Home / HEADER-NEWS / Πότε είναι έγκυρη νομικά παραίτηση ιδιωτικού εκπαιδευτικού. Πιέσεις για παραιτήσεις

Πότε είναι έγκυρη νομικά παραίτηση ιδιωτικού εκπαιδευτικού. Πιέσεις για παραιτήσεις

Δημοσιεύτηκε: 10:19 πμ Ιούλιος 2nd, 2016  


fired

Πιέσεις σε εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων να παραιτηθούν εκ μέρους σχολαρχών καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ, τονίζοντας ότι στόχος είναι να μην καταβάλλουν οι σχολάρχες αποζημιώσεις. “Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα οι ιδιοκτήτες που ζητούν τις παραιτήσεις παραπλανούν τους εκπαιδευτικούς, λέγοντας ότι δεν έχει καμιά διαφορά η απόλυση από την παραίτηση”, σύμφωνα με την ομοσπονδία.

Είχε προηγηθεί άλλη καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για εκβιαστικές μετατροπές συμβάσεων ιδιωτικών εκπαιδευτικών αορίστου σε ορισμένου χρόνου, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί κατ’ ουσία “να εξαναγκάζονται σε παραίτηση και να χάνουν την εκπαιδευτική τους προϋπηρεσία, όπως και το δικαίωμα της αποζημίωσης (αφού η ορισμένου χρόνου σύμβαση απλώς λήγει) και της προσφυγής στη δικαιοσύνη σε περίπτωση εκδικητικής εκδίωξης από το σχολείο”.

Η ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι παραίτηση ιδιωτικού εκπαιδευτικού για να είναι έγκυρη νομικά θα πρέπει να κατατεθεί αυτοπροσώπως και ενυπογράφως την ίδια μέρα εκτός από τη διεύθυνση του σχολείου και στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

AΥΓΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...