Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αλλα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αποσύρθηκαν από την τροπολογία τα εδάφια για τις απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Αποσύρθηκαν από την τροπολογία τα εδάφια για τις απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 2:19 μμ Απρίλιος 5th, 2012  


Δήλωση του Υπουργού Παιδείας Καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη για τροπολογία που έχει κατατεθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών
«Από την αναλυτική ανταλλαγή απόψεων που έγινε χθες με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών προέκυψε η ανάγκη περαιτέρω διαλόγου και μελέτης του περιεχομένου της τροπολογίας και μάλιστα σε τριμερές επίπεδο (Υπουργείο Παιδείας – Εκπαιδευτικοί- Ιδιοκτήτες Εκπαιδευτηρίων), προκειμένου να ενταχθεί σε μια γενικότερη αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Για τον λόγο αυτό αποσύρω από την κατατεθείσα τροπολογία τα εδάφια δ΄ και ε΄ της παραγράφου 1 (που αφορούσαν σε απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών)».

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Απέσυρε την τροπολογία που αφορούσε τις απολύσεις εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία ο υπουργός Παιδείας. Ο κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης σημείωσε ότι απαιτείται περαιτέρω διαλόγος και μελέτη της τροπολογίας σε τριμερές επίπεδο (υπουργείο-εκπαιδευτικοί- ιδιοκτήτες εκπαιδευτηρίων),

Με την επίμαχη τροπολογία, άλλαζε η διαδικασία ελέγχου νομιμότητας των απολύσεων εκπαιδευτικών (σήμερα ελέγχεται από τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών) και η αρμοδιότητα αυτή περνούσε στους κατά τόπους διευθυντές εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας.

Οριζόταν ακόμη ότι «ουσιαστικά ζητήματα και κυρίως η τυχόν καταχρηστικότητα της καταγγελίας ελέγχονται μόνον δικαστικώς και όχι διοικητικώς» (οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, δηλαδή, μπορούσαν πλέον να καταγγέλλουν την απόλυσή τους στα δικαστήρια και όχι στα υπηρεσιακά τους συμβούλια, όπως γίνεται σήμερα).

Ένα 24ωρο νωρίτερα, ο κ. Μπαμπινιώτης είχε συναντηθεί με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ).

«Έγινε ένας ειλικρινής και σοβαρός διάλογος, εκφράστηκε αμοιβαίος προβληματισμός για τη ουσία των θεμάτων» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας μετά τη συνάντηση. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι θα αναλάβει σύντομα πρωτοβουλία για τη έναρξη τριμερούς διαλόγου σχετικά με όλα τα θέματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχ. Κουρουτός δήλωσε: «Συζητήσαμε μόνο το θέμα της τροπολογίας. Είναι μείζον θέμα και βαθιά πολιτικό. Προβληματίστηκε έντονα ο υπουργός Παιδείας για το δίκαιο των αιτημάτων μας». Όπως, μάλιστα, τόνισε, η συγκεκριμένη τροπολογία δεν απαντάει στα θέματα της ανεργίας των εκπαιδευτικών, καθώς σε πολλά ιδιωτικά σχολεία εργάζονται σήμερα και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...