Home / Γερμανικά / Goethe Institut / 4ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο για τη Γερμανική ως ξένη γλώσσα, το πρόγραμμα, τρόπος δήλωσης συμμετοχής

4ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο για τη Γερμανική ως ξένη γλώσσα, το πρόγραμμα, τρόπος δήλωσης συμμετοχής

Δημοσιεύτηκε: 12:32 μμ Απρίλιος 6th, 2012  


4ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο για τη Γερμανική ως Ξένη Γλώσσα με θέμα «Διδασκαλία και Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών: Θεωρία και Πράξη», Παλλήνη 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2012

Διοργανωτής του συνεδρίου είναι η Ελληνογερμανική Αγωγή σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Τόπος Διεξαγωγής:
Ελληνογερμανική Αγωγή
Οδός Δημητρίου Παναγέα
GR – 15351 Παλλήνη Αττικής
Τηλ.: 210 8176700
Φαξ: 210 6032554

Πρόγραμμα

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

πηγή Ελληνογερμανική Αγωγή

Σήμερα, η πολυγλωσσία δεν είναι πια ουτοπία. Για της νέους στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη αποτελεί καθημερινή πραγματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, η γερμανική γλώσσα διαδραματίζει έναν ξεχωριστό ρόλο: Το 1/4 των πολιτών της ΕΕ μιλάει τη γερμανική ως μητρική γλώσσα, είναι η γλώσσα της φιλοσοφίας και ενός ευρύτατου μέρους της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας, εξασφαλίζει την πρόσβαση σε εξαιρετικά πανεπιστήμια και κέντρα έρευνας, και γενικότερα θεωρείται ένα εφόδιο κλειδί στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας. Έτσι, και παρά την κρίση τα μαθήματα γερμανικής γλώσσας έχουν ζήτηση. Αυτό το μεγάλο ενδιαφέρον για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας αποτελεί για τους διδάσκοντες και πρόκληση και συνάμα υποχρέωση. Μόνο όποιος ενημερώνεται συνεχώς για τη θεωρία και την πράξη της διδασκαλίας και της εκμάθησης ξένων γλωσσών, μόνο όποιος επανεξετάζει συνεχώς τη δουλειά του και δοκιμάζει νέες μεθόδους είναι αντάξιος των απαιτήσεων του επαγγέλματός του και μπορεί να προσφέρει στους μαθητές του μία πλήρη σύγχρονη και αξιόλογη γλωσσική εκπαίδευση.
Ένα συνέδριο μπορεί να είναι το φόρουμ, για να εξετάσουμε τις διδακτικές προσεγγίσεις, τις μεθόδους και τα σύγχρονα μέσα, για να τα εφαρμόσουμε στη πράξη, να ανταλλάξουμε τις εμπειρίες μας και να εξελιχθούμε επαγγελματικά.
Η Ελληνογερμανική Αγωγή με σταθερό το ενδιαφέρουν για την αναβάθμιση της διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας, διοργανώνει φέτος το 4ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο για τη διδασκαλία της Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας, με θέμα «Διδασκαλία και Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών: Θεωρία και Πράξη», στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2012 τις εγκαταστάσεις του σχολείου στην Παλλήνη Αττικής. Στόχος του συνέδριου είναι να προσφέρει ένα πλαίσιο για την επιστημονική ανταλλαγή απόψεων και να δώσει ευκαιρίες επιμόρφωσης σε καθηγητές και καθηγήτριες της γερμανικής γλώσσας στην Ελλάδα.
Διοργανωτής του συνεδρίου είναι η Ελληνογερμανική Αγωγή σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.
Στις δραστηριότητες του συνεδρίου περιλαμβάνονται ομιλίες και εργαστήρια γνωστών πανεπιστημιακών και έμπειρων επιμορφωτών. Τα θέματα καλύπτουν μεταξύ άλλων τη μεθοδολογία διδασκαλίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τη διδασκαλία της λογοτεχνίας, το θέατρο, το γραπτό λόγο, τη φωνολογία και τη χρήση των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Η συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου είναι δωρεάν, αλλά παρακαλούμε να δηλώστε εγκαίρως την αίτηση συμμετοχής σας.

Εδώ μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή!

https://www.ea.gr/daf/index.asp?id=0&lag=gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Έκθεση Γερμανικών Πανεπιστημίων-Διαδικτυακά

Έκθεση Γερμανικών Πανεπιστημίων-Διαδικτυακά Στις 25 και 26 Μαρτίου 2020 θα πραγματοποιηθεί μία ...