα προετοιμάσουν μαζί με τον καθηγητή τους σύντομες παρουσιάσεις σχετικά με τα εξής θέματα:

Οικονομία και εργασία Π.χ. η γαλλική γλώσσα σαν εργαλείο δουλειάς (γαλλικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, επίσημη γλώσσα των ευρωπαϊκών θεσμών και πολλών διεθνών οργανισμών)

Πολιτισμός και επικοινωνία Π.χ. τα γαλλικά και η πρόσβαση στον πολιτισμό, η χρήση των γαλλικών για την επικοινωνία και την πληροφόρηση στο διαδίκτυο.

Σπουδές Π.χ. Ποιότητα και χαμηλό κόστος των σπουδών στη Γαλλία

Επιστήμες Π.χ. Η ιατρική έρευνα και η γαλλική τεχνολογική καινοτομία

Τουρισμός Π.χ. τα γαλλικά, γλώσσα επικοινωνίας για περισσότερους από 220 εκατομμύρια γαλλόφωνους και στις πέντε ηπείρους.

Η οριστική μορφοποίηση των παραγωγών και οι ηχογραφήσεις θα γίνουν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές μπορούν να πάρουν συνέντευξη από φίλους και συνεργάτες του Ινστιτούτου για να εμπλουτίσουν το ρεπορτάζ τους.

Τρίτη 15 Μαϊου: Εργαστήρι «τα αγαπημένα μας»

Οι μαθητές θα μιλήσουν για ένα ταξίδι στη Γαλλία, μια έκθεση, μια ταινία, ένα τραγούδι ή ένα γαλλόφωνο συγγραφέα που τους άρεσε. Η προετοιμασία θα γίνει στην τάξη και η ηχογράφηση στο Γαλλικό Ινστιτούτο.
Μέγεστος αριθμός μαθητών : 20

kathigitis.org

www.kxghellas.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση για μεταπτυχιακά επιστρέφει στην Ελλάδα

Η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση για μεταπτυχιακά επιστρέφει στην Ελλάδα Η QS – ...