Home / Αγγλικά / Ιδιωτική εκπαίδευση / Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. 24ωρη απεργία την Δευτέρα 2/4/2012

Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. 24ωρη απεργία την Δευτέρα 2/4/2012

Δημοσιεύτηκε: 8:21 πμ Μάρτιος 31st, 2012  


 
ΟΙΕΛΕ
 
Στην  έκτακτη συνεδρίασή του το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ κήρυξε 24ωρη απεργία για όλους τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά σχολεία, στα Φροντιστήρια και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών για τη Δευτέρα, 2/4.
 
TO ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ
 

Κύριε Υπουργέ,

Η τροπολογία που θα καταθέσετε όπως δηλώσατε σε νομοσχέδιο στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και που περιλαμβάνει σημαντικές μεταβολές του νομικού πλαισίου –μεταξύ αυτών και ανατροπή των προϋποθέσεων για τις απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών– συνιστά εκτροπή από τις επιταγές της δεοντολογίας της κοινοβουλευτικής τάξης και κινείται οριακά στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμοποίησης, καθώς επιχειρεί να προκαταλάβει (και να προλάβει) την Κυβέρνηση που θ’ αναδείξουν οι εκλογές σ’ έναν, περίπου μήνα.

Προφανώς, ο Υπουργός Π.Δ.Β.Μ.Θ. Γ. Μπαμπινιώτης επείγεται ν’ αφήσει τη νομοθετική του παρακαταθήκη προς τον διοικούντα την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και τα Αρσάκεια ιδιωτικά ισότιμα σχολεία Καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη και, συγχρόνως  προς τους άλλους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, αφού η ρύθμιση για την «αυτοματοποίηση» των απολύσεων, χωρίς έλεγχο από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (παρ.4 και 5) υπήρξε επί μακρόν  πάγιο αίτημα του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΕΙΕ) που κανένας προκάτοχός σας δεν θέλησε να ικανοποιήσει, προφανώς για να μη χρεωθεί με την μετατροπή των ιδιωτικών σχολείων σε αμιγείς επιχειρήσεις, αφού θα είχε μειώσει τον (επιβεβλημένο από το Σύνταγμα!) κρατικό έλεγχο της λειτουργίας και του προσωπικού τους.

Η αιφνιδιαστική κατάθεση της τροπολογίας αυτής, πριν τη συνάντηση, όπως αυτή έχει καθοριστεί από εσάς, με το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ (και εδώ ευλόγως εγείρεται το ερώτημα: τι, άραγε, μας καλέσατε να συζητήσουμε, αφού θα είχατε ήδη καταθέσει την Τροπολογία;) και ενώ στο Γραφείο σας είχε φτάσει προς υπογραφή ομόφωνη Γνωμοδότηση του ΝΣΚ που είχε γίνει προηγουμένως ενυπογράφως αποδεκτή από το σύνολο της ιεραρχίας του Υπουργείου –και από την αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης Υφυπουργό κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου– και που, αντίθετα από την κατατεθειμένη τροπολογία, εισηγείται την παραπομπή των καταγγελιών σύμβασης των εκπαιδευτικών προς έλεγχο στα αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια, στερείται ουσιαστικά και τυπικά νομιμοποιητικής βάσης, γιατί 

  • Είναι άσχετη με το νομοσχέδιο του εν λόγω Υπουργείου
  • Ευνοεί εσάς τον ίδιο υπό την ιδιότητά σας ως Προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας που, ως διοικούμενος, επωφελείσθε από τη νομοθετική πρωτοβουλία του διοικούντος εαυτού σας-Υπουργού. Πλήττεται έτσι βάναυσα η αρχή της διάκρισης των λειτουργιών και της δημοκρατικής νομιμότητας.
  • Κατατέθηκε αιφνιδιαστικά, χωρίς να έχει συζητηθεί με τους εις ους αφορά ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς λειτουργούς, των οποίων πλήττει τα εργασιακά δικαιώματα και τη δυνατότητα προάσπισης της νομιμότητας  στη λειτουργία των σχολείων τους.
  • Επείγεται να προκαταλάβει και να προλάβει την Κυβέρνηση που θα αναδειχθεί μετά τις προσεχείς εκλογές.
  • Μειώνει την ευθύνη κι εποπτεία της πολιτείας στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, παρόλο που το Σύνταγμα, διακρίνοντάς τα από τις λοιπές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, επιτάσσει το αντίθετο.

Για τους λόγους αυτούς η ΟΙΕΛΕ κηρύσσει 24ωρη απεργία την Δευτέρα 2-4-2012 σε όλα τα ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με αίτημα να αποσυρθούν άμεσα οι σχετικές με καταγγελία σύμβασης ιδιωτικών εκπαιδευτικών παράγραφοι από την επίμαχη τροπολογία που καταθέσατε στη Βουλή.

   Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα σε αυτόν τον οποίο απευθύνεται προς γνώση του και για την επέλευση των νόμιμων συνεπειών αντιγράφοντάς τη ολόκληρη στην έκθεση επίδοσής του.

Για το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ 

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΓΛΗΣ

 

Δείτε 
 που αποστέλει η ΟΙΕΛΕ σήμερα στον Υπουργό Παιδείας  σχετικά με την απεργία, καθώς και το 
της απεργίας

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ: Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ: Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει! Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία ...