Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 30/07/2021, 23:03


Home / Featured / Ανακοίνωση προς καθηγητές Γαλλικών για την προώθηση των Γαλλικών στα Δημοτικά

Ανακοίνωση προς καθηγητές Γαλλικών για την προώθηση των Γαλλικών στα Δημοτικά

Δημοσιεύτηκε: 9:49 πμ Απρίλιος 29th, 2012  


Αθήνα, 26-4-2012
                                                                                              
Συνάδελφοι,

      Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 25-04-2012 με το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κο Παπαχρήστο Κωνσταντίνο, με σκοπό να ενημερωθούμε για την έκδοση εγκυκλίου που αφορά στην οργάνωση και στον έγκαιρο προγραμματισμό της διδασκαλίας της 2ης ξένης γλώσσας στις Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις των 6/θεσιων και άνω δημοτικών σχολείων, για το επόμενο σχολικό έτος 2012-13, σας γνωρίζουμε τα εξής:

  Δίνεται η δυνατότητα προώθησης της γαλλικής γλώσσας για την ενημέρωση των μαθητών Δ & Ε΄τάξεων και των γονέων τους και εκτός διδακτικού ωραρίου με τη σύμφωνη γνώμη του Σχολικού Συμβούλου ή και των 3 αρμοδίων Σχολικών Συμβούλων.
     Επίσης, εάν κάποιοι συνάδελφοι επιθυμούν να διοργανώσουν μια εκδήλωση πιο ευρεία για την προώθηση της ξένης γλώσσας μπορούν να την πραγματοποιήσουν με άδεια κατόπιν αιτήματός τους, προς τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

    Στη συνάντηση, παρευρέθησαν επίσης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Α΄-Εφαρμογής Προγραμμάτων, κ. Γεωργακόπουλος Ρήγας, η κα Νινέτα Σωτηράκη, Συνεργάτης της Υφυπουργού  και οι κυρίες  Οdile Cobacho, Ακόλουθος  Εκπαιδευτικής  Συνεργασίας Γαλλικής  και  Urlike Drissner, Διευθύντρια του Γλωσσικού Τμήματος και  Υποδιευθύντρια του Ινστιτούτου Goethe.

  Επιπροσθέτως, στο τέταρτο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού που εκδίδει ο Πανελλήνιος Συλλόγος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογία Αποφοίτων πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ) υπάρχουν σχέδια μαθήματος (leçons zéro) που οι συνάδελφοι μπορούν να εμπλουτίσουν ή τροποποιήσουν, προσαρμόζοντας τα στα ενδιαφέροντα, στις ανάγκες των μαθητών τους και στο διδακτικό τους προφίλ.  

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

     Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω ενημέρωση καθώς ακόμα, περιμένουμε τις διδακτικές προτάσεις σας με σκοπό την προώθηση της γαλλικής γλώσσας. 
                               

                                                                           Με εκτίμηση
                             
               

Για το Δ.Σ. του Π.Α.ΣΥ.ΚΑ
Η Πρόεδρος                                            Η   Γραμματέας
                                                                                     

Ε. Κουτσουδάκη                                     Α. Καλουπάκη

pasykaga.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...