Home / Featured / Γιατί το ΑΣΕΠ έχει ρόλο στις προσλήψεις των αναπληρωτών

Γιατί το ΑΣΕΠ έχει ρόλο στις προσλήψεις των αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 9:29 πμ Ιούλιος 2nd, 2016  


ASEP

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Από τα ανωτέρω προκύπτει σαφώς ότι η κρίσιμη τροπολογία λειτουργεί στην κατεύθυνση των συνταγματικά κατοχυρωμένων αρχών της ισότητας, της αξιοκρατίας και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του πολίτη προς τη Διοίκηση, της υποχρέωσης της συμμόρφωσης της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις και της σχετικής νομολογίας του Σ.τ.Ε.. Δεδομένου, δε, ότι για το επόμενο σχολικό έτος διατηρείται το ίδιο καθεστώς κατάρτισης πινάκων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών (ως προς τα κριτήρια ένταξης και κατάταξης), δεν τίθεται και θέμα αιφνιδιασμού των υποψηφίων. Επιπλέον, με την εν λόγω τροπολογία δίδεται, η δυνατότητα προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών πριν την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενστάσεων από το ΑΣΕΠ και την έκδοση των οριστικών πινάκων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, εφόσον κάτι τέτοιο απαιτηθεί.

Τα παραπάνω αναφέρει ο υπουργός Παιδείας σε έγγραφό του που διαβίβασε στη Βουλή για το ρόλο του ΑΣΕΠ στους πίνακες αναπληρωτών αλλά και για το λόγο που έγινε αυτό.  Πιο αναλυτικά ο υπουργός σημειώνει τα ακόλουθα:

      Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 «Ρύθμιση θεμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού» παρ. 1 του ν. 4395/2016 (ΦΕΚ 110 Α):

«α) Οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), οι οποίοι καταρτίζονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, για το σχολικό έτος 2016-2017, υποβάλλονται για έλεγχο νομιμότητας στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ). Επιπλέον, για το σχολικό έτος 2016- 2017 ο έλεγχος των ενστάσεων επί των ανωτέρω πινάκων υπόκειται στην αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ.

β) Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είναι δυνατή η πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, πριν από την ολοκλήρωση του ελέγχου των ενστάσεων από το ΑΣΕΠ, κατ’ ανάλογη εφαρμογή των οριζομένων στην παρ. 3 του άρθρου 8 του N. 4210/2013 (Α 254) και σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων στους πίνακες αναπληρωτών της περίπτωσης α΄.»

       Στην αιτιολογική έκθεση της ως άνω τροπολογίας αναφέρεται ότι:

«Με την παράγραφο 1 θεσπίζεται μια προσωρινή διάταξη για το σχολικό έτος 2016-2017, η οποία στηρίζεται: α) στις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας καθώς και του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και συμμετοχής στην οικονομική ζωή της χώρας και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του πολίτη προς τη Διοίκηση, β) στην ανάγκη για ένα αξιοκρατικό σύστημα προσλήψεων σύμφωνα με αντικειμενικά κριτήρια υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής (άρθρο 103 παρ. 7 του Συντάγματος), γ) στην υποχρέωση της συμμόρφωσης της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις (άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος), δ) τη σχετική νομολογία του Σ.τ.Ε. (ενδεικτικώς αποφάσεις 527/2015 και 4303/2015), η οποία μεταξύ άλλων, επισημαίνει την υποχρέωση υπαγωγής των προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομισθίων στον έλεγχο του Α.Σ.Ε.Π.. Το επόμενο σχολικό έτος θα ολοκληρωθεί η πλήρης υπαγωγή του συστήματος διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού στην αρμοδιότητα και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ. Η εξυπηρέτηση όμως του δημοσίου συμφέροντος που συνίσταται στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, σε συνδυασμό με τα περιορισμένα χρονικά περιθώρια υλοποίησης ενός πλήρους συστήματος επιλογής και διορισμών/προσλήψεων εκπαιδευτικών υπαγόμενου εξ ολοκλήρου στην αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ, επιτάσσουν την προσωρινή θέσπιση διάταξης που για τη στελέχωση των σχολικών μονάδων το έτος 2016-2017 να υπαγάγει στην αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ τον έλεγχο νομιμότητας των πινάκων κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών καθώς και τον έλεγχο των σχετικών ενστάσεων.»

Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 3 του ν. 4210/2013 (ΦΕΚ 254 Α):

«Στο άρθρο 17 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει, προστίθεται παράγραφος 19 και στο άρθρο 18 του ν. 2190/ 1994, όπως ισχύει, προστίθεται παράγραφος 18, ως εξής:

«Μετά την κατάρτιση και δημοσίευση των προσωρινών πινάκων κατάταξης των υποψηφίων και πριν τον αυτεπάγγελτο ή κατ’ ένσταση έλεγχο του Α.Σ.Ε.Π., σε εξαιρετικές περιπτώσεις, για την κάλυψη ιδιαίτερης σημασίας επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών των υπηρεσιών και των νομικών προσώπων του άρθρου 1 παρ. 1 του ν. 3812/2009 κατόπιν έκδοσης απόφασης κατανομής του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της παρ. 5 του άρθρου II του ν. 3833/2010 (Α 40), όπως ισχύει, επιτρέπεται η πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μη ανανεούμενες, μέχρι του αριθμού των προκηρυχθεισών θέσεων, υποψηφίων κατά τη σειρά εγγραφής των στους προσωρινούς αυτούς πίνακες, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 11 «Περιορισμός προσλήψεων για τα έτη 2011 έως και 2013» του ν. 3833/2010, όπως τροποποιήθηκε με τη διάταξη της παρ. 1 της υποπαραγράφου Ζ.5 του πρώτου άρθρου του ν. 4093/2012 και επεκτάθηκε η ισχύς έως το έτος 2016. ..»

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...