Home / HEADER-NEWS / Ομαδικά πυρά εναντίον του Υπουργείου για τη Γ ανάθεση

Ομαδικά πυρά εναντίον του Υπουργείου για τη Γ ανάθεση

Δημοσιεύτηκε: 12:35 πμ Ιούνιος 29th, 2016  


crosshair-1345868_640

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ξεκίνησε χθες η συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας που έχει ενδιαφέρον και για τους εκπαιδευτικούς καθώς σε αυτήν περιλαμβάνεται η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας που μεταξύ των άλλων επαναφέρει τη Γ ανάθεση στη διδασκαλία μαθημάτων σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Φυσικά αυτό δεν μπορούσε να μη μείνει ασχολίαστο απο Βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Τα βέλη του για τη ρύθμιση αυτή έριξε ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Χαρακόπουλος που στην τοποθέτησή του δήλωσε ότι εντάσσεται  στην αγωνιώδη προσπάθειά σας εξοικονόμησης ανθρώπινου δυναμικού, τονίζοντας παράλληλα ότι οι κατά καιρούς εξαγγελίες του Υπουργείου για προσλήψεις είκοσι χιλιάδων εκπαιδευτικών από το ερχόμενο έτος αποδεικνύονται λόγια του αέρα.

«Όσον αφορά στην επαναφορά της τρίτης ανάθεσης μαθημάτων προς διδασκαλία σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που είχε καταργηθεί επί Νέας Δημοκρατίας, προφανώς εντάσσεται στην αγωνιώδη προσπάθειά σας εξοικονόμησης ανθρώπινου δυναμικού. Οι κατά καιρούς εξαγγελίες σας για προσλήψεις είκοσι χιλιάδων εκπαιδευτικών από το ερχόμενο έτος αποδεικνύονται λόγια του αέρα.

Μετά τις δηλώσεις του Υφυπουργού, κ. Πελεγρίνη, για τον κίνδυνο να μην ανοίξουν σχολεία το νέο έτος, όλες οι κινήσεις σας, από την υποβάθμιση των ολοήμερων σχολείων και τον διπλασιασμό των μαθητών για την ίδρυση νηπιαγωγείων, μέχρι την επαναφορά της τρίτης ανάθεσης, αυτόν τον στόχο υπηρετούν: την εξοικονόμηση προσωπικού.

Στο ίδιος μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Βουλευτή του Ποταμιού κ. Μαυρωτά που  με τη σειρά του δήλωσε ότι «είναι προφανές πως γίνεται για την κάλυψη κενών ωρών διδασκαλίας και για τη μείωση του αριθμού των αναπληρωτών. Δεν έχει προηγηθεί όμως ούτε επιστημονική μελέτη από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και αυτό δεν έχει γίνει ούτε καν για τη δεύτερη ανάθεση. Το κακό είναι ότι η αλλαγή αυτή γίνεται χωρίς σχέδιο και χωρίς διάλογο με τους εκπαιδευτικούς, στα μουλωχτά».

Επίθεση εξαπέλυσε και η κα Μεγαλοοικονόμου που ανέφερε τα εξής:

Σε αυτή, λοιπόν, την τροπολογία παρέχεται η δυνατότητα τρίτης ανάθεσης σε εκπαιδευτικούς μας.

Σας ερωτώ: Τι σημαίνει αυτό; Για παράδειγμα ένα καθηγητής αγγλικής φιλολογίας διδάσκει σήμερα, εκτός από το μάθημά του, δηλαδή τα αγγλικά, και ιστορία όταν υπάρχει το σχετικό κενό. Πλέον θα μπορεί να διδάξει –άγνωστο ποιο ακόμη φιλολογικό μάθημα- ίσως έκθεση, ίσως και αρχαία ελληνικά. Θαυμάστε τι κατόρθωμα κάνει το Υπουργείο Παιδείας!

Η συγκεκριμένη τροπολογία δημιουργεί πολύ μεγάλη ανησυχία γιατί όσο καλή διάθεση και αν έχουν οι καθηγητές, βασικά και ουσιώδη μαθήματα δεν πρέπει να διδάσκονται από άλλες ειδικότητες. Μάλιστα, οι μεγαλύτερες ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία είναι οι φιλόλογοι, οι μαθηματικοί, οι φυσικοί και οι χημικοί. Έτσι, στην πραγματικότητα, η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας γίνεται μόνο και μόνο για την κάλυψη των κενών θέσεων με λιγότερους αναπληρωτές και τελικά με λιγότερο κόστος για την Κυβέρνηση.

Θα ήθελα κάτι άλλο να ρωτήσω. Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; Θα σας δώσω την απάντηση. Δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από την υποβάθμιση της παιδείας με λύσεις μπαλώματα σε ουσιαστικά και σοβαρά προβλήματα.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...