Home / Featured / Τι θα γίνει με τη συνάφεια των μεταπτυχιακών με την Ειδική Αγωγή

Τι θα γίνει με τη συνάφεια των μεταπτυχιακών με την Ειδική Αγωγή

Δημοσιεύτηκε: 10:19 πμ Ιούνιος 28th, 2016  


ptyxio

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Πολλοί είναι οι αναπληρωτές της Ειδικής Εκπαίδευσης που θα καταθέσουν για πρώτη φορά τα δικαιολογητικά τους για ένταξη στους πίνακες Ειδικής Αγωγής. Διαβάζοντας τα όσα αναφέρουν οι οδηγίες του Υπουργείου περί συνάφειας αναρωτιούνται για το ποια θα είναι η διαδικασία απόκτησης της συνάφειας για όσους καταθέτουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του xenesglosses.eu το όλο θέμα θα διευκρινιστεί εντός των ημερών. Η αποστολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών στο ΙΕΠ για τον έλεγχο της συνάφειας αναμένεται  να γίνει μέσω των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας.

Ακολουθούν τα όσα αναφέρονται στις οδηγίες του Υπουργείου:

Σημειώνεται ότι οι διδακτορικοί τίτλοι καταχωρίζονται με πληκτρολόγηση και για τους μεταπτυχιακούς τίτλους έχει δημιουργηθεί στο Ο.Π.ΣΥ.Δ. σχετική αναπτυσσόμενη λίστα προς επιλογή, ενώ μπορεί να εισάγονται και νέοι τίτλοι. Οι διδακτορικοί και μεταπτυχακοί τίτλοι που υποβάλλονται για πρώτη φορά, ακόμα και αν οι ίδιοι τίτλοι έχουν υποβληθεί κατά το παρελθόν από άλλους υποψηφίους, αποστέλλονται σε ηλεκτρονική μορφή για εξέταση συνάφειας στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (στη διεύθυνση:synafeia@iep.edu.gr). Επισημαίνεται ότι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εξέταση της συνάφειας των μεταπτυχιακών/διδακτορικών τίτλων με την ΕΑΕ ή τη Σχολική Ψυχολογία είναι: Α. Για τουςΜεταπτυχιακούς Τίτλους Σπουδών: Φωτοαντίγραφο του ΜΤΣ, στο οποίο να αναγράφεται ο βαθμός και η ημερομηνία κτήσης Το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών Aναλυτική βαθμολογία Αν πρόκειται για ΜΤΣ Πανεπιστημίου του εξωτερικού επιπροσθέτως: Βεβαίωση ισοτιμίας του ΜΤΣ από τον ΔΟΑΤΑΠ Μετάφραση επικυρωμένη του ΜΤΣ, του ΑΠΣ και της αναλυτικής βαθμολογίας. Β. Για τους Διδακτορικούς τίτλους: Φωτοαντίγραφο του Διδακτορικού τίτλου Περίληψη του περιεχομένου της διδακτορικής διατριβής Τα ονόματα της τριμελύς επιτροπής Αν πρόκειται για το Διδακτορικό τίτλο Πανεπιστημίου του εξωτερικού απαιτείται επικυρωμένη μετάφραση των παραπάνω εγγράφων καθώς και βεβαίωση ισοτιμίας του Διδακτορικού τίτλου από τον ΔΟΑΤΑΠ. Από τη Γενική Δ/νση Προσωπικού Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης.

Υπουργείο Παιδείας: Οδηγίες για αιτήσεις αναπληρωτών στο OPSYD


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...