Home / Featured / Απόφαση Φίλη για τα ιδιωτικά δημοτικά και νηπιαγωγεία. Τι θα τηρείται απαρέγκλιτα

Απόφαση Φίλη για τα ιδιωτικά δημοτικά και νηπιαγωγεία. Τι θα τηρείται απαρέγκλιτα

Δημοσιεύτηκε: 4:24 μμ Ιούλιος 1st, 2016  


filis

Νέες ρυθμίσεις για τα ιδιωτικά σχολεία και συγκεκριμένα για το ωρολόγιο πρόγραμμα σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την απόφαση Φίλη, το ισχύον εκάστοτε ωρολόγιο και αναλυτικό πρόγραμμα διδασκαλίας των αντίστοιχων δημοσίων σχολείων τηρείται απαρέγκλιτα.

Το ανώτατο όριο του εβδομαδιαίου ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας των ιδιωτικών Δημοτικών σχολείων δε μπορεί να υπερβαίνει τις σαράντα (40) ώρες για όλες τις τάξεις.

Το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας(ΕΩΠΔ) αποφασίζεται το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου από τον/την Διευθυντή/ντρια του σχολείου σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων και τον υπεύθυνο σχολικό σύμβουλο.

Το ΕΩΠΔ βασίζεται σε παιδαγωγικά κριτήρια κατά τη συγκρότησή του και υποβάλλεται σε τρία αντίγραφα στον αρμόδιο σχολικό σύμβουλο για θεώρηση, ο οποίος επιστρέφει ένα αντίγραφο στο σχολείο και ένα στέλνει για ενημέρωση στον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Οι διδάσκοντες στο πρόγραμμα παρέκκλισης θα πρέπει να διαθέτουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για τους αντίστοιχους κλάδους της Α/θμιας Εκπαίδευσης, η πρόσληψη των οποίων ανήκει στην αρμοδιότητα του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκριση του προγράμματος παρέκκλισης είναι η εξασφάλιση των αναγκαίων συνθηκών υγιεινής και της υλικοτεχνικής υποδομής που απαιτείται για τη διεξαγωγή των πρόσθετων μαθημάτων (π.χ. πληροφορική).

Η παρέκκλιση αφορά όλους τους μαθητές της τάξης ή των τάξεων για τις οποίες χορηγείται.

Στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης δηλώνεται κάθε είδους προαιρετική σχολική δράση (παρέκκλιση) μη προβλεπόμενη από το ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα, κατά τα ανωτέρω μαζί με τον αριθμό των τμημάτων, των μαθητών και των διδασκόντων.

Για τα ιδιωτικά Νηπιαγωγεία η έγκριση παρέκκλισης χορηγείται με διαδικασία αντίστοιχη αυτής που προβλέπεται για τα ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία, όπως αυτή καθορίζεται με την απόφαση και οι διδάσκοντες θα πρέπει να έχουν τα τυπικά προσόντα που προβλέπονται από τη σχετική κείμενη νομοθεσία.

Η ισχύς της απόφασης αρχίζει από το σχολικό έτος 2016-2017

www.dikaiologitika.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...