Home / HEADER-NEWS / Στο ρυθμό των βάσεων και των μηχανογραφικών οι υποψήφιοι. Οι προθεσμίες

Στο ρυθμό των βάσεων και των μηχανογραφικών οι υποψήφιοι. Οι προθεσμίες

Δημοσιεύτηκε: 9:15 πμ Ιούνιος 17th, 2016  


mixanografiko

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Στο ρυθμό των βαθμών ζουν σήμερα χιλιάδες υποψήφιοι ανά την Ελλάδα καθώς θα αναρτηθούν σήμερα στα σχολεία και  στο https://results.it.minedu.gov.gr/.  Συγκεκριμένα  θα δημοσιοποιηθούν στις 2.00 μετά το μεσημέρι από την ιστοσελίδα του Υπουργείου ενώ λίγο νωρίτερα θα αρχίσει στα σχολεία η διαδικασία της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων.

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ 2016 ΕΔΩ

Βαθμολογίες Επαναληπτικών

Όσον αφορά τις βαθμολογίες των επαναληπτικών εξετάσεων, των πανελλαδικών επαναληπτικών εξετάσεων που αφορούν τα Γενικά Λύκεια θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 22 Ιουνίου.

Βαθμολογίες ΕΠΑΛ

Οι βαθμολογίες των ΕΠΑΛ θα ανακοινωθούν επίσης την Τετάρτη 22 Ιουνίου.

Βάσεις

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες στη συνέντευξη τύπου αν και τα υπόλοιπα συναρμόδια υπουργεία είναι συνεπή,οι βάσεις θα ανακοινωθούν το τελευταίο πενθήμερο του Αυγούστου. Αν δεν είναι συνεπή θα πάμε με το άνοιγμα των σχολείων.

Μηχανογραφικό

Ήδη άνοιξε το σύστημα για να δημιουργήσει κάποιος το προσωρινό μηχανογραφικό. Για το χρόνο της οριστικοποίησης θα εκδοθεί δελτίο τύπου.  Η οριστικοποίηση τοποθετείται χρονικά στις 24-25 Ιουνίου.

Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μ.Δ. αρχίζουν από την Τετάρτη 15 Ιουνίου και λήγουν την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016. Πιο αναλυτικά:
Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την
Τετάρτη 15 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).
Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό-θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση https://
exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).
-στη συνέχεια και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr, να τροποποιούν το Προσωρινό Μ.Δ. ή/και να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή (Οριστικοποίηση).
-μέσα στην προθεσμία δηλαδή μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουλίου, εφόσον κάποιος υποψήφιος μετανιώσει και θέλει να τροποποιήσει το Μ.Δ., απευθύνεται στο Λύκειό του, ακυρώνεται το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. και υποβάλλει εκ νέου Μ.Δ.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...