Home / Featured / Με τα κιάλια θα δουν τις μεταθέσεις οι εκπαιδευτικοί;

Με τα κιάλια θα δουν τις μεταθέσεις οι εκπαιδευτικοί;

Δημοσιεύτηκε: 3:44 μμ Ιούνιος 29th, 2016  


idiotikoiekp

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Μικρότερο από κάθε άλλη χρονιά αναμένεται να είναι το ποσοστό ικανοποίησης των μεταθέσεων στην Α/θμια Εκπαίδευση.  Σημειώνουμε ότι πέρσι οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τις μεταθέσεις Γενικής Εκπαίδευσης από περιοχή σε περιοχή ανήλθαν σε 3908. Από τις παραπάνω αιτήσεις ικανοποιήθηκαν 1520 (ποσοστό 38,89 %).Για μεταθέσεις σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ και ΕΕΕΕΚ οι αιτήσεις ανήλθαν σε 100 και ικανοποιήθηκαν 75(ποσοστό 75 %). Σε σχολεία Κωφών – Τυφλών μετατέθηκαν 5 εκπαιδευτικοί έναντι 10 αιτήσεων (ποσοστό 50 %).

Όπως φαίνεται τα ποσοστά αυτά θα αποτελέσουν παρελθόν και αυτό αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες καθώς από εβδομάδα θα ανακοινωθούν, εκτός απροόπτου οι μεταθέσεις. Όπως αναφέρει και ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ κ. Μπράτης την Παρασκευή 1η Ιουλίου ώρα 10 π.μ. συνεδριάζει το ΚΥΣΠΕ ενώ η  συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ θα συνεχισθεί και τη Δευτέρα 4 Ιουλίου για την εξέταση των μεταθέσεων γενικής αγωγής.

Όσον αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εδώ και χρόνια τα ποσοστά ικανοποίησης είναι σε μονοψήφια νούμερα με εξαίρεση το περσινό έτος.  Σήμερα υπάρχει πιθανότητα να ανακοινωθούν οι μεταθέσεις στη Β/θμια. Σύμφωνα με τον αιρετό στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδή  την Τετάρτη 29 Ιουνίου θα συνεδριάσει το ΚΥΣΔΕ με θέματα σχετικά με τις αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών. Παράλληλα θα εξεταστούν αιτήσεις εκπαιδευτικών για παραίτηση από την υπηρεσία και για μετάταξη σε διοικητικές θέσεις.  Στη συνέχεια την Τετάρτη θα έχουμε τις μεταθέσεις στην ειδική Αγωγή, σε Μουσικά σχολεία, σε καλλιτεχνικά σχολεία, σε σχολεία διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Ο κ. Κορδής τονίζει τέλος και με βάση τους πίνακες κενών θα έχουμε τις γενικές μεταθέσεις για το 2016. Υπενθυμίζουμε ότι το 2015 είχαμε 8098 αιτήσεις γενικών μεταθέσεων εκ των οποίων ικανοποιήθηκαν 1718 ( ποσοστό ικανοποίησης 21,22%. Οι αιτήσεις  μετάθεσης που υποβλήθηκαν συνολικά το 2016 ήταν 7863 σε γενική και ειδική
εκπαίδευση.

Η ΟΛΜΕ έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή της στον τρόπο υπολογισμού κενών και πλεονασμάτων https://olme-attik.att.sch.gr/new/?p=10163

 

Σε κάθε περίπτωση και παρά τον περιορισμένο αριθμό παραιτήσεων και τις  πρόσφατες εκπαιδευτικές αλλαγές θα επιδιώξουμε την ικανοποίηση του μέγιστου δυνατού αριθμού μεταθέσεων.

Τη δικιά του ανακοίνωση εξέδωσε και ο κ. Παληγιάννης, αιρετός στο ΚΥΣΠΕ:

Το ΚΥΣΠΕ θα συνεδριάσει την Παρασκευή 1 Ιουλίου με θέματα Η.Δ. τα παρακάτω:

1. «Συζήτηση επί αιτήσεων παραίτησης εκπαιδευτικών Π.Ε. και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης»

2. «Συζήτηση επί αιτήσεων μετάταξης εκπαιδευτικών Π.Ε. σε προσωρινές θέσεις διοικητικών υπαλλήλων για σοβαρούς λόγους υγείας και λήψη απόφασης»

3. «Εξέταση αιτήσεων τροποποίησης προτιμήσεων αιτήσεων μετάταξης εκπαιδευτικών Π.Ε. σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων και λήψη απόφασης»

4. «Εξέταση αίτησης τροποποίησης αίτησης μετάταξης εκπαιδευτικού Π.Ε. σε προσωρινή θέση διοικητικού υπαλλήλου για σοβαρούς λόγους υγείας και λήψη απόφασης»

5. «Εξέταση θεμάτων επί των αιτήσεων μετάθεσης εκπαιδευτικών Π.Ε. σε δομές Ειδικής Αγωγής και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης»

6. «Εξέταση θεμάτων επί των αιτήσεων μετάθεσης εκπαιδευτικών Π.Ε. (ανακλήσεις, τροποποιήσεις) και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης»

7. «Επικύρωση πινάκων των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών Π.Ε. σε Δημοτικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2016-2017» Αν δεν προκύψουν προβλήματα Δευτέρα το αργότερο Τρίτη θα ανακοινωθούν οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών Π.Ε.

Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλειος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...