Home / HEADER-NEWS / Τα νεότερα στοιχεία για την τάση των βάσεων των Πανελλαδικών 2016

Τα νεότερα στοιχεία για την τάση των βάσεων των Πανελλαδικών 2016

Δημοσιεύτηκε: 12:02 μμ Ιούνιος 27th, 2016  


panelladikes4

Το νέο σύστημα με το οποίο διενεργήθηκαν φέτος οι Πανελλαδικές εξετάσεις φαίνεται πως θα φέρει μια πτώση στις βάσεις εισαγωγής. Εξαίρεση φαίνεται πως θα αποτελέσουν οι Ιατρικές Σχολές, οι βάσεις εισαγωγής των οποίων αναμένεται να καταγράψουν άνοδο, σε μια χρονιά κατά την οποία ως γενική τάση κυριαρχεί η πτώση.

Οι βάσεις αναμένεται, να κινηθούν με διαφορετικές ταχύτητες και προσανατολισμό ανά βαθμολογική κλίμακα και επιστημονικό πεδίο, όπως κάθε χρόνο άλλωστε. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι Ιατρικές Σχολές φαίνεται πως επανέρχονται πάνω από τα 19.000 μόρια, οι Νομικές μένουν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα με πιθανή μικρή πτώση, οι Παιδαγωγικές, τα Πολυτεχνικά και τα Οικονομικά Τμήματα επίσης πέφτουν, με τις πρώτες
κάθετα.

Πάντως η εικόνα των στατιστικών στοιχείων των βαθμολογιών επιβεβαιώνει την αρχική εκτίμηση ότι τα θέματα επέτρεψαν στους μέτρια προετοιμασμένους υποψήφιους να ξεπεράσουν πιο εύκολα τη βάση του 10, κάτι που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει «συνωστισμό» σε βαθμολογίες μεταξύ 10 και 14.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα στο Βήμα της Κυριακής, στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών, οι βάσεις θα παρουσιάσουν μικρή, αλλά σαφή πτώση, ενώ σημαντική πτώση αναμένεται στις σχολές του 2ου Επιστημονικού Πεδίου.

Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο αντίθετα, τα εύκολα θέματα σε Φυσική και Χημεία, σε συνδυασμό με την απουσία των Μαθηματικών , φαίνεται πως οδηγούν τις βάσεις στα ύψη. Πέρα από τις ιατρικές Σχολές, η αύξηση των βάσεων θα είναι αισθητή σε όλη την κλίμακα των σχολών στο συγκεκριμένο πεδίο και θα συμπαρασύρει προς τα πάνω τις Γεωπονικές σχολές και τα Τμήματα Νοσηλευτικής των ΤΕΙ.
Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο οι βάσεις των Παιδαγωγικών Σχολών θα παρουσιάσουν πτώση χιλιάδων μορίων, με κάποια τμήματα στην περιφέρεια να έχουν βάση εισαγωγή κοντά τα 10.000 μόρια.
Τέλος στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο οι χαμηλές επιδόσεις στα Μαθηματικά ρίχνουν τις βάσεις στις σχολές Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής.
ΕΩΣ ΤΙΣ 8/7 ΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ
Οι υποψήφιοι, αφού απευθυνθούν αρχικά στο Λύκειό τους, θα πρέπει να φροντίσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας, προκειμένου να μπορέσουν να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr του υπουργείου Παιδείας.
Οι υποψήφιοι θα μπορούν σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (προσωρινή αποθήκευση), ενώ μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΕΠΑΛ και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (οριστικοποίηση) έως και την Παρασκευή 8 Ιουλίου.
Μετά την οριστικοποίηση το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και έκτοτε δεν είναι δυνατή καμία τροποποίηση χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.
Συνίσταται στον υποψήφιο να εκτυπώσει ή/και να αποθηκεύσει στον υπολογιστή του το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να δει τις τελικές προτιμήσεις του.

Γενικές πληροφορίες για το Μηχανογραφικό

Α. Μηχανογραφικό δελτίο μπορούν να υποβάλουν:
– όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του 2016, είτε με το Νέο είτε με το Παλαιό σύστημα και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο.
– όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2014 ή 2015, διεκδικώντας το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση.
Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.
Β. Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα Λύκειά τους.
Γ. Εφιστάται η προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.
Δ. Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (αγωνίσματα) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχει οριστεί το διάστημα από την Τετάρτη 15-6-2016 μέχρι και την Τετάρτη 29-6-2016.
alfavita.gr. Πληροφορίες από το Βήμα της Κυριακής, dictyo.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...