Home / Featured / Με τροπολογία «ισόβιοι» οι σχολικοί σύμβουλοι;

Με τροπολογία «ισόβιοι» οι σχολικοί σύμβουλοι;

Δημοσιεύτηκε: 4:25 μμ Ιούνιος 27th, 2016  


sxoleio

«Με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση, το Υπουργείο Παιδείας προωθεί για τρίτη φορά την παράταση της θητείας των σχολικών συμβούλων μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017.»

Αυτό αναφέρει ο συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, καθηγητής, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης σε σχετική του δήλωση Σύμφωνα με τον κ. Φορτσάκη η παράταση αυτή οφείλεται αποκλειστικά στην ανικανότητα του Υπουργείου Παιδείας, που όχι μόνο δεν επιθυμεί την εφαρμογή του ισχύοντος πλαισίου για μικροπολιτικούς λόγους, αλλά αποδεικνύεται ανίκανο στο να καταλήξει ποιες θέλει να είναι οι αρμοδιότητες των σχολικών συμβούλων και ποια η διαδικασία επιλογής τους.

«Με αυτήν την πρακτική του Υπουργείου Παιδείας οι υπηρετούντες σχολικοί σύμβουλοι καθίστανται “ισόβιοι”, με αποτέλεσμα την αδυναμία πλήρωσης σχετικών κενών και τον ευτελισμό της έννοιας της θητείας των στελεχών εκπαίδευσης.» συμπληρώνει ο κ. Φορτσάκης και ολοκληρώνει «Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να πράξει αμέσως τα δέοντα για την  έναρξη της διαδικασίας επιλογής σχολικών συμβούλων, που θα προωθεί την αριστεία και την αξιοκρατία, καθώς και να μεριμνήσει για την περαιτέρω αναβάθμιση του θεσμού».

www.dikaiologitika.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...