Home / Featured / Το Σεπτέμβριο του 2017 οι πρώτοι διορισμοί στην εκπαίδευση. Ξανά αναφορά σε νέους και παλιούς

Το Σεπτέμβριο του 2017 οι πρώτοι διορισμοί στην εκπαίδευση. Ξανά αναφορά σε νέους και παλιούς

Δημοσιεύτηκε: 6:39 μμ Ιούνιος 23rd, 2016  


filis1--2-thumb-large

Δε μπορούν να γίνουν νωρίτερα από το Σεπτέμβριο του 2017 οι χιλιάδες διορισμοί που σχεδιάζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, δήλωσε σήμερα ο Νίκος Φίλης στην ΕΡΑΣΠΟΡ. Η αξιολόγηση καθυστέρηση ενώ και για να φθάσουμε στους διορισμούς θα πρέπει να προηγηθεί διαδικασία.

Για τον τρόπο πρόσληψης ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι θα ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι υπάρχουν αναπληρωτές με μεγάλες προϋπηρεσίες καλύπτοντας στην ουσία πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ο υπουργός αναφέρθηκε και στους νέους στους οποίους θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας στα δημόσια σχολεία.

Σε άλλη συνέντευξή του

ο Νίκος Φίλης δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να επιμείνει στο στόχο των 20.000 διορισμών σε βάθος τριετίας ώστε να μπει τέλος στην αδιοριστία που ταλανίζει την εκπαίδευση.

Στην ίδια συνέντευξη δήλωσε για τα Ολοήμερα ότι δεν καταργούνται και ότι ο θεσμός επεκτείνεται και εμπλουτίζεται με γνωστικά αντικείμενα όπως η πληροφορική, το θέατρο και η μουσική.

Για τους αναπληρωτές δεν έδωσε αυτή τη φορά αριθμό και αρκέστηκε να αναφέρει  ότι θα γίνουν  χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών, ενώ θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Για το εξεταστικό σύστημα σημείωσε ότι δεν θα αλλάξει ακόμα και ότι δεν πρόκειται να κατατεθούν νομοθετικές ρυθμίσεις για το Λύκειο. Χωρίς βιασύνη και αιφνιδιασμό θα γίνει επεξεργασία των όποιων «ενδιαφέρουσων» όπως τις χαρακτήρισε ο υπουργός προτάσεων.

Για τις αλλαγές στο Γυμνάσιο ανέφερε τα εξής:

  1. Καλύτερη διαχείριση διδακτικού χρόνου
  2. Επιμήκυνση διδακτικού έτους
  3. Μείωση των ημερών εξετάσεων
  4. Πιλοτική εφαρμογή της περιγραφικής αξιολόγησης
  5. Ελάφρυνση του προγράμματος κατά 3 ώρες σε αρχαία, γεωγραφία, βιολογία, οικιακή οικονομία.

«Η ελάφρυνση αυτή είναι παιδαγωγικά ενδεδειγμένη, γιατί συμβαδίζει με τις φυσικές αντοχές των μαθητών και προσφέρει κάποιες ώρες εντός του 7ωρου που μπορούν να πραγματοποιηθούν πολιτιστικά, περιβαλλοντικά προγράμματα, προγράμματα αγωγής υγείας καθώς και ενισχυτική διδασκαλία, πχ για τις ξένες γλώσσες ώστε να είναι δυνατή η προετοιμασία στο σχολείο για το Κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας» ανέφερε ο υπουργός τοποθετούμενος για τις αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

 

 

 


 

Ένα σχόλιο

  1. Μην τολμησεις να βαλεις εκατονταδες χιλιαδες να δωσουν εξετασεις και να διορισεις μετα με την προυπηρεσια. Γραπτος για ολους ή καθόλου.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...