Home / Featured / Ο υπουργός Παιδείας για αξιολόγηση και μισθολόγιο εκπαιδευτικών

Ο υπουργός Παιδείας για αξιολόγηση και μισθολόγιο εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 12:34 μμ Ιούνιος 8th, 2016  


money

Ρεπορτάζ / απομαγνητοφώνηση / κείμενο: xenesglosses.eu

Νέα συνέντευξη έδωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας στο ραδιόφωνο του  ALPHA 9.89. Σε αυτήν μεταξύ των γνωστών θεμάτων των Αρχαίων, της μείωσης των ωρών αναφέρθηκε στην αξιολόγηση και στο μισθολόγιο των εκπαιδευτικών.

Αξιολόγηση

Ο υπουργός ερωτηθείς για το θέμα της αξιολόγησης δήλωσε ότι οι καθηγητές αξιολογούνται κάθε μέρα τόνισε ο υπουργός σημειώνοντας ότι θα πρέπει οι σχολικές μονάδες να αυτοαξιολογούνται και να θέτουν στόχους. «Πρέπει να μπαίνουν στόχοι και να αυτοαξιολογείται η σχολική μονάδα» τόνισε ο Νίκος Φίλης.

Μισθολόγιο

Το μισθολόγιο  των εκπαιδευτικών με βάση τα προσόντα και το κοινωνικός του έργο και λειτούργημα είναι χαμηλό. Δε μπορώ να κάνω εξαγγελίες δήλωσε ο υπουργός, σημειώνοντας «μακάρι να μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε αυξήσεις αλλά δε μπορούμε».

KATA TA AΛΛΑ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Για

  • την αύξηση του χρόνου των διαλειμμάτων και τη μείωση του αριθμού των μαθημάτων κατά τρεις ώρες.
  • «Διδάσκονται στην πρώτη Γυμνασίου τρεις ώρες αρχαία και δύο ώρες νέα ελληνικά. Αυτό είναι σωστό;», αναρωτήθηκε ο Νίκος Φίλης το πρωί της Τετάρτης στο ραδιόφωνο του Alpha 989, ενώ διευκρίνισε ότι «μου αρέσουν τα αρχαία. Να ενισχύσουμε την αρχαιομάθεια».

Είπε μεταξύ άλλων «πιο πολύ παίζουν με τα tablet τα παιδιά παρά να ανοίγουν κανένα βιβλίο να διαβάζουν».

  • Την Τρίτη σε άλλη συνέντευξή του είχε πει ότι ο χρόνος του διαλείμματος που είναι σήμερα μικρός, θα αυξηθεί από το ερχόμενο σχολικό έτος «προκειμένου να έχουμε πιο ανθρώπινη λειτουργία των σχολείων».
  • Για τη μείωση των ωρών διδασκαλίας κατά τρεις εβδομαδιαίως, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι θα κοπεί μία ώρα από τα Αρχαία Ελληνικά και από την Ερευνητική Εργασία (project) η οποία θα σταματήσει να είναι χωριστό μάθημα και θα ενσωματωθεί στα υπόλοιπα ως τρόπος διδασκαλίας.
  • Επίσης στην Α’ Γυμνασίου θα προστεθεί μία ώρα Νέων Ελληνικών στη θέση των Αρχαίων. Τα Θρησκευτικά τελικά δεν θα πειραχτούν και θα συνεχίσουν να διδάσκονται δύο ώρες σε κάθε τάξη.
  • Η ώρα που απομένει θα κοπεί από την εναλλασσόμενη διδασκαλία «ήσσονος σημασίας μαθημάτων», όπως τα χαρακτήρισε, μεταξύ των οποίων η Οικιακή Οικονομία

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...