Home / Featured / Σε ποια δημόσια σχολεία μπορούν να διδάσκουν εθελοντές εκπαιδευτικοί

Σε ποια δημόσια σχολεία μπορούν να διδάσκουν εθελοντές εκπαιδευτικοί

Δημοσιεύτηκε: 10:59 πμ Ιούνιος 14th, 2016  


SDE

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Μπορεί στο παρελθόν οι προτάσεις περί εθελοντικής εργασίας των εκπαιδευτικών να είχαν προκαλέσει αρνητικά σχόλια, ωστόσο στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας υπάρχει  η δυνατότητα από το νόμο να προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους εκπαιδευτικοί.

Ο νόμος είχε ψηφιστεί το 2014 και σήμερα τον επικαλείται ο Υπουργός Παιδείας προκειμένου να απαντήσει σε ερώτηση στη Βουλή.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1861/Β/2014 στα Σ.Δ.Ε. μπορούν να προσφέρουν διδακτικό έργο εθελοντές εκπαιδευτικοί ευαισθητοποιημένοι και ενημερωμένοι στη φιλοσοφία και το πρόγραμμα των Σ.Δ.Ε.. Η ανάθεση εθελοντικού διδακτικού έργου γίνεται μετά από εισήγηση του διευθυντή, σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων και έγκριση του Τμήματος Αλφαβητισμού και Βασικής Παιδείας της ΓΓΔΒΜ. Επισημαίνεται ότι ο εθελοντής δεν αξιολογεί τους εκπαιδευόμενους.
Επίσης, εκπαιδευτές διαφόρων ειδικοτήτων, καλλιτέχνες και επιστήμονες μπορούν ομοίως να προσφέρουν έργο ενταγμένο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σχολείου (π.χ. εργαστήρια, ημερίδες ενημέρωσης, διαθεματικά σχέδια δράσης κ.ά.).
Για τον εθελοντισμό των εκπαιδευτικών στα ΣΔΕ αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας υπογραμμίζοντας ότι ηαξιοποίηση των εθελοντών εκπαιδευτικών γίνεται αποκλειστικά και μόνο προς όφελος των εκπαιδευομένων, για να μην χάσουν, εξαιτίας των καθυστερήσεων, τη δεύτερη ευκαιρία που τους προσφέρουν τα ΣΔΕ.

Κύριε συνάδελφε, απευθύνομαι σ’ έναν Βουλευτή της Αριστεράς, του ΚΚΕ, είναι μακρά η παράδοση της Αριστεράς στην κοινωνική προσφορά και στον εθελοντισμό. Πιστεύω ότι και εσείς δεν θα έχετε αντίρρηση και σήμερα στις δυσκολίες που ζούμε ως κοινωνία, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά από λαϊκά στρώματα, να αξιοποιήσουμε αυτή τη μακρά παράδοση κοινωνικής προσφοράς και εθελοντισμού και να πείσουμε με την πράξη μας ότι η αλληλεγγύη δεν είναι μια κενή περιεχομένου λέξη, αλλά είναι μια χειροπιαστή πολιτική δύναμη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...