Τελευταία Νέα

Κυριακή, 26/06/2022, 13:44


Home / Ισπανικά / Δημόσια Εκπαίδευση / Διαθεματική εργασία με εμπλεκόμενα διδακτικά πεδία τα ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, την ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και την ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Διαθεματική εργασία με εμπλεκόμενα διδακτικά πεδία τα ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, την ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και την ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Δημοσιεύτηκε: 7:41 πμ Απρίλιος 8th, 2012  


www.paspif.gr, www.xenesglosses.eu

Διαθεματική εργασία με εμπλεκόμενα διδακτικά πεδία τα ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, την ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και την ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, παρουσίασε το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης κατά το εκπαιδευτικό τριήμερο ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ,  που πραγματοποιήθηκε στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, με θέμα : ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Καθηγητές όλων των ειδικοτήτων παρουσίασαν στις 11, 12 και 13 Μαρτίου 2011 στο ΕΠΑΛ Ευόσμου τις καλύτερες εργασίες των Μαθητών τους. Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης εκπροσωπήθηκε από τη Θεολόγο του Σχολείου , η οποία παρουσίασε την εργασἰα των Μαθητών της της Β΄τάξεως Γ/σίου με θέμα: «Οι θρησκευτικοί πίνακες του Έλληνα ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, μία διαθεματική εργασία στα πλαίσια του μαθήματος των θρησκευτικών», Οι ίδιοι οι μαθητές αναφέρουν σε κάποιο σημείο στην Εισαγωγή του πονήματός τους :

Η εκπόνηση αυτής της εργασίας στοχεύει πρωτίστως σε μία περισσότερο εμπειρική εντρύφηση στις σελίδες της Αγίας Γραφής για να βρούμε το γεγονός που ακριβώς παρουσιάζεται στον πίνακα. Στοχεύει επίσης σε μία διαθεματική προσέγγιση ενός θρησκευτικού θέματος, από πλευράς θεολογικής, εικαστικής, ιστορίας της τέχνης,  αλλά και γνώσης της ισπανικής ως ξένης γλώσσας. Αυτό το τελευταίο ενθουσίασε ιδιαιτέρως όσους από τους συμμαθητές μας θα ήθελαν να  ασχοληθούν με την ισπανική ως ξένη γλώσσα. Μέσω αυτής της εργασίας των Θρησκευτικών αισθανόμαστε ότι μας ανοίγονται πολλά παράθυρα στη γνώση!!!

Μπράβο στους καθηγητές και τους μαθητές του σχολείου για την πρωτότυπη και πολύ ενδιαφέρουσα εργασία τους.

πηγή 1 https://parvuliteologi.blogspot.com/

πηγή 2 https://angelitosalumnos.blogspot.com/

Η θεολόγος του σχολείου κα Σμαράγδα Φαρίδου, φίλη της Ισπανικής γλώσσας,  ενημερώνει τα δύο παραπάνω ιστολόγια τα οποία προσπαθούν να συνδιάσουν την αγάπη της προς τα θρησκευτικά και την Ισπανική γλώσσα.

Τα ιστολόγια περιέχουν εκτός από άρθρα για τα θρησκευτικά, links και βιντεάκια για αρχάριους μαθητές Ισπανικών

Την ευχαριστούμε πολύ για το υλικό και τη συνεργασία.

TO ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Η προσέγγιση CLIL ως τρόπος διδασκαλίας ξένης γλώσσας

Η προσέγγιση CLIL ως τρόπος διδασκαλίας ξένης γλώσσας «Το CLIL είναι μια ...