Home / Ιταλικά / Άλλα άρθρα / Πρώτη στάση το Μιλάνο για την κίνηση προβολής του ελληνικού πολιτισμού Σatellart

Πρώτη στάση το Μιλάνο για την κίνηση προβολής του ελληνικού πολιτισμού Σatellart

Δημοσιεύτηκε: 8:11 μμ Απρίλιος 5th, 2012  


Αθήνα

 

Το Μιλάνο (9-13 Μαΐου) είναι ο πρώτος σταθμός της ετήσιας πλατφόρμας Σatellart-transmitting Greece, που επιδιώκει να προβάλει τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό στην Ευρώπη. Η πλατφόρμα Σatellart αποτελεί την επέκταση του φεστιβάλ σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας Milano incontra la Grecia, που ξεκίνησε το 2007 στο Piccolo Teatro του Μιλάνου και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.Για την ενίσχυση του προγράμματός της η Σatellart διοργανώνει συναυλία του μουσικού συνόλου «Ερατώ» -Θεοδώρα Μπάκα (φωνή), Μαριέλλα Κεσίσογλου (κλαρινέτο) και Μαρία Παπαπετροπούλου (πιάνο)- στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς στις 21 Απριλίου.Σκοπός της πλατφόρμας είναι να αναδείξει τη σύγχρονη πολιτιστική παραγωγή της Ελλάδας που παραγκωνίζεται, εξασφαλίζοντας σταθερές συνεργασίες με ευρωπαϊκά θέατρα και πολιτιστικούς φορείς μέσα σε ένα ετήσιο οργανωμένο πλαίσιο: με συγκεκριμένο καλλιτεχνικό προφίλ, με κατάλληλο marketing και στρατηγική προβολής, και στοχευμένες συνεργασίες ανά χώρα.Την καλλιτεχνική περίοδο 2012-2013 η Σatellart-transmitting Greece θα προβάλει την Ελλάδα σε πέντε χώρες.

Πρώτος ευρωπαϊκός σταθμός είναι το Μιλάνο. Στο φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως και τις 13 Μαΐου στο Piccolo Teatro και άλλους πολιτιστικούς χώρους, θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι Rimini Protokoll, Μαριάννα Καβαλιεράτου και Burger Project.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί έκθεση αφιέρωμα στον αρχιτέκτονα Άρη Kωνσταντινίδη σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο του Μιλάνου.

Οι επόμενοι σταθμοί της πλατφόρμας προγραμματίζονται στην Βιέννη (5-11 Νοεμβρίου 2012), στο Αμβούργο, στο Μονπελιέ και στο Άμστερνταμ.

Από το 2007 έχουν συμμετάσχει στο φεστιβάλ του Μιλάνου καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες όπως η Λυδία Κονιόρδου, ο Θεόδωρος Τερζόπουλος, η Μάρθα Φριντζήλα, η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Γιώργος Κουμεντάκης, ο Αντώνης Φωνιαδάκης, οι Rootlessrot κ.ά.

Επίσης, συμμετείχαν αναγνωρισμένοι πολιτιστικοί φορείς όπως το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και το φωτογραφικό πρακτορείο Magnum.

* Στη συναυλία του σύνολου «Ερατώ» στις 21 Απριλίου στο Μουσείο Μπενάκη συμπράττει η βιολοντσελίστρια Σεντέφ Ερτσετίν Αταλά από την Τουρκία, βραβευμένη με τη Μαρία Παπαπετροπούλου με το βραβείο Αμπντί Ιπεκτσί 1999 για την ελληνοτουρκική ειρήνη και φιλία. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 18 ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πιθανή η επιβολή ενός lockdown τύπου του περασμένου Μαρτίου

Την απόφασή του να προτείνει στην Επιτροπή εμπειρογνωμόνων να συζητήσει, ακόμα και ...